Abi merhaba. Ufak da olsa kendi tecrübelerimi aktarayım. Bizim kıyılarımızda yatak balığı oldukça azdır. İstanbul ve çevresi genel olarak Ekim 15 - Nisan dönemlerinde av veriyor göç balığının buraya uğrama dönemleri bu aralık içinde olduğu için. Balığın kıyıya gelip yemlenmesi avlanan kişilerin de deneyimleri sonrasında genel olarak patlak hava dediğimiz 22-25 km Lodos , 27-35 km Poyraz rüzgarları esnasında ya da hemen sonrasında gerçekleşiyor. Eğer bu kıyılarda av yapılacaksa ya bu verdiğim rüzgarlarda kıyıyı döven dalgaların olduğu bir sahili o akşam yoklayacaksın ya da hemen rüzgar dinmesinin ardından su uygunken yoklayacaksın. Bizde genel olarak levrek gece av veriyor bu durumda su üstü sahte kullanmak pek mümkün olmuyor. Slikon kullanıyoruz gayet verimli de oluyor arkadaşların avlarında da görüyorum kendim de tercih ediyorum. En büyük derdimiz yosun. Rüzgar = dalga = yosun denklemi var bizde. Yosunu aşacak erim yapacak belli derinlikte yüzen sahteleri tercih ediyoruz bu sebeple. Önceki mesajında belirttiğin İma markasını biz de kullanırız mesela ima komomo slim sf130 , ima komomo 2 65mm-90mm , ima iborn vs gibi. Daiwa erim konusunda tüm dertleri çözüyor bir noktaya kadar onda da 97 mm boyu atabiliyorsam ilk onu atarım sonra 120 mm olan boyu atarım. Apıa Lamtarra & Apia Dover gibi sahteler de çözüm yaratan sahtelerdir ( Apia Badel tercih etmiyorum 60 cmden gelen ve jerk isteyen sahtedir pek uymuyor bize ). Slikonlarda Daiwa Duckfinshad 9 cm , Savagear Sandeel , Ragot Raglou 11 cm , Civelix vs tercih ederiz genelde. Su üstü çalışmaz mı çalışır ama pek gündüz avı yapılma alışkanlığı yok bizim sularda ben dönem dönem Savagear Panic Prey 110 , Ima Cobra ve diğer bilinen iyi su üstü sahteleri deniyorum takip de aldık , balık da. Onları denemek lazım uygun suyu bulunca.
Son cümlelerimi yazarken mera sıkıntısı çeken arkadaşlara ufak bir bilgilendirme yapayım. Bu kıyılar dik yamaçlardan oluşmuyor arkadaşlar , inilemeyecek, girilemeyecek yer yok taaa Mürefte sahiline kadar dümdüz gidiyor. Boşu boşuna mera avcılığı yapmayın size bir faydası yok zaten buralarda gizli bir yer de yok zamanında bizler de yaptık aynı hataları cidden sadece zaman kaybı. Hangi mera balık yapmış o mera mı bu mera mı diye dolanmaktansa açın bir bilgisayar girin Google Earth’e tarayın etrafı. Avınızı iyi tanıyın madem levrek peşindesiniz onu tanıyın. Bu balık ufak kırma taşlık alanları , suyun içindeki kayalık alanları , kumsal alanlarda pusu atabileceği bulanık bölgeleri seviyor. Alttan saldırıyor en az 40-45 cm derinliğe sahip kıyı hatlarını yoklayın. Kimse size çalışan mera vermez. Haritalar en iyi bodyniz iyice bakıp gidin. Rastgele