Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne Alti Temizligi Kekamoz

heraktitus

Üye
Adı
Selcuk E.
Insan yatip kalkinca kafasi takilan sorunlara ilginc bir seyler buluyor. Sonucta zehirli boya varken adam denizi ortasina vinc yapti ise vardir bir sitemi.

Benim aklimada zihni sinir bir sey geldi. Tekneye gore yapilmis cok kaliteli bir naylon su gecirmez malzeme Teknenin altina prezarvatif gibi gecirsek uygun yerlere konulacak sunger yada plastik parcalar ile tekne ile naylon arasinda bosluk yaptirsak. En dip noktasinda ise kopuk yardimi ile bir cep yapsak ve bu cebin icindede bir sintine pompasi olsa ne olur ?

Ekli dosyalar

ByMudock

Yeni Üye
Merhabalar,

Tekne altında oluşan bu zararlı organizmalar için zehirli boyaların kullanılması yaygın bilinen fakat tekneye kalıcı çözüm sunmayan bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Tekne, suda olduğu sürece bu problemlerde olacaktır. Hareket halindeki araçlarda daha az görülüyorsa tekneleri sudan ayırmak en iyi yöntem olacaktır. Kaldırma (" Lifting") gibi yöntemler de masraflı ve zahmetli olabilir. Yurtdışından bir ürün getireceğim, tekneler suyun üstünde kalarak bu problemlerden kurtulacağız . Şuan için net fiyat konusunda herhangi bir öngörüde bulunamıyorum ama teknemize ve temizlik için yaptığımız masraflar düşünüldüğünde , bu ürün masrafları amorti ederse , sizinle detayları paylaşıp ürün hakkında bilgi vereceğim.

Herkese iyi haftalar.

SelimBaşak

Yeni Üye
rizede 20 senelik 10 meter ahşap tekneyi yaz başında 2 kat zehirliyle suya atıyoruz 1 sene hiç hareketsiz suda kalıyo altında ince beyaz midye oluyo oda azıcık hiçbi sorun çıkmıyo altında

SelimBaşak

Yeni Üye
MARİN 300 liralık büyük tenekelerden kullanıyoruz 1 sene denizde kullanmadığız hareketsiz teknenin altında midye yok bile ince beyaz midyelerden oluyo ahşap tekneye

Vollen Temel

Yeni Üye
Adı
Latif Temel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Değerli arkadaşlar,
Ben uzun zamandır Norveç'te bir Marinada çalışıyorum. Karina için uzun zamandır zehirli ve zehirsiz boyalar kullanmakta idik. Zehirli boyalar içinde en uzun ömürlüsü Copper Coat isimli bakır tozu karıştırılan boya bu boya iyi bir şekilde zımparalanmış karinaya önce bir yada iki kat astar atıldıktan sonra dört kat ince katmanlar halinde en geç birer saat aralıklarla ortam sıcaklığı 15 dereceden daha düşük olmayan ortamda yapılması gerekli. Geçen sene Marinamızda hizmete giren karina temizleme makinamız hizmete girdikten sonra zehirli boya uygulamamızı tamamen bitirdik. Adı her ne kadarda zehirsiz boya dense de biz bu uygulamayı da minimuma indirdik. Şu anda tamamen cevre dostu Brunel adında ürün kullanıyoruz . Bu ürün tek kat uygulanıyor astara ihtiyacı yok, ayrıca uyulamadan sonra yüzeyde hiç boşluk olmuyor tamamen pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor diye bilirim ki Gelcoat tan daha parlak ve daha pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor. Ayrıca tam kurumadan sonra sertlik derecesi betondan daha yüksek, bundan dolayı deniz de çözülmüyor pürüzsüz bir yüzey olduğundan dolayı deniz canlıları kolaylıkla yapışamıyor ayrıca uygulama yaptığımız teknelerde 3 ile 6 mil arasında hız artışı oldu. Ama kekemozu hala engelleyebilmiş değiliz. Konuyla ilgili araştırmalarımız hala devam ediyor yarın bir firma yetkilimiz İsveç te bir ünv. Öğretim görevlisi Prof. la görüşmeye gidecek. Bu sorunu da çözebilirsek son derece çevre dostu, sağlam yosun, midye ve kekemoz tutunamayan ürünü elde etmiş olacağız. Bu boyayı kullanan tekneler düzenli aralıklarla araba yıkama makinası gibi karina yıkama makinamızı kullanıyorlar.

136605-29093b26bdbb53bdf2dfb790aeb06791-49f433ec810a8b40b0c753be701715f5ru5.jpg

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Değerli arkadaşlar,
Ben uzun zamandır Norveç'te bir Marinada çalışıyorum. Karina için uzun zamandır zehirli ve zehirsiz boyalar kullanmakta idik. Zehirli boyalar içinde en uzun ömürlüsü Copper Coat isimli bakır tozu karıştırılan boya bu boya iyi bir şekilde zımparalanmış karinaya önce bir yada iki kat astar atıldıktan sonra dört kat ince katmanlar halinde en geç birer saat aralıklarla ortam sıcaklığı 15 dereceden daha düşük olmayan ortamda yapılması gerekli. Geçen sene Marinamızda hizmete giren karina temizleme makinamız hizmete girdikten sonra zehirli boya uygulamamızı tamamen bitirdik. Adı her ne kadarda zehirsiz boya dense de biz bu uygulamayı da minimuma indirdik. Şu anda tamamen cevre dostu Brunel adında ürün kullanıyoruz . Bu ürün tek kat uygulanıyor astara ihtiyacı yok, ayrıca uyulamadan sonra yüzeyde hiç boşluk olmuyor tamamen pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor diye bilirim ki Gelcoat tan daha parlak ve daha pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor. Ayrıca tam kurumadan sonra sertlik derecesi betondan daha yüksek, bundan dolayı deniz de çözülmüyor pürüzsüz bir yüzey olduğundan dolayı deniz canlıları kolaylıkla yapışamıyor ayrıca uygulama yaptığımız teknelerde 3 ile 6 mil arasında hız artışı oldu. Ama kekemozu hala engelleyebilmiş değiliz. Konuyla ilgili araştırmalarımız hala devam ediyor yarın bir firma yetkilimiz İsveç te bir ünv. Öğretim görevlisi Prof. la görüşmeye gidecek. Bu sorunu da çözebilirsek son derece çevre dostu, sağlam yosun, midye ve kekemoz tutunamayan ürünü elde etmiş olacağız. Bu boyayı kullanan tekneler düzenli aralıklarla araba yıkama makinası gibi karina yıkama makinamızı kullanıyorlar.

Ekli dosyayı görüntüle 64263
Teşekkürler,kıymetli bilgiler.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Çok
Değerli arkadaşlar,

Ekli dosyayı görüntüle 64263
Çok güzel bilgiler..
Sistem de çok güzel..
Bize gelmesi kimbilir ne kadar sürer.. :(
Bu temizleme işleminin bir tekneye maliyeti nedir Norveç'te?