Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne Ve Motor Evrak Sorunu Af Beklentisi

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba Sedat bey ilginize teşekkür ederim söyledikleriniz çok doğru ancak her ne kadar keyif içinde olsa ülkemizin ekonomik imkanları maalesef çok kısıtlı buna birde afaki vergiler de eklenince her vatandaş hadi gidelim motor alalım diyemiyor. Avrupa yaşam normları bizim ülkemizle ne kadar uyumlu biz çok daha düşük bir düzeydeyiz Avrupaya vatandaşlarımız kesin dönüş yapmadığına göre ayrıca halen Avrupaya gitmek için mücadele eden milyon düzeyinde vatandaşımız varsa Avrupa ülkelerinin normları bizim ülkemizin çok çok üzerimizde . keşke bizi yönetenler yaşam kalitemizi Avrupa seviyesine çekselerdi sonra buna benzer kararları alsalardı. Avrupa ülkelerinde bir çok şey ya vergiden muaf yada makul düzeyde . ben de isterim 4 zamanlı 25 - 30 hp marşlı şarzlı ve hatta trimli direksiyon sistemli bir motor alıp takmak ama maalesef emekli bir insan olarak 2 zamanlı bir motora af çıkmasını beklemekteyim, çıkmazsa ciddi anlamda borçlanacağım .
Hüseyin bey bence hiç af beklentisine girmeden takın kullanın... Teknenizin kaydı var; kıçında B.L. ve sicil numarası da vardır zaten.. Herhangi bir SG botunun sizi durup dururken kontrol etmesi için teknenizde fazla kişi bulunması gibi dikkat çeken bir durum olması; veya sizin oralarda Midilli'ye fazla yaklaşmanız falan gerekir... Daha ötesi ne ölçme belgelendirme yönetmeliğinde ne bağlama kütüğü uygulama yönetmeliğinde ne de 491 sayılı kanunda bu durum için uygulanacak İdari Para Cezası maddesi bulamadım... Sanki uygulamayı koymuşlar ama yaptırımını koymayı unutmuşlar gibi görünüyor :)

Gelici

Üye
Adı
Hüseyin Gelici
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sedat bey umarım dediğiniz gibi bir yaptırım yoktur. ancak duyduğum kadarı ile SG bot komutanı insiyatif kullanıp tekneyi bağlar ve 3000 - 3500 tl dolaylarında cezada kesebilir denilmekte . bu durum haliyle bir korku ve endişelenmeme neden olmakta

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
En güzeli teknesi olan bir arkadaşın olacak :)
Ben de bir tekne istiyorum ama onunla uğraşacak vaktim yok. Alıp babamın başına bela edebilirim tekneyi. Yazlığı var, kışın koyacak yeri var. Ama onun da başında başka sıkıntılar var.
Yine başka bahara kaldı benim tekne.

ForFish

Üye
Adı
Can
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konunun üzerinden neredeyse 4 yıl geçmiş ama bende aynı sorunu yaşamamak adına şuan planlarımı bekletiyorum.
fiber tabanlı bir bot ve uygun motor arayışım söz konusu özellikle sarı sitede neredeyse ilanların tamamı maalesef evraksız haliyle güven vermiyor ve yasal olarak sıkıntılı...

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Konunun üzerinden neredeyse 4 yıl geçmiş ama bende aynı sorunu yaşamamak adına şuan planlarımı bekletiyorum.
fiber tabanlı bir bot ve uygun motor arayışım söz konusu özellikle sarı sitede neredeyse ilanların tamamı maalesef evraksız haliyle güven vermiyor ve yasal olarak sıkıntılı...
Sarı sitede evraklı olanların fiyatı sıfır fiyatından yüksek. Bot-motor satıcıları çok enteresan insanlar. Sıfır biri 2 diğeri 3 yıl garantili ürün için fiyat alıyorum bayiden, sonra sarı siteden evraklı mı diye sorduğum malzemeye evraklı olsa şu fiyat yazardım deyip sıfırından 10 bin tl yukarısını yazıyor :)