Dünya sularında gemi gezdirmiş bir kaptan olarak söylüyorum. Planladığınız seyahat yaklaşık 800 millik ve en iyi tahminle 1 haftalık ciddi bir yolculuk.
Öncelikle donanımınızın bu yolculuğa uygunluğunu denetleyin.(Radar, VHF, Akü grubu, Ana ve yardımcı makinalar , tekne performansı , chart plotter ve güncel haritalar , Acil durum ekipmanları ve payroteknik teçhizatınız ile pompa ve diğer ekipmanlarınız tam mı ?)
Tüm bu donanım ve teçhizatı eksiksiz olarak kullanabilecek ve gerektiğinde tamir veya bakımını yapabilecek en az 1 ana ve 1 yedek seyir - 1 ana ve 1 yedek makina olmak üzere minimum 4 personeliniz var mı ? ( Hem makine ve hem seyir konusunda tecrübeli 2 ana ve 1 yedekte olabilir.
En az 1 personeliniz mevcut haberleşmeyi takip edebilecek ve gerektiğinde müdahil olabilecek seviyede mesleki İngilizceye haiz mi ?
Personel , tekne ve teçhizatlara ait sertifikasyonlarınız tam ve güncel mi ?
Eğer tüm bunlara cevabınız evet ise D.M den bana yazın ben gerekli seyrüsefer kuralları ve kıyı geçişleri ile yaklaşma prosedürleri hakkında tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.
Aksi taktirde zar atın ve 6 gelmesini ümit edin .