tekne alıcam yardım edebilir misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okara
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben tekrar tekne alacak olsam Yerliyurt marinden alırım.Şu an kullandığım 5000 barboros yerli yurt marin cok araştırmıştım alırken cünkü 3.tekne olacaktı.ilk aldıklarımın bir sürü dezavantajlarını gördüm.kimi ilk motor 15 bg gaza basınca tekne süratlenirken yan yatıp öyle gidiyordu.fiber yapısıda cok inceydi.Barboros 5000 alınca tekneler arasındaki farkı cok iyi anladım reklam gibi oluyor ama cidden harika ve cok saglam tekne şu an üstünde 75 bg(2 zamanlı tek hatam) mercury var bu kadar düzgün ve süratli giden tekne kullanmadım gps 60 km gördüm daha fazla devam etmedim basmaya ama hiç bozulma olmuyor giderken teknede bence en önemli etken teknenin yapısı ve saglamlığı.ama fiat farkı var emsalleri arasında.O yüzden tekne seciminiz üretim kalitesi olan ve gerekli agırlıkta tekne secmeniz.

teşekkür ederim bilgiler için yerliyurt u aradım aynı özellikte diğer markalarla arasında 1000 tl gibi fark var ayrıca telefonla görüştüğüm kişi hiç hoşuma gitmedi🙂 tok satıcı galiba satış yapmak istemiyor gibi bir hali vardı🙂
ama tekne muhtaşem.

Mali acıdan acısını yaşayarak erdinmiş olduğum tecrübelerle sabitlenmiştir.
1 tekne 3.80 5 bg yarı fiatına verdim sıfırdı
2 tekne 4.75 15bg 4 zam.mercury toplam 10 saat calışmadı yarı fiatına verdim
3 tekne 5 mt barboros 75 bg mercury 2 zamanlı cok cok memmunum tek sıkıntı yakıt sarfiatı.
Bunları yazarken tekne alacak arkadaşların acele etmeden bir cok konuyu gözden gecirerek karar verip alması dogru secim yapması.

2. tekneyi neden sattınız?
tam benim aradığım özelliklerde🙂

2.tekneyi satma sebebim kıyıdan biraz daha fazla acılmaktı.biraz daha saglam dengeli bir tekne almak için bana hiç güven vermiyordu o kadar ince bir işçiliği vardıki anlatamam daha sonra inceleme yaptığımda emsal boydaki teknelerden 40 kg yakın hafiflik söz konusuydu tekne dışarda gözünüze buyuk ve hoş gözükebilir suya inince esas kendini gösteriyor.üzerinde 15 bg 4 zamanlı mercury vardı gaza yüklendiğinde tekne 30 derecelik acı yaparak yatıyor ve öyle gidiyordu cok ugraştım ayna ayarı felan düz gitmesini bir türlü saglayamadım.bu tekne mersin üretimi bir tekneydi.bence motordan cok tekneye özen gösterin secim yaparken.kesinlikle hafif tekne almayın teknede 2 kişi ayaga kalsın bakın neler oluyor.

Ben yerliurt marini bir örnek olarak verdim aradaki farkları incelemeniz acısından bana kısmet oldu ordan aldım.o kalitede başka imal eden firmalarda vardır mutlaka.

2.700 parsun 3.300 tohatsu 3.400 mercury bunlar 2 zamanlı parsunu düşünmüyorsan o zaman mercuy daha cazip marka olarak.

2.tekneyi satma sebebim kıyıdan biraz daha fazla acılmaktı.biraz daha saglam dengeli bir tekne almak için bana hiç güven vermiyordu o kadar ince bir işçiliği vardıki anlatamam daha sonra inceleme yaptığımda emsal boydaki teknelerden 40 kg yakın hafiflik söz konusuydu tekne dışarda gözünüze buyuk ve hoş gözükebilir suya inince esas kendini gösteriyor.üzerinde 15 bg 4 zamanlı mercury vardı gaza yüklendiğinde tekne 30 derecelik acı yaparak yatıyor ve öyle gidiyordu cok ugraştım ayna ayarı felan düz gitmesini bir türlü saglayamadım.bu tekne mersin üretimi bir tekneydi.bence motordan cok tekneye özen gösterin secim yaparken.kesinlikle hafif tekne almayın teknede 2 kişi ayaga kalsın bakın neler oluyor.

çok faydalı bilgiler verdiniz teşekkür ederim. Bende açıkçası Antalyadan
Burak Marinden fiyat aldım motor 15 Hp parsun+uzun yol römorku + 450 full aksesuar tekne 6500 tl,
Dağ yatçılık
15 Hp Mercury+ uzun yol römorku+495 full tekne 8300 tl
Safter
15 Hp tohatsu+uzun yol römorku+450 full tekne 7100 tl
Mursan marin
15 Hp Yamaha+uzun yol römorku+full tekne 10000 tl
Kaya Boat
9,9 tohatsu+uzun yol römorku+470 full tekne 7800 tl

full aksesuarda brandaları merdiveni minderleri tentesi bulunmakta konsol yok.

fiyatlar bu şekilde değişiyor.

Güzel bir araştırma yapmışınız.size bir konuda daha fikir vermek aklıma geldi.Motoru 2 zamanlı düşünüyorsunuz bence 4 zamanlı almanız cok cok avantajlı.ilk başlangıcta fiat farkı insanı rahatsız ediyor ama daha sonra emin olun pişman oluyorsunuz.benim en son şu an kullandığım tekne donanımı secimimde yaptığım en buyuk hata motoru 2 zamanlı almam oldu.2 zamanlılarda sürekli benzine yag katacaksın bu yaglar ucuz değil birde benzin sarfiatı nerdeyse 4 zamanlıya göre %40 varan fark var bunları göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.motoru 4 zamanlı düşün.birde cok gezeceksen tekneyle aradaki farkı hemen cıkartır.artık 2 zamanlı motor devri bitti.

Güzel bir araştırma yapmışınız.size bir konuda daha fikir vermek aklıma geldi.Motoru 2 zamanlı düşünüyorsunuz bence 4 zamanlı almanız cok cok avantajlı.ilk başlangıcta fiat farkı insanı rahatsız ediyor ama daha sonra emin olun pişman oluyorsunuz.benim en son şu an kullandığım tekne donanımı secimimde yaptığım en buyuk hata motoru 2 zamanlı almam oldu.2 zamanlılarda sürekli benzine yag katacaksın bu yaglar ucuz değil birde benzin sarfiatı nerdeyse 4 zamanlıya göre %40 varan fark var bunları göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.motoru 4 zamanlı düşün.birde cok gezeceksen tekneyle aradaki farkı hemen cıkartır.artık 2 zamanlı motor devri bitti.

bilgi için teşekkürler. evet fiyat kısıtlı olunca 2 zamanlı düşünüyordum ama dediğiniz gibi kısa zamanda yakıt sarfiyatı farkı kapatacak birde 2 zamanlı motorlar daha sık arıza veriyormuş doğrumudur?

Back