Tekne ile İstanbul'dan Antalya'ya yolculuk.

mert akın

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Arkadaşlar merhaba yakında tekne ile İstanbul'dan Antalya'ya bir yolculuk yapacağım 2005 model MTU 480 hp motorlu 16 metre uzunluğunda özel yapım bir teknem var ne kadar yakın gideceğini ne hazırlıklar yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Deneyimli bir kaptan bulmakla başlayabilirsin hocam.

Karadan götürmeyi düşündünüz mü, çok daha ekonomik ve güvenli olabilir.

YouTube da birçok örnek var bu konu ile ilgili bir çoğunu da izleme fırsatım oldu hayaller bedava 🙂
Gözlemlerime göre önce ortalama yakıt ikmali ile ne kadar yol gidebileceğinizi bilmeniz ona göre mola yerlerini ayarlamanız gerekiyor araba değil ki yol üstünde tesiste duralım 🙂 durulacak limanların belirlenmesi gecelik yer olup olmadığı fiyatları , burda direk varış noktasına mı gidileceği veya rota üzerinde gezerek mi gidileceği de önemli notalar yazılacak çok şey var yapılacak plan da çok , plansız bir şekilde yola çıkan tecrübesiz birkaç kişinin de videoları vardı bulabilirsem dm den link atarım 🙂

Dünya sularında gemi gezdirmiş bir kaptan olarak söylüyorum. Planladığınız seyahat yaklaşık 800 millik ve en iyi tahminle 1 haftalık ciddi bir yolculuk.
Öncelikle donanımınızın bu yolculuğa uygunluğunu denetleyin.(Radar, VHF, Akü grubu, Ana ve yardımcı makinalar , tekne performansı , chart plotter ve güncel haritalar , Acil durum ekipmanları ve payroteknik teçhizatınız ile pompa ve diğer ekipmanlarınız tam mı ?)
Tüm bu donanım ve teçhizatı eksiksiz olarak kullanabilecek ve gerektiğinde tamir veya bakımını yapabilecek en az 1 ana ve 1 yedek seyir - 1 ana ve 1 yedek makina olmak üzere minimum 4 personeliniz var mı ? ( Hem makine ve hem seyir konusunda tecrübeli 2 ana ve 1 yedekte olabilir.
En az 1 personeliniz mevcut haberleşmeyi takip edebilecek ve gerektiğinde müdahil olabilecek seviyede mesleki İngilizceye haiz mi ?
Personel , tekne ve teçhizatlara ait sertifikasyonlarınız tam ve güncel mi ?
Eğer tüm bunlara cevabınız evet ise D.M den bana yazın ben gerekli seyrüsefer kuralları ve kıyı geçişleri ile yaklaşma prosedürleri hakkında tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.
Aksi taktirde zar atın ve 6 gelmesini ümit edin .

Back