okara
Aktif Üye
mersin uyar marinada kampanya vardi fiyatlari su sekilde 410 tekne 1900ytl 9.9 hp mercury motor 4300ytl acaba bu fiyat nasil?
ben 15 lik mercury sormuştum 5000 tl dediler, sizin aldığınız fiyatta fena değil.
mersin uyar marinada kampanya vardi fiyatlari su sekilde 410 tekne 1900ytl 9.9 hp mercury motor 4300ytl acaba bu fiyat nasil?
Ben tekrar tekne alacak olsam Yerliyurt marinden alırım.Şu an kullandığım 5000 barboros yerli yurt marin cok araştırmıştım alırken cünkü 3.tekne olacaktı.ilk aldıklarımın bir sürü dezavantajlarını gördüm.kimi ilk motor 15 bg gaza basınca tekne süratlenirken yan yatıp öyle gidiyordu.fiber yapısıda cok inceydi.Barboros 5000 alınca tekneler arasındaki farkı cok iyi anladım reklam gibi oluyor ama cidden harika ve cok saglam tekne şu an üstünde 75 bg(2 zamanlı tek hatam) mercury var bu kadar düzgün ve süratli giden tekne kullanmadım gps 60 km gördüm daha fazla devam etmedim basmaya ama hiç bozulma olmuyor giderken teknede bence en önemli etken teknenin yapısı ve saglamlığı.ama fiat farkı var emsalleri arasında.O yüzden tekne seciminiz üretim kalitesi olan ve gerekli agırlıkta tekne secmeniz.
Mali acıdan acısını yaşayarak erdinmiş olduğum tecrübelerle sabitlenmiştir.
1 tekne 3.80 5 bg yarı fiatına verdim sıfırdı
2 tekne 4.75 15bg 4 zam.mercury toplam 10 saat calışmadı yarı fiatına verdim
3 tekne 5 mt barboros 75 bg mercury 2 zamanlı cok cok memmunum tek sıkıntı yakıt sarfiatı.
Bunları yazarken tekne alacak arkadaşların acele etmeden bir cok konuyu gözden gecirerek karar verip alması dogru secim yapması.
2.tekneyi satma sebebim kıyıdan biraz daha fazla acılmaktı.biraz daha saglam dengeli bir tekne almak için bana hiç güven vermiyordu o kadar ince bir işçiliği vardıki anlatamam daha sonra inceleme yaptığımda emsal boydaki teknelerden 40 kg yakın hafiflik söz konusuydu tekne dışarda gözünüze buyuk ve hoş gözükebilir suya inince esas kendini gösteriyor.üzerinde 15 bg 4 zamanlı mercury vardı gaza yüklendiğinde tekne 30 derecelik acı yaparak yatıyor ve öyle gidiyordu cok ugraştım ayna ayarı felan düz gitmesini bir türlü saglayamadım.bu tekne mersin üretimi bir tekneydi.bence motordan cok tekneye özen gösterin secim yaparken.kesinlikle hafif tekne almayın teknede 2 kişi ayaga kalsın bakın neler oluyor.
Güzel bir araştırma yapmışınız.size bir konuda daha fikir vermek aklıma geldi.Motoru 2 zamanlı düşünüyorsunuz bence 4 zamanlı almanız cok cok avantajlı.ilk başlangıcta fiat farkı insanı rahatsız ediyor ama daha sonra emin olun pişman oluyorsunuz.benim en son şu an kullandığım tekne donanımı secimimde yaptığım en buyuk hata motoru 2 zamanlı almam oldu.2 zamanlılarda sürekli benzine yag katacaksın bu yaglar ucuz değil birde benzin sarfiatı nerdeyse 4 zamanlıya göre %40 varan fark var bunları göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.motoru 4 zamanlı düşün.birde cok gezeceksen tekneyle aradaki farkı hemen cıkartır.artık 2 zamanlı motor devri bitti.