Surf Takım Için Tavsiye Misina

serkannn_86

Yeni Üye
Tepki
11
Ödül
5
merhabalar,

geçen günlerde yine yazmıştım makina ve kamış için tavsiye edilen üzerine şu ikiliyi almaya karar verdim bütçe dahilinde

(link)

(link)

hedefim 100m üzerine çıkmak,yemli atışlarda bu ekipman ile 100m üzerine çıkmak için kaç gr kurşun ile hangi marka ve kaç numara misina kullanmalıyım?

tavsiyelerinizi bekliyorum....

Bi süre surf yapan birisi olarak tavsiyem 100 gram kursun, trabucco 0.35 turuncu misina, takım icin ben genelde nippon ghost 0.35 kullaniyorum teknede falan ama surf te bu isin ustalari cevap verirler

merhabalar,

geçen günlerde yine yazmıştım makina ve kamış için tavsiye edilen üzerine şu ikiliyi almaya karar verdim bütçe dahilinde

(link)

(link)

hedefim 100m üzerine çıkmak,yemli atışlarda bu ekipman ile 100m üzerine çıkmak için kaç gr kurşun ile hangi marka ve kaç numara misina kullanmalıyım?

tavsiyelerinizi bekliyorum....
Okuma Trio Rex 430 Cm 100-250 3 parça ve
Okuma Power Liner Pl 865 makinede
kutusunda 0.12 mm yazan ( dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.18 mm gelen ) oskar x8 ip(link)isinaya da
kutusunda 0.26 mm yazan ( dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.35 mm gelen ) Kendo x8' den
mahin düğümü ile birbuçuk kamış boyunda şok yaparak,

kutusunda 0.16 mm yazan ( dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.24 mm gelen ) Monster W8 ip misinaya da
kutusunda 0.26 mm yazan ( dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.35 mm gelen ) Kendo x8' den
mahin düğümü ile birbuçuk kamış boyunda şok yaparak

İstanbul Boğazı nda kullandım.
0,12 kalınlığındaki ip misinayı kullanırken, sanırım erimi daha çok oluyor ama çekebildiği yük daha az oluyor.

0.28 mm PowerLine Ultra Premimum misinadan, kurşun ile rapala arasına bir kamış boyu ( misinanın rapalayı bağlayacağım ucuna küçük klipsli fırdöndü diğer ucuna küçük fırdöndü) bağlıyorum

( Bende surf kamış ile balık avcılığına yeni başlayanlardanım. Tecrübeli değilim. )

Son düzenleme:
Benim de sana tavsiyem madem 100 metre istiyorsun ince ip misina . Ben şahsen denedim gerçekten işe yarıyor hiç kendimi kasmadan 90 metre yolladım. Hemde yarı surf sayılır. 0.8 berkley wiplash (Crsystal değil yani beyaz olan değil yeşil wiplash) dene derim. Gerçi mera şehir bilgilerine göre değişir.

Benim de sana tavsiyem madem 100 metre istiyorsun ince ip misina . Ben şahsen denedim gerçekten işe yarıyor hiç kendimi kasmadan 90 metre yolladım. Hemde yarı surf sayılır. 0.8 berkley wiplash (Crsystal değil yani beyaz olan değil yeşil wiplash) dene derim. Gerçi mera şehir bilgilerine göre değişir.

mersinde erdemli silifke arasında sahilden atış yapıcam, tavsiye için sağol ama biraz pahalı benim için

Mektupla adlı üyede benzer şekilde cevap yazmış.

Bütçe olarak sıkıntı varsa aliexpress ten monster ip misina, ip kullanmıcaksan powerline 035 mono misina başka arayışlara gerek yok

Kamış içinde az bi para daha ekle salina üç parça al trio rex tabiki daha iyi ama fiyatı yüksek gelir

Son düzenleme:
Back