Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

TEKİRDAĞ, Marmara Ereğlisi, YeniÇiftlik, Sultanköy, Silivri Balık Durumu

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bizde yeniyiz amacımız birşeyler öğrenmek bir iki balık tutabilmek ama öyle bir hal oluyorki sanki milletin elinden balığını alıcaz bazı insanlar o duruma düşüyor bundan dolayı burada belki birşeyler öğrenirim yanına giderim banada birşey katarlar diye soruyoruz ama kimsenin yardım edeceği yok
Sanırım sizin av yapmak istediğiniz bölgede sizin istediğiniz gibi bir yerin olmamasından kaynaklanıyor bu, Melih kardeşimimiz gereken bilgiyi vermiş, sonrasında haklı olarak biraz ironi yapmış, en azından ben öyle anladım, yani Silivri Sultanköy hattında sizin istediğiniz gibi bir yer yok denecek kadar azdır... O bölgede lrf zor, spin için de hava şartları kollanmalı sanırım...

Kerem0

Aktif Üye
Adı
Kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Haftasonu poyraz esintisini değerlendirip güzel ve keyifli bir av yaptık.Kerem üstadın rehberliğinde hem sohbet ettik , levrek avcılığında önemli meteorolojik parametreleri tartıştık , tecrübelerimizi analiz ettik.Aldığımız sonuçların tutarlı olması yüzümüzü güldürdü diyebilirim.

Mustafa’nın SSR şovu ve 60cm 3kg trofesi ile ava start verdiği gecede yine SSR ile aldığı 50cm ikinci balığı saldık.

Ekli dosyayı görüntüle 100717 Ekli dosyayı görüntüle 100715 Ekli dosyayı görüntüle 100716

Saldığımız balık:

Ekli dosyayı görüntüle 100718

Ava biraz ara verip güzel bir çorba ve ciğer yedikten sonra sabah suyunda su üstü ve silikonla şansımızı denedik.

Sabah Exsence agake’in iş yaptığını görmek güzeldi.Keza fiiish shallow kaki de yüzüşü ile bizi olduğu kadar ispendekleri de cezbetmeyi başardı.

Ekli dosyayı görüntüle 100719 Ekli dosyayı görüntüle 100720

30-35 cm civarı iki ispendeği sevip suya geri iade ettik ve uykusuz geçen gecenin sabahında hanımları kahvaltıya götürmek üzere evimizin yolunu tuttuk. (Keremin kedilerini sevdikten sonra tabii ki =)

Vicdani limitleri olan hobidaşlara allah daha büyüklerini nasip etsin.
Tüm avı hobidaşlarımıza örnek olacak şekilde harika özetlemişsin. Shimano exsence Ageke in balık alması benim önyargılarımı kırdı mesela. Berrak suda ve bu mevsimde doğal renk sahtelerin iş yapması görmek de süper oldu.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tüm avı hobidaşlarımıza örnek olacak şekilde harika özetlemişsin. Shimano exsence Ageke in balık alması benim önyargılarımı kırdı mesela. Berrak suda ve bu mevsimde doğal renk sahtelerin iş yapması görmek de süper oldu.
evet çok yavaş sarım düz sarımda hemen önümüzde atladı balık üstelik ispendekten biraz büyüktü sadece.

benim kullandığım 95f modeli TR'de ise malesef devasa boyutlarıyla 125f var ama onu da ısrarla deneyeceğim bundan sonra.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
abi bizim marmara meraları çok çok zorlu.

levreğin kıyıladığı zman av yapabiliyoruz sadece.dolayısıyla derinlik 30 cm ila 1 metre arası oluyor en fazla ki kıyıda atladığında derinlik bilek seviyesine kadar düşüyor.

Daiwa SSR çok skorer ama aslında 40-50 cm dalabildiği için kum tepelerine temas edip balığı ürkütebiliyor ayrıca yosun en büyük sorunumuz.

burda çantada en az 10 tane sahtemiz olur , hangisi iş yapacak değil hangisi yüzebilecek onu kestirmek için.

