Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tai Rubber Için Ekipman Önerisi

CanZ

Üye
Adı
Can Zeybektekin
Kan Grubu
B Rh Negatif
Uzun süredir hem slow Jig hemde tai rubber hakkında açılan başlıkları okuduktan sonra 2 hafta süren ve içinden çıkamadığım bir araştırma serüvenine girdim. Forum sağolsun ilk LRF setini oluşturmamda büyük yardımı olmuştu.

Youtube üzerinden özellikle Yunanistan tarafında yapılan av videoları ayrıca ekipman araştırmalarını seyrettim. O kadar fazla seçenek var ki sahte silikon şekil ve modellerinde. Şok oldum.

Ancak kafamın karıştığı iki nokta var. Kamış ve makinne kısmı. Kamış olarak slow jig kamışlarına odaklanmıştım ancak ayrıca tai rubber için üretilen kamışlar olduğunu gördüm. Kamışın ucunun hassas oluşu önemli bir nokta onu anladım. Ancak piyasada satılan her slow jig kamışı Tai Rubber için performans sağlar mı onu bilmiyorum.

Malum sıfırdan bir set yapıcak olmamdan dolayı ayrıca şu an için ayırabileceğim bütçenin çok fazla olmaması kamış alırken doğru ürüne yönelmem konusunda önem taşıyor.

Makine konusuna gelince kullanılan ürünler baitcasting tarzı çıkrık makineler. Ancak piyasada çoğu ürün 1.000 tl civarından başlıyor. Arada biraz daha ucuz ürünler var ancak onlarda misina kapasitesi 150 m civarı bu da az olduğunu düşündürüyor. Ayrıca frenleme sistemi çok önemli olduğu çoğu video ve yazıda anlatılmış.

Eğer yardım etme şansınız olur ise bu iki ekipman için başlangıç seti olabilecek. Bütçeyi çok zorlamayacak bir set oluşturma şansımız olur mu acaba ?

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Uzun süredir hem slow Jig hemde tai rubber hakkında açılan başlıkları okuduktan sonra 2 hafta süren ve içinden çıkamadığım bir araştırma serüvenine girdim. Forum sağolsun ilk LRF setini oluşturmamda büyük yardımı olmuştu.

Youtube üzerinden özellikle Yunanistan tarafında yapılan av videoları ayrıca ekipman araştırmalarını seyrettim. O kadar fazla seçenek var ki sahte silikon şekil ve modellerinde. Şok oldum.

Ancak kafamın karıştığı iki nokta var. Kamış ve makinne kısmı. Kamış olarak slow jig kamışlarına odaklanmıştım ancak ayrıca tai rubber için üretilen kamışlar olduğunu gördüm. Kamışın ucunun hassas oluşu önemli bir nokta onu anladım. Ancak piyasada satılan her slow jig kamışı Tai Rubber için performans sağlar mı onu bilmiyorum.

Malum sıfırdan bir set yapıcak olmamdan dolayı ayrıca şu an için ayırabileceğim bütçenin çok fazla olmaması kamış alırken doğru ürüne yönelmem konusunda önem taşıyor.

Makine konusuna gelince kullanılan ürünler baitcasting tarzı çıkrık makineler. Ancak piyasada çoğu ürün 1.000 tl civarından başlıyor. Arada biraz daha ucuz ürünler var ancak onlarda misina kapasitesi 150 m civarı bu da az olduğunu düşündürüyor. Ayrıca frenleme sistemi çok önemli olduğu çoğu video ve yazıda anlatılmış.

Eğer yardım etme şansınız olur ise bu iki ekipman için başlangıç seti olabilecek. Bütçeyi çok zorlamayacak bir set oluşturma şansımız olur mu acaba ?

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Yeni bir dala giriş
cidden zor olacak,
Ancak dediğiniz gibi lrf kamış gibi hassas bir kamış kullanıyorlar aşağıdaki video da da ,
Ve çıkrık makine,

Hem hassas hem sağlam olacak

Gönlünüzce bir set ayarlarsınız inşallah

video içerisinde kullanılan malzemeleri yazmış.
En azından fikir verir diyerek paylaşayım istedim

upload_2019-11-20_11-19-35.png

CanZ

Üye
Adı
Can Zeybektekin
Kan Grubu
B Rh Negatif
@KaNKuRT hocam çok teşekkürler bilgi paylaşımından dolayı. Açıkçası tailwalk ürünlerine bakmıştım ancak biraz tuzlu oluyor benim içim fiyatlar. Seti olabildiğince minimum fiyata oluşturup en azından avlandığım bölgede iyi sonuç alabilecek miyim onu görmek istiyorum. Gönderdiğiniz videoyu seyretmiştim daha önce ama tekrar seyrettim. Çok farklı ve güzel bir disiplin Tai Rubber.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
@KaNKuRT hocam çok teşekkürler bilgi paylaşımından dolayı. Açıkçası tailwalk ürünlerine bakmıştım ancak biraz tuzlu oluyor benim içim fiyatlar. Seti olabildiğince minimum fiyata oluşturup en azından avlandığım bölgede iyi sonuç alabilecek miyim onu görmek istiyorum. Gönderdiğiniz videoyu seyretmiştim daha önce ama tekrar seyrettim. Çok farklı ve güzel bir disiplin Tai Rubber.
:harika:

Kesinlikle ilginç bir teknik,
Ben 7 gramlıklarını falan görünce acaba lrf yada spinle yapılabilirmi ne balık tutulabilir diyerek düşünmedi değilim.
Aslında olmaz diye birşey yok ama :kötü::kötü::kötü::kötü::kötü:
Denemekte fayda var ama istanbulda zor gibi gözüküyor ( tekne olmayınca )

Bakalım sizin tecrübelerinizi deneyimlerinizi bekliyoruz

CanZ

Üye
Adı
Can Zeybektekin
Kan Grubu
B Rh Negatif
Benim jiglere bulaşmam aslında seneler önce oldu. Üniversite öğrencisi iken (2011) yine bu forumda ve yapılan av videolarında gördükçe çıldırdım. Sonrasında buradan bilgili üstadların sayesinde bir takım oluşturdum. Hatta o zamanlar İnce Çizgi balık market vardı Kadıköy'de ( Bugünün Hedef Balık Mağzası). Oradan Hamdi abiden almıştım kamış ve makineyi.

Sonrasında LRF deneyimi oldu. Baktım orada da jigler iş yapıyor. Ama Tai Rubber beni bile cezbetti şekli ile.

Umarım burda herkesin desteiği ile bir takım kurabilirim.

Bu arada avları Kuzey Ege bölgesinde yapıyorum (Edremit Körfezi). Taş noktaları elimin altında. Zaten taş olmasa bile mercan aldığımda hemen tai rubber a dönebilirim.