Tecrübelerinizden Spin Kamış tavsiye...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dalkilic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dalkilic

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Selamun Aleykum herkese.
Öncelikle durumumu belirteyim belki farklı öneriniz olur.
Antalya Manavgat'ta ikamet ediyorum bu bölgedeki meralara gidiyorum.Genel olarak kıyıdan,liman gibi kayalıklardan mendireklerden avlanıyorum.Erim yüksek olabilmesi için 270 düşünüyorum yada 240 260 falan.
Okuma V System 270 10-40 Avenger Av40b kullanıyorum.Biliyorsunuzdur çok yumuşak ben daha sert istiyorum.
Daiwa ballistic x 244 270 7-78 mi
Major craft firstcast 262 10-30 mu
Yada bunlara gerek yok al bi
Daiwa Legalis seabass 259 10-35
Senin işini her türlü görür mü diyorsunuz tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum şimdiden teşekkürler...

Legalis çok oynak balistic x 7-28 tatlı sert bence daiwa ballistic x 7-28 alın. Hepsini kullandım(( okuma v system 2.70 20-60 atarlı kamışı hiçbirine değişmem))

V system 9" 270 10-40 resmen lrf gibi çok oynak savagear mpp2 ler gibi çok yumuşak. Legalis düşünüyordum balistik veya Majorcraft alamazsam oda mı çok yumuşak bilmiyordum

Daiwa team daiwa 2,44 7-28 önerebilirim .. Erimi gayet iyi orta sertlikte bir kamış ele iyi oturuyor parmağınızın ucuyla gayet rahat aksiyon verebilirsiniz ...

Legalis yumuşak değil ya hu, 14-42 kullandım gayet güzel kamış tek sıkıntısı biraz ağır.

Firstcast kullanmadım ama kendi kamışım major craft skyroad. son derece memnunum.

daiwa ninja ve legalis kesinlikle tavsiye etmem hiç erim yok 2. atışta pişman olursunuz... Daiwa balistic 14-42 kullanıyorum sert bi kamış ama ninja ve legalise göre çok daha iyi.. Erim yüksek ve kaliteli kamış istiyorsan bi tekliği gözden çıkarmak gerekiyor yada ona yakın fiyatlar.. Geçen yıl aldığım 1 sezon kullandığım major craft crostage 10-30 söylediğim kamışlardan erimi daha yüksek ama fazla esnek ve 1 senede don lastiğine döndü (gerçi bende çok fazla kullandım haftada 4 5 gün) sezonda tuttuğum balık kadar kamış yüzünden kaçırmışlığım var.. tavsiyem major craft crostage 15-42 dir... ama dediğim gibi bütçe meselesi ki imkan varsa daiwa lateo yada dialuna tam aradığın modeller..

Back