Zaten çoğu avcı sahteler , yeter ki balığın bir iki metre etrafında yüzebiliyor olsun zaten alırsın levreği.

ama her 10 atışın 6-7 si yosun topluyorsa rapalan ciddi oranda şansın azalıyor burda.

birden fazla mera gezmek şart , zira bazen bir merayı ciddi yosun basıyor ve ip bile yosun topluyor.

ima kullanıyoruz ama sadece ima komomo 2 90 , o da pahalı olduğu için kullanan çok az.

daiwa SSR skorer olmasının sebebi yüzüş şekli.

o gece ben efektif yüzdüremedim SSR'ı ama arkadaşım iki tane aldı , sanırım balık açıkta henüz yosun toplamadan denk geldi sahteye , zira kıyıya çıktığında sahte yosun kaplıydı.

bu açıdan yosun alsa bile birkaç metre yüzdürebiliyorsanız skorer sahtede inatçı olmak gerek.

suyu iyi okuyup rip akıntı etrafında yemlik balıkların toplandığı alanlara atış yapmak lazım.

sizin oralarda derinlik fazla olmalı , o yüzden megabass'ın maria'nın ve zipbaits'in levrek için tasarlanmış slalom ve suspending sahtelerini kullanmak daha mantıklı olabilir.Biz ise bu gagalı jerkbait ve minnow sahteleri dişli avında kullanıyoruz burda :)
Biz de sıfır dalarlı maketler çalışır pugaçev skimer vs bunlara su üstü sahtesi diyoruz suyun 10 cm bile altından gelse dalarlı sahte sınıfına giriyor
Derinlik bizde de aynı
Derin meralarda ki max 5 metredir gece avında çoğunlukla silikon çalışır 7gr jighead ve silikon gece levrek avının vazgeçilmezidir
30 cm gibi az dalarlı slim sahteleri ise baraküda avında kullanırlar
Yakalanan balıklar çoğunlukla sabah suyunda olur. Saat en geç 10 da iş biter
Kofana gündüz her saatte alınabilir.
Gece avlayan nerede ise yoktur
Benim söylediğim SUÜSTÜ sahteler wtd vs. İle iş yapmıyor mu? Zaten bu tür sahteler yosun sorununu otomatik olarak çözer ve dediğin gibi bir metre ye kadar derinliklerde takılma sorunu olmadan çok güzel çalışır ve
Bu tür sahtelerin rüzgara karşı çalışanları da mevcut

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ince.seyyit

Aktif Üye
Adı
Seyyit İnce
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Biz de sıfır dalarlı maketler çalışır pugaçev skimer vs bunlara su üstü sahtesi diyoruz suyun 10 cm bile altından gelse dalarlı sahte sınıfına giriyor
Derinlik bizde de aynı
Derin meralarda ki max 5 metredir gece avında çoğunlukla silikon çalışır 7gr jighead ve silikon gece levrek avının vazgeçilmezidir
Benim söylediğim SUÜSTÜ sahteler wtd vs. İle iş yapmıyor mu? Zaten bu tür sahteler yosun sorununu otomatik olarak çözer ve dediğin gibi bir metre ye kadar derinliklerde takılma sorunu olmadan çok güzel çalışır ve

