Tekne Tavsiyesi Yardim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre1980
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O tekneyi bilemiyorum fakat 6.80 anılmarin ile bir sorun yaşamazsınız! Motorlarda 150 beygirden sonra zaten çok az fiyatlar farkediyor bir üst beygire geçmek için, birde çok kişi binicek diyorsunuz! O yüzden motoru büyük tutun! Pişman olmazsınız hemde ekonomik olur daha az yakarsınız! Ben şu an alsaydım mesela mercury nin çıkardığı yeni seri motorları tercih ederdim. V8 olduğu halde en hafif 300 beygirden 50 kg daha hafif! Bu büyük avantaj, dahada az yakar. Bir makina 4000 devirin üzerine çıktığında çılgın gibi benzin yakar, mühim olan onu o devirin altında tutabilmek hızlı giderken! Mesela benim motor 4000 devirde saatte 40 litre yakarken 5500 devirde 105 litre yakıyor!

Aynen yapmak istedigimde o. Motoru yukseltebilecegim kadar yukseltecegim ve genelde dusuk devirde gitmeye calisirim. Bilgiler icin cok tesekkur ederim. Gercekten cok yardiminiz oldu motor konusunda.

Rüca ederim, bu arada biz büyük motor diyoruz ama alacağınız teknenin kıç aynası, yani motorun takıldığı yerinde o gücü karşılıyabiliyor olması önemli! Anılmarin o konuda beni üzmedi, ayna kısmını çok sağlam yapmışlar. Alacağınız tekneye göre zaten kllanabileceğiniz maksimum gücü üretici size söyler.

Bugun tum ureticiler ile konusup uretimlerinide daha detayli baktim. Ege teknenin 4.95m x 2m - 400kg teknesi tas gibi hemde kendi teknemin yapiminida gorebilecegim. Bir cok urun hediye olarak geliyor. Denize indirme, deneme surusu, baglamada fiyata dahil. Motor olarakta 30hp mercury en uygun motor gucu olacak gibi duruyor.

Benim Size tavsiyem Safter 4,65 ve 30 HP Mercury motor. 2 adet livarı var.arka doalbıda çok geniş ,içide çok geniş 4 kişi bile rahat ava gidiyorsunuz.

Alacağınız teknede mutlaka su gideri olsun. Eğer çapa çekmek dert diyorsanız ben size 1 adet çapa çekmek için elektrikli Irgatta tavsiye ederim.

AYRICA SANA BİR TAVSİYEM DAHA VAR HANGİ TEKNE VE MOTORU ALIRSAN AL ALIRKEN TEKNE VE MOTORU TEK BİR FATURA YA YAZDIR. BÖYLECE TEKNEYEDE MOTORADA ÖTV ÖDEMEZSİN. EĞER MOTORU AYRI FATURA ETTİRİRSEN MOTORA SATIN ALIRKEN ÖTV ÖDEMESENDE LİMANA KAYDETTİRMEK İSTEDİĞİNDE ÖTV ÖDETTİRİRLER. BU HUSUSA DİKKAT EDERSÇERSİN. BEN BİR BUÇUK SENE ÖNCE TEKNEMİ ALIKEN ÖYLE YAPMIŞTIM

SİZE SAFTER 4.65 TEKNE VE 30 HP MERCURY MOTORLU SETİN DURGUN HAVA VE 55 KİLO 1 KİŞİ İLE SON SÜRATTA HZI VİDEOSU:

Son düzenleme:
Deniz Bey Merhaba,
Bende oyle yapacagim, tekneyi ve motoru ayni yerden alacagim.
Istedigim model konsollu bu yuzden safterin 5m sport modeline bakip cok begenmistim. Ama maalesef tekne bana oynak geldi. Belkide bana oyle geldi ama Poseidon ve Ege teknede bu olmadi. Bu yuzden Safteri listeden cikardim.

Bende izmirden cikip datca tarafina kadar gitmek istiyorum ama 6.50 tekne yeterli olurmu?
300 degil ama 200 beygirlik Honda motoru almayi dusunuyorum.
Bu arada secim sonu degil 1 gecede devaluasyonu yasadik maalesef. Umarim yarin motoru ayni fiyattan alabilirim.

Emre Bey; tam bu noktada nacizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
5-6-6,5 metre polyester tekneler ile foça'dan datça tarafına gitmenizin pek olası olmadığını düşünüyorum. Bu boy tekneler ile ancak düzgün havalarda eskifoça yenifoça arası, aliağa çandarlı taraflarını gezebilirsiniz diye düşünüyorum. Yanılıyorsam tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlar yapacaktır.

Emre Bey; tam bu noktada nacizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
5-6-6,5 metre polyester tekneler ile foça'dan datça tarafına gitmenizin pek olası olmadığını düşünüyorum. Bu boy tekneler ile ancak düzgün havalarda eskifoça yenifoça arası, aliağa çandarlı taraflarını gezebilirsiniz diye düşünüyorum. Yanılıyorsam tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlar yapacaktır.

6,5 metre ve üzeri boyda, derin V gövdeli, kayıktan ziyade daha yat tipi aletlerin kullandığı gövdenin uygulandığı ve model adlarına "open" ilavesi yapılan aletler; gerekli sıklıkta yakıt-su-kumanya ikmali yaptıktan sonra; Foça'dan Hopa'ya da Samandağ'a (Hatay) da giderler... Ama dediğiniz gibi 6 metrenin altındaki boydaki (genelde 4,95 veya 4,80) isatek - özkaya - yerliyurt vs. vs. tekneler kesinlikle bu tip seyahatler için yapılmış değiller...

Gözümle gördüm, kıçında 70hp motor takılı bu boyda bir alet kafadan dalgalara bam güm vura vura eğlenceli bir seyir yaparken nedense hafif iskeleye döndü; o sırada sancak başomuzluktan gelen büyükçe bir dalga buna bir vurdu, 3 metre havalanıp neredeyse alabora olacak şekilde gövdesi üzerine suya sertçe indi ve üzerindeki 3 kişinin ikisi de denize düştü... Bu bahsettiğim olay öyle 7 havada falan olmadı, hatta muhtemelen vurduğu dalga denizin kendi dalgası değil, başka bir teknenin dalgasıydı...

Şahsi fikrim, Foça merkezli olarak Karaburun'u aşağıya dönecek veya Dikili'nin ötesine geçecek tekne minimum 6,60 boyda, her tür serpintiden korunaklı kumanda mahalline sahip ve en az 1 ton olmalı... Bu da en az Rota Princess olmalı anlamına geliyor 🙂

Back