Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tek Başına Bot/Motor Şişir İndir Çalışır mı? - Yeşilköy İst Avr.

mesuttgur

Yeni Üye
Adı
Mesut GÜR
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

Malum kıyıda balık işi iyice kaba kuvvet işine döndü yada lrf spinle oyalanmalık. Teknelerde de marina işi çok büyük sorun İstanbul'da.
Diyorum ki tek başına 2.4-3 metrelik bot ve 6HP motorla denize açılma işi nasıl olur. Bot 40-50 kg, motor 20-24 kg ağırlığında (diğer aksesuarlar hariç) Bunu deneyimleyen, her defasında şişir indir yapıp, aracına taşıyan varmı? Şişik halde koyabileceğim yer yok ama indirince dükkanda bir köşeye koyarım, temizliğini yaparım vs. Gerek haliçte, gerek Yeşilköy Zeytinburnu sahilde keyifli olmaz mı?

Tavsiyeler deneyimler duyumlar her şeye kabulüm :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bu şekilde av yapan bir arkadaşım var bazen Güzelyalı sahilde bazen de tatlı sularda avlar yaptı ilk başlarda çok sık ve verimli avlar yaptı fakat sonrasında ab sayısı azaldı ve ekipmanı sattı buna da gerekçe olarak sizin de tahmin edeceğiniz gibi indir bindir kısmının uğraştırıcılığını gerekçe gösterdi..
Benim naçizane tavsiyem ikinci el ekipman ile deneye deneye geliştirmek olacak böyle size göre olup olmadığını görüp eğer keyif alırsanız daha profesyonel hale getirebilirsiniz tabi burda bot seçime vs. de önemli olacaktır bilgisi olan birileri mutlaka cevap verecektir

mesuttgur

Yeni Üye
Adı
Mesut GÜR
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İşin zarar ziyan kısmını bende düşündüm ama satışı kolay düzgün bir set alırsam hevesim geçince satabilirim de tekrar sorun değil. Arkadaşınızda muhtemelen yeterince doymuştur buna. Yada daha büyük tekneye geçer. Alınan ekipman tekrar satılıyor, ilanlara baktım, ikinci eli sıfırından daha pahalı desem inanmazsınız. Çok çöp olanlar var uygun fiyata tabi.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
İşin zarar ziyan kısmını bende düşündüm ama satışı kolay düzgün bir set alırsam hevesim geçince satabilirim de tekrar sorun değil. Arkadaşınızda muhtemelen yeterince doymuştur buna. Yada daha büyük tekneye geçer. Alınan ekipman tekrar satılıyor, ilanlara baktım, ikinci eli sıfırından daha pahalı desem inanmazsınız. Çok çöp olanlar var uygun fiyata tabi.
Tekneye geçmek hepimizin hayali ama İstanbul şartlarında bu çok zor gözüküyor aslında duymaktan değilde indir şişir denize indir geri gel topla eve git şişir yıka kısmından sıkıldı :)

mesuttgur

Yeni Üye
Adı
Mesut GÜR
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teknenin de bakımı çok zordur. Eminim teknesi olanda eğer çok sık kullanmıyorsa bakımından, marinasından eksik gediğinden bıkıyordur bir yerde. Aslında ideal olanı kafa dengi bir iki kişiyle ortak olmak gibi. Hem maliyet hemde sosyallik adına daha iyi olabilir.