Tai Rubber Için Ekipman Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CanZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@KaNKuRT hocam bu aralar girmediğim site kalmadı desem yeridir. 🙂 Yarın buraya bir iliste ile geri dönüş yaparım. Sizlerin yorumunu ile oluşur birşeyler. Çıkrık makşne olayı ayrı bir başlık zaten. Çok teşekkür ederim önerilerinizden dolayı.

En önemlisi meranızda bu disipline uygun balık varmı. Açıkçası bende çok heveslendim tai rubber'a ama bulunduğum bölgede malesef dip balıkları açısından biraz bereketsiz ve poyraz esintisi çok fazla.

Ek olarak kamış, makine, misina veya sahtelerle malesef iş bitmiyor. İyi bir balık bulucuda edinmeniz ve balık bulucuyu okuyabilmeniz de gerekmekte.

Aşağıda benim açmış olduğum bir konu vardı bu konu hakkında. İnceleyebilirsiniz.

(link)

(link)

Birkaç tane de ben aldım ama deneme şansım olmadı henüz
0,26 ve üstü olabilir. Teknede ip kalitesi veya markası bana göre çok önemli değil, neticede çekerleri bir hayli fazla.
Teknede slow jig yaparken en önemli husus balık bulucuda taşı veya balığı gördüğünüz derinliktir. Yemi doğru derinliğe hızlı ve zamanında indirmek için Multi color ipler çok faydalı. 10 metrede bir renk değiştiren ipler yemi doğru derinliğe indirmenizde size yardımcı olacaktır.
Balığı yakaladığınızda da dipten veya taşlardan olan uzaklığını daha doğru tahmin edip en uygun kalama ile balığı veya ipi taşlara taktırmadan güvenli bir şekilde çekebilirsiniz.

@CanZ benim hoşuma gitti bu konu ben takipteyim bakalım ne alacan aldığında umarım bizimle paylaşırsın ve sonuçlarınıda

Süheyl bey tabiki set oluştuğunda mutlaka buradan seçimlerimi açıklarım. 🙂

En önemlisi meranızda bu disipline uygun balık varmı. Açıkçası bende çok heveslendim tai rubber'a ama bulunduğum bölgede malesef dip balıkları açısından biraz bereketsiz ve poyraz esintisi çok fazla.

Ek olarak kamış, makine, misina veya sahtelerle malesef iş bitmiyor. İyi bir balık bulucuda edinmeniz ve balık bulucuyu okuyabilmeniz de gerekmekte.

Aşağıda benim açmış olduğum bir konu vardı bu konu hakkında. İnceleyebilirsiniz.

(link)

Evet açtığınız konuyu ilk araştırmaları yaparken okumuştum. Bulunduğum bölge Edremit Körfezi. Oldukça fazla taşlık mera var. Sinarit bölgede av vermekte. Ayrıca Mercan avı yapılmakta bolca.

Balık bulucu konusuna çok katılmıyorum açıkçası. Sonuçta bu disiplin ile Mercan da avlama şansınız bulunmakta. Taşlık noktaları kerterez yada günümüz teknolojisi ile telefona kaydetmek oldukça kolay. Balık bulucu tai rubber ile büyük balık tutma oranını arttıracaktır. Sonuçta taşlık bölgede zaten bahsettiğim tipte balıklar bulunmakta.

(link)

Birkaç tane de ben aldım ama deneme şansım olmadı henüz

0,26 ve üstü olabilir. Teknede ip kalitesi veya markası bana göre çok önemli değil, neticede çekerleri bir hayli fazla.
Teknede slow jig yaparken en önemli husus balık bulucuda taşı veya balığı gördüğünüz derinliktir. Yemi doğru derinliğe hızlı ve zamanında indirmek için Multi color ipler çok faydalı. 10 metrede bir renk değiştiren ipler yemi doğru derinliğe indirmenizde size yardımcı olacaktır.
Balığı yakaladığınızda da dipten veya taşlardan olan uzaklığını daha doğru tahmin edip en uygun kalama ile balığı veya ipi taşlara taktırmadan güvenli bir şekilde çekebilirsiniz.

Haklısınız hocam zaten çoğu av videosu ve yazılarında belirli markalar öne çıkmış. Birazda diğer avcıların yorumlarını değerlendirmek gerekiyor. Seaguar ip ve fc leader kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda en iyi sonuç veren markalardan birisi olmuş.

Ana sorun makina fiyatları. Çıkrık makinalarda 1000 TL altını görmek pek mümkün değil malesef. Bu sebeple doğru bir araştırma yapıp alıcam. Biraz uzun olur belki süreç ancak doğru ürünü seçtiğime emin olmak istiyorum.

Haklısınız hocam zaten çoğu av videosu ve yazılarında belirli markalar öne çıkmış. Birazda diğer avcıların yorumlarını değerlendirmek gerekiyor. Seaguar ip ve fc leader kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda en iyi sonuç veren markalardan birisi olmuş.

Ana sorun makina fiyatları. Çıkrık makinalarda 1000 TL altını görmek pek mümkün değil malesef. Bu sebeple doğru bir araştırma yapıp alıcam. Biraz uzun olur belki süreç ancak doğru ürünü seçtiğime emin olmak istiyorum.[/QUOTE]

Teknede spin tarzı av yapmıyorsanız, kesinlikle çıkrık makine ve tetikli kamış öneririm. FC Leader bende kullanıyorum. Güneş ışığının ulaştığı derinliklerde şart.

Ana sorun makina fiyatları. Çıkrık makinalarda 1000 TL altını görmek pek mümkün değil malesef. Bu sebeple doğru bir araştırma yapıp alıcam. Biraz uzun olur belki süreç ancak doğru ürünü seçtiğime emin olmak istiyorum.

Teknede spin tarzı av yapmıyorsanız, kesinlikle çıkrık makine ve tetikli kamış öneririm. FC Leader bende kullanıyorum. Güneş ışığının ulaştığı derinliklerde şart.[/QUOTE]

Cüneyt hocam çok doğru söylemişsiniz. Tetik kısmı çıkrık makina kullanımında çok rahatlık sağlıyor. Çıkrık makina olmadan doğru aksiyon vermek çok zor açıkçası. Umarım güzel bir sonuca ulaşırım.

Back