Tekne Tavsiyesi Yardim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre1980
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaslar Merhaba,

En sonunda tum tekneleri gorme firsatim oldu. Yarinda gidip son bir kez fiyat konusunda anlasma yapacagim.

Anil marinin fiyati cok yuksek ve marinboat hakkinda da bir cok bilgi aldiktan sonra asagidaki siralamayi yaptim.

Ege Tekne - 4.95m x 2m - 400kg
Poseidon - 4.80m x 2.17m - 350kg
Yerliyurt - 4.80m x 1.9m - 420kg
Moonday SD - 4.80m x 2m - 550kg

Yukaridaki tekneler bence kendi sinifinin 4.80-5m araligindaki en iyi tekneleri.
Yarin anlasmayi yapip bilgi verecegim.
Iyi aksamlar dilerim.
fiyatlari nasil... yerliyurtun belli de digerleri?

Ege tekne: 16.000
Poseidon: 22.100
Moonday: 23.500

Hepsi guzel tekneler. Cuneyt beyin onerdigi trancayida kamarali olarak cok sevdim ama tekne deplasman teknesi surat teknesi degil.
Acikcasini soylemek gerekirse Moondayi cok begendimi soyleyebilirim.

Ben tekne alıcak olsam kesinlikle önümüzdeki tekne fuarını beklerdim! Çünkü bu fuarlarda özellikle tekne motorlarında fuara özel indirimler oluyor! Birde burada bütün tekneleri bir arada görüp kıyaslayabilme şansınız olacaktır! Ben olsam alacağım tekneyi garaja göre değil çıkacağım denizin şartlarına göre belirlerim! Yani marmara ise biraz daha ufak olabilir ama akdeniz açık deniz olduğu için dalgalar daha büyük olur diye düşünüyorum, ona göre bordosu daha yüksek bir tekne düşünürdüm, 5 metre tekneye o kadar insan binerse mülteci teknesi gibi olur 🙂 ben anıl marin in 6.80 WA teknesini kullanıyorum, onda bile 4 kişiden sonra sıkışıklık olur, ama oldukça memnunum, tavsiye ederim, sizin dediğiniz gibi yarım kamaralı, fakat biz ayrıyeten t-top eklettik,etrafınıda branda ile çevirdik böylelikle kışında balığa elverişli bir hale gelmiş oldu, bir fikir edinme açısından resmini gönderiyorum, kolay gelsin , hayırlısı olsun. 83E67488-CAE5-49E4-9C06-E2D5688BF3EF.jpeg

Son düzenleme:
Tuncay Bey Merhaba,
Dogru soyluyorsunuz fuari beklemekte yarar var ama onumuzdeki ayda dolarin cikacagini ve motor fiyatlarininda artacagini tahmin ediyorum. Bu yuzden bir an once alma niyetim var.
Diger konuya gelince tekne ege’de focada olacak ve koy oldugu icin cok fazla dalga problemi ile ugrasmayacagim acikcasi.
Sizinde soylediginiz gibi kamarali tekne ile 5 kisi cikma sansim olmadigi icin 4.80-5m arasi kamarasiz modellere bakiyorum.
Anil Marin 6.80 balikciliktami yoksa gezidemi 4 kisi sorun yaratiyor? Cunku benimde amacim 2-3 sezon tekneyi kullandiktan sonra Poseidon 6.50 Kingfisher weekend almak. 5 kisi icin uygun olacagini dusunmustum.

Balıkçılık için, yoksa bir yerden bir yere giderken problem olmaz 6 kişi rahat gezer. Ancak motoru büyük tutmanız gerekir, yoksa çakılır tekne! Bence seçimlere kadar dolar artmaz ama sonrasında malesef bende büyük bir artış olacak diye düşünüyorum! İnşallah olmaz! Koydayım demişsiniz ama oradan hiç dışarıya çıkmıyacak mısınız? 🙂 birde bir tekne alıp 3 sezon sonra değiştirme fikri sizi zarara sokar diye düşünüyorum! Tekne alırken çok pahalı ama satarken öyle değil, yinede siz bilirsiniz.

Balik icin cikacagimiz maximum kisi sayisi 3. Gezinti icin ise maximum 5 kisi. Koydan disari cikacagiz ama genelde kiyidan yapilacak gezintiler olacak. Balik icin ise balik bulucu nereyi gosterir ise. Su anda yurtdisinda yasiyorum ve 2-3 seneye donus yaptigim zaman tekneyi buyutecegim, bu yuzden cok para su an icin harcamayayim diyorum.

Balık bulucu balık neredeyse seni oraya götürmez, denizi sonarla tarayarak senin balığı bulman gerekiyor! Tekneyi büyülttüğünüz zaman motorunuda değiştirmeniz gerekicek, aynı motoru kullamazsınız! buda çok zarar etmek demek!

Tabikide oyle balik bulucu goturmeyecek keske goturse 🙂
Kucuk tekneye 30 beygir alacagim. Tekne buyuk ihtimal ile sadece balik avlari icin kullanilacak. Siz kendi 6.80 teknenizle uzun yola cikiyormusunuz? Motorun gucu ve markasi nedir? Motor olarak bende 6.50 icin 150 beygir ve uzeri dusunuyorum.

Evet çıkıyoruz, mesela son avımızda gün içinde 150 km yıl gittik, genelde bu kadar olmuyor 60 ila 100 arası değişiyor. Tabi bu bulunduğunuz yerdeki meralarla çok alakalı! Belkide bu kadar uzak meralara hiç gerek kalmayacak. Motor olarak 300 beygir suzuki kullanıyorum. Motoru ne kadar büyük alırsanız, o kadar büyük pervane takma olanağınız olur o zamanda daha düşük devirlerdede daha hızlı gidersiniz, böylece hızlı gitmek için yüksek devirlere çıkmak zorunda kalmayacağınız için daha az benzin harcarsınız. Tek problem rolanti hızınız yükssk olur onada öne bi tane minn kota alıp halledersiniz.

Bende izmirden cikip datca tarafina kadar gitmek istiyorum ama 6.50 tekne yeterli olurmu?
300 degil ama 200 beygirlik Honda motoru almayi dusunuyorum.
Bu arada secim sonu degil 1 gecede devaluasyonu yasadik maalesef. Umarim yarin motoru ayni fiyattan alabilirim.

Back