4-5 aydır yakından takip etmeye çalışıyorum bu av disiplinini, takip ettiğim kadarı ile bu av disiplinini ülkemizde yıllardır uygulayan kişiler mevcut
lakin pek paylaşım yapılmadığı için genelimiz bu disiplinin yeni yeni duymaya başladık, bu disiplinle avlanan bir hobidaşın bir çok kişinin takip ettiği Vedat beyin teknesinde bu avı deneyip güzel sonuç alması akabinde Vedat beyin yeni bir şey keşfettim çokta güzel balıklar alıyorum diyerek ten sık sık videolar atması akabinde genelimiz duymuş oldu. Vedat bey her ne kadar süper bir sistem diye lanse etse de bu disiplini, tam tersi görüşlerde mevcut, meranın önemi, balık bulucunun önemi sabrın çok önemli olduğu pahalı bir stil olduğu ayrıca sihirli bir stil olmadığı söylenmekte takip ettiğimi kadarı ile, genelde kamış olarak Crazee Tai Rubber,Tailwalk Taigame, Shimano Technium,Shimano Engetsu BB tai rubber için özel üretilmiş kamışlar kullanılmakta, bu kamışlar tetikli ve halkaları üst tarafta, çıkrık tipi makinalar için dizayn edilmiş kamışlar,
genelde çıkrık makineler ağır olduğu için baitcasting tipi hafif güçlü makineler kullanılmakta, uygun kamış makine alındığında çok hafif güçlü bir takımla zevkli bir av stili olarak gözükmekte. Ne kadar başarılıdır, ödenecek yüksek meblağların karşılığını tam olarak veriyormudur muamma.