Tanışma.

Merhaba;

Selimpaşa limandan ne alabilirim acaba? Ve meşhur tavuk etinden yem tarifi yapabilecek hobidaşlar mevcuttur umarım🙂 Herkese selam.

Merhaba;

Selimpaşa limandan ne alabilirim acaba? Ve meşhur tavuk etinden yem tarifi yapabilecek hobidaşlar mevcuttur umarım🙂 Herkese selam.
İLKlüfER demiş ki: (link)
Bu arada bir bilgi paylaşmak isterim,
Bu bayramı ailecek yazliğimizda geçirdik hem kurban hem tatil yıllardır değişmiyor,
Bu balık sevdam bu günlere yazlıktan gelmedir,
Dikkat Mera bilgisi veriyorum ; Duruman/Selimpaşa/Silivri 🙂
Yıllarca ispari,istavrit derken top ile zargana sonrasında da yemli lüferle devam etti,
Geçmiş yıllarda o kadar güzel bir meraydi ki inanin hafta sonları özellikle İstanbul'un her yerinden insanlar gelirdi inanamazdık sonrasında şimdilerde o saf tutarak yemli atanları görünce meramizin ne kadar rahat,konforlu ve güzel bir mera olduğunu anlıyorum,
Bu bayram sahile uğradığımda balıkçı dostları görünce lafladım "Eski tadı yok Kanalizasyon suları, kıyıya 10 metre mesafeye ağ atanlar balığı bitirdi."dediler lakin şu an bile günde toplamda 1 ve ya 2 tane lüfer çıkıyormuş yatak balığı olduğu için belli günlerde şansı ve taze yemi olan balığı alabiliyor tabiki boğazın bolluğu,rapala zevki gibi olmuyor hepsinin tadı ayrı lakin orada geçmiş yıllarda müzik mangal eşliğinde sohbet muhabbet yemli yapmanın tadını anlatamam size 🙁
Bunun gibi bir çok mera ve yatak balığı vardır,
Şu an lüfer çıkıyor diyenler için paylaşmak istedim,
Evet lüfer var çıkıyor lakin mera balığıdır göç balığı değil 🙂
Rastgelsin
(link) linkinden alıntıdır.

Son düzenleme:
Merhaba;

istifkent önü iskeleyi bir denesene bahadır bence Selimpaşa civarında lrf için en uygun yer orası
Selimpaşa da en derin kıyı orası,gece ışık ta alıyor arkadaki siteden ve bitişikteki büfeden
iskelenin solu oldukça kayalık Karagöz yapıyor ön tarafı açığa doğru kumsal 10/15 mt ilerisinde yine bir taş var bu tarafta istavrit zargana yapıyor
(link) linkinden alıntıdır

Merhaba;

Kıyıdan av yapmaya gelince;

O yörede kıyının sığı ve kumsal olması sonucu yosun birikiminden dolayı o anki şartları iyi değerlendirmeniz gerekmektedir. Şayet, yosunlu ve dalgalı bir havada karides, midye, yengeç veya canlı balık ile oluşan bir takım kullanacaksanız tutacağınız sadece yosun olacaktır. Ama böyle bir havada yeşil kurt veya kırmızı kurt kullanacaksanız -ki şiddetle tavsiyem yeşil kurt- iri levrekler ve mırmırlar alma ihtimaliniz çok yüksek.

Durgun havalarda ise istediğiniz yemi kullanabilirsiniz. Yeşil kurt, kırmızı kurt, sülünez... Bu 3'lüyü hiçbirşeye değişmem.

Kıyıdan yeşil kurt ile av yapıyorsanız tutacağınız balıklar;
İri boyutlarda Levrek
İri boyutlarda Mırmır
Hatrı sayılır büyüklükte Çupra
olacaktır. Yeşil kurt bulamadınız, kırmızı kurt çıkardınız. O zaman tutacağınız balık türleri;

Orta-İri Mırmır,
Pisi Balığı,
Dil Balığı
olacaktır. Ama baktınız hava güzel, sezon sıcak, deniz iyi, daldınız sülünez çıkardınız. O zaman kıyıdan tutacağınız balıklar;

İri Minekop,
Hatrı sayılır boyutlarda İspari
Kırlangıç
olacaktır.

Kası m ayını arkada bıraktınız, dip kıbrıs sardalya hazırlayıp bol köpüklü dalgalara kancalı kurşundan oluşan oltanızla soteye yattınız. Kalkan balıkları artık sizindir.

Ha derseniz ki şamandıra mantığı keyfe keder şöyle balıkları izleyerek avlanayım, 10'lu bir kıbrıs takımını ekmeğe sarın ve atın. Kefaller hücum eder.

Ayrıca ağustos sonundan itibaren sarı ve turuncu ipeklerle zargana keyfini de yaşayabilirsiniz.

Sonuç olarak, av yapacağınız zaman bilinçli ve tedarikli bir şekilde davranırsanız, kısmet zaten size yardım etmeye hazır bulunur. Ama siz herhangi bir hazırlıktan yoksun, kefal yemi ile levrek avlayacağım derseniz size tavsiyem bizi de çağırın bu mucizeye ortak olalım.
Son 3 yıldır mesleğim gereği Uşak' da ikamet ettiğim için ben genelde yaz ayları bolca sülünez çıkarıp şehir dışı av meraklılarına göndereceğim vakit kendime de bir nevi kışlık hazırlıyorum. Bu sayede buzlukta 10'arlı gruplar halinde muhafaza edip Ege'de veya Akdeniz'de avlanma fırsatı buluyorum.

Şükür ki sülünezle bereketli avlar yaşadım.

Soru sormak isteyen, olumlu veya olumsuz eleştirilerde bulunmak isteyen siz değerli paydaşlarımın yorumlarını veya yardım isteklerini her zaman beklerim.

Hepinize saygılar...

(link) linkinden alıntıdır

Back