Tekne Tavsiyesi Yardim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre1980
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aradığınız boyda yarım kamara tekne dediğiniz zaman kasara boyunu düşünce size kalan alanda 5-6 kişi metrobüs gibi olur; havuzlukta hareket edemezsiniz... Benim teknem 7 küsur metre; biz bile havuzlukta max 5 kişi rahat ediyoruz... Bence ya kamaradan vazgeçin ya da boyu artırın; garajınızdan dolayı boyu arttıramayacağıza göre de kamaradan vazgeçin derim... Mesela örnek verdiğiniz Marinboat Samba'yı biliyotum; onda 6 kişiyle, balığı geçtim rahat bir seyahat bile mümkün değil bence... Ama aynı markanın aynı dış gövde kalıbıyla Salsa diye open bir modelleri var, kamara yok ama açık alanı özellikle baş tarafı teorik olarak harika görünüyor (teorik diyorum hiç binmedim çünkü)... Benzer modeller diğer markalarda da vardır... Bir de garajın boyu 5,50mt ise motoru sökmeden römork üzerinde 4,80 kayık koymanız mümkün değil; kıça doğru motor 60-70cm çıkar, başta da romorkun ucu en az 1mt çıkar; kayığı koyup üstüne kepenk gibi birşey kapatacaksanız mümkün değil; önü açık duracaksa ok...

Evet Haklisiniz.
Bencede yarim kamarali olarak alindigi zaman binebilecek kisi sayisi maximum 4.
Yalniz Marin Boat samba deluxe modelini cok begendim ve nisan veya en gec mayis ayinda alabilirim.
Okudugum kadari ile pek tutulmayan bir marka ama hicbir yorumcu teknik anlamda bu markayi degerlendirmemis.
Yani polyester veya elyaf kalitesimi sorunlu? Ya da dengesiz bir teknemidir? Fabrikasina gidip, uretimini gormus bir arkadas var ise yorumlarina ihtiyacim var.
Tesekkur ederim.

Merhaba ,

Marinboat Samba 4,95 mt kullanmış birisiyim , fiyat/fayda endeksine göre sıfırları alınabilecek en makul teknedir . İşçilik , polyester , motor ve hizmet kalitesi olarak bir sorun yaşamadık . Tabi birazda şans işi bu dediklerim . yalnız 5-6 kişi olarak kullanacaksanız , o zaman yarm kamaralı modellerin hepsi yetersiz kalır . Teknenin yarısı kamara oldugu için tüm yük arkada olacak bu yukarda belirtildiği gibi pek keyifli olmayacaktır . Bu kişi sayısına göre min 6,50 mt lik bir tekne almanız lazım .

Selam söylediğiniz teknelerden alanyada jig avında kullanıyoruz
ama sizin istediğiniz gibi 5 veya 6 kişi zor av yapıcaksanız 3 kişi ancak avlanır
4,80 Poseidon 50 veya 60 lık honda
4,60 yerliyurt ile 30 veya 40 lık motor
Viyaboat yeni kasa ile 50 ilk motor
Enma Marin baracuda modeli
Anıl marin 4,60 blue sea modeli 50 veya 60 lık motor tercih ediliyor
Akdeniz motor marin Hasan akçalıoğlunu
Ararsanız yardımcı olacaktır
05324428087

(link)
Eğer ikinci el düşünürseniz bi bakın

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)

Yorumlar icin tesekkur ederim.

5-6 kisi gezi icin en ideali kamarasiz 4.80 veya 2-3 kisi icin Samba Deluxe modeli gorunuyor.

4.80 icin ise Yerliyurt veya Poseidon ismi one cikiyor gibi gorunuyor.

Merhaba Emre Bey;

Hüseyin Bey çok güzel özetleyerek seçimler sunmuş.
Bence de Anıl Marin, Enma Marin veya Yerliyurt.

460 Yerliyurt 20 Hp ile kullanıyorum. 1 veya 2 kişi ile yeterli geliyor.
3 - 4 Kişi ile daha rahat etmek için bu yaz motoru yükseltmeyi planlıyorum.
Tavsiye ederim.

Savaş Dursun'un kullandığı Moonday sanıyorum, hoşuma gidiyor. Balıkçılık, gezi, sürat vs her şey yapılırmış gibi geldi.

Arkadaslar Merhaba,

En sonunda tum tekneleri gorme firsatim oldu. Yarinda gidip son bir kez fiyat konusunda anlasma yapacagim.

Anil marinin fiyati cok yuksek ve marinboat hakkinda da bir cok bilgi aldiktan sonra asagidaki siralamayi yaptim.

Ege Tekne - 4.95m x 2m - 400kg
Poseidon - 4.80m x 2.17m - 350kg
Yerliyurt - 4.80m x 1.9m - 420kg
Moonday SD - 4.80m x 2m - 550kg

Yukaridaki tekneler bence kendi sinifinin 4.80-5m araligindaki en iyi tekneleri.
Yarin anlasmayi yapip bilgi verecegim.
Iyi aksamlar dilerim.

Back