Abi merhaba. Ufak da olsa kendi tecrübelerimi aktarayım. Bizim kıyılarımızda yatak balığı oldukça azdır. İstanbul ve çevresi genel olarak Ekim 15 - Nisan dönemlerinde av veriyor göç balığının buraya uğrama dönemleri bu aralık içinde olduğu için. Balığın kıyıya gelip yemlenmesi avlanan kişilerin de deneyimleri sonrasında genel olarak patlak hava dediğimiz 22-25 km Lodos , 27-35 km Poyraz rüzgarları esnasında ya da hemen sonrasında gerçekleşiyor. Eğer bu kıyılarda av yapılacaksa ya bu verdiğim rüzgarlarda kıyıyı döven dalgaların olduğu bir sahili o akşam yoklayacaksın ya da hemen rüzgar dinmesinin ardından su uygunken yoklayacaksın. Bizde genel olarak levrek gece av veriyor bu durumda su üstü sahte kullanmak pek mümkün olmuyor. Slikon kullanıyoruz gayet verimli de oluyor arkadaşların avlarında da görüyorum kendim de tercih ediyorum. En büyük derdimiz yosun. Rüzgar = dalga = yosun denklemi var bizde. Yosunu aşacak erim yapacak belli derinlikte yüzen sahteleri tercih ediyoruz bu sebeple. Önceki mesajında belirttiğin İma markasını biz de kullanırız mesela ima komomo slim sf130 , ima komomo 2 65mm-90mm , ima iborn vs gibi. Daiwa erim konusunda tüm dertleri çözüyor bir noktaya kadar onda da 97 mm boyu atabiliyorsam ilk onu atarım sonra 120 mm olan boyu atarım. Apıa Lamtarra & Apia Dover gibi sahteler de çözüm yaratan sahtelerdir ( Apia Badel tercih etmiyorum 60 cmden gelen ve jerk isteyen sahtedir pek uymuyor bize ). Slikonlarda Daiwa Duckfinshad 9 cm , Savagear Sandeel , Ragot Raglou 11 cm , Civelix vs tercih ederiz genelde. Su üstü çalışmaz mı çalışır ama pek gündüz avı yapılma alışkanlığı yok bizim sularda ben dönem dönem Savagear Panic Prey 110 , Ima Cobra ve diğer bilinen iyi su üstü sahteleri deniyorum takip de aldık , balık da. Onları denemek lazım uygun suyu bulunca.
Son cümlelerimi yazarken mera sıkıntısı çeken arkadaşlara ufak bir bilgilendirme yapayım. Bu kıyılar dik yamaçlardan oluşmuyor arkadaşlar , inilemeyecek, girilemeyecek yer yok taaa Mürefte sahiline kadar dümdüz gidiyor. Boşu boşuna mera avcılığı yapmayın size bir faydası yok zaten buralarda gizli bir yer de yok zamanında bizler de yaptık aynı hataları cidden sadece zaman kaybı. Hangi mera balık yapmış o mera mı bu mera mı diye dolanmaktansa açın bir bilgisayar girin Google Earth’e tarayın etrafı. Avınızı iyi tanıyın madem levrek peşindesiniz onu tanıyın. Bu balık ufak kırma taşlık alanları , suyun içindeki kayalık alanları , kumsal alanlarda pusu atabileceği bulanık bölgeleri seviyor. Alttan saldırıyor en az 40-45 cm derinliğe sahip kıyı hatlarını yoklayın. Kimse size çalışan mera vermez. Haritalar en iyi bodyniz iyice bakıp gidin. Rastgele

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Abi merhaba. Ufak da olsa kendi tecrübelerimi aktarayım. Bizim kıyılarımızda yatak balığı oldukça azdır. İstanbul ve çevresi genel olarak Ekim 15 - Nisan dönemlerinde av veriyor göç balığının buraya uğrama dönemleri bu aralık içinde olduğu için. Balığın kıyıya gelip yemlenmesi avlanan kişilerin de deneyimleri sonrasında genel olarak patlak hava dediğimiz 22-25 km Lodos , 27-35 km Poyraz rüzgarları esnasında ya da hemen sonrasında gerçekleşiyor. Eğer bu kıyılarda av yapılacaksa ya bu verdiğim rüzgarlarda kıyıyı döven dalgaların olduğu bir sahili o akşam yoklayacaksın ya da hemen rüzgar dinmesinin ardından su uygunken yoklayacaksın. Bizde genel olarak levrek gece av veriyor bu durumda su üstü sahte kullanmak pek mümkün olmuyor. Slikon kullanıyoruz gayet verimli de oluyor arkadaşların avlarında da görüyorum kendim de tercih ediyorum. En büyük derdimiz yosun. Rüzgar = dalga = yosun denklemi var bizde. Yosunu aşacak erim yapacak belli derinlikte yüzen sahteleri tercih ediyoruz bu sebeple. Önceki mesajında belirttiğin İma markasını biz de kullanırız mesela ima komomo slim sf130 , ima komomo 2 65mm-90mm , ima iborn vs gibi. Daiwa erim konusunda tüm dertleri çözüyor bir noktaya kadar onda da 97 mm boyu atabiliyorsam ilk onu atarım sonra 120 mm olan boyu atarım. Apıa Lamtarra & Apia Dover gibi sahteler de çözüm yaratan sahtelerdir ( Apia Badel tercih etmiyorum 60 cmden gelen ve jerk isteyen sahtedir pek uymuyor bize ). Slikonlarda Daiwa Duckfinshad 9 cm , Savagear Sandeel , Ragot Raglou 11 cm , Civelix vs tercih ederiz genelde. Su üstü çalışmaz mı çalışır ama pek gündüz avı yapılma alışkanlığı yok bizim sularda ben dönem dönem Savagear Panic Prey 110 , Ima Cobra ve diğer bilinen iyi su üstü sahteleri deniyorum takip de aldık , balık da. Onları denemek lazım uygun suyu bulunca.
Son cümlelerimi yazarken mera sıkıntısı çeken arkadaşlara ufak bir bilgilendirme yapayım. Bu kıyılar dik yamaçlardan oluşmuyor arkadaşlar , inilemeyecek, girilemeyecek yer yok taaa Mürefte sahiline kadar dümdüz gidiyor. Boşu boşuna mera avcılığı yapmayın size bir faydası yok zaten buralarda gizli bir yer de yok zamanında bizler de yaptık aynı hataları cidden sadece zaman kaybı. Hangi mera balık yapmış o mera mı bu mera mı diye dolanmaktansa açın bir bilgisayar girin Google Earth’e tarayın etrafı. Avınızı iyi tanıyın madem levrek peşindesiniz onu tanıyın. Bu balık ufak kırma taşlık alanları , suyun içindeki kayalık alanları , kumsal alanlarda pusu atabileceği bulanık bölgeleri seviyor. Alttan saldırıyor en az 40-45 cm derinliğe sahip kıyı hatlarını yoklayın. Kimse size çalışan mera vermez. Haritalar en iyi bodyniz iyice bakıp gidin. Rastgele
Çok teşekkür ederim

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Derinlik bizde de aynı

bizde gece avı daha ön planda abi , su üstü sahtenin çalıştığı mera sayısı çok az , gelse de ufak ispendek geliyor zaten.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
daha güzel özet yapılamazdı :harika:

ince.seyyit

Aktif Üye
Adı
Seyyit İnce
Kan Grubu
O Rh Pozitif
daha güzel özet yapılamazdı :harika:
Eyvallah Melih hocam gide gele ister istemez tecrübe ediyor insan. 100 sahte balık alacağına 10 tane almayı ya da boş boş her havada koşturmak yerine doğru anı nasıl yakalayacağını doğa öğretiyor insana. Tüm Türkiye genelinde bakılırsa dahi levrek hatta spin avcılığının en zor olduğu bölge bizim sularımız. Ege'de yaşayan bir arkadaşım var adam için levrek = istavrit -- hoş şu ara o bile yok ortada ama :) --. Adam gidiyor avlağına 7-28 kamışa takıyor 12 gr Cobrayı ver Allah ver :) Biz sabaha kadar yosun ayıklıyoruz :) Ufak bir bir tecrübe daha kimi zaman single iğneler takmak ya da leader düğümünü uzun ve misina çıkıntılı çentik olacak şekilde bırakmak da fayda sağlıyor yosun konusunda ilk aşamada düğüme takılıyor yosun artık ne kadar yüzerse sahte de ardından geliyor.