Tekneden Jig Ile Lüfer Avı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ilhany
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ilhany

Aktif Üye
Tepki
744
Ödül
103
Merhaba arkadaşlar;
Kısmetse hafta sonu Bodrum civarında tekne ile kofana ve levrek avına çıkacağız.
Kaptan gelirken yanınızda bulunsun diye bir liste vermiş.
1- 40-45 gr limon jig
2-80-100 gr iki tane 10-12cm boyunda jig.
yedek iğne misina vs de var ama hem kofana avı hem de jig benim için yabancı bir stil olduğundan. 1 haftadır forumun altını üstüne getirdim. Neredeyse içinde lüfer-kofana geçen her mesajı okudum. Ancak tekneden jig kullanarak kofana avı için pek bir bilgi bulamadım.
Bu sitili kullanan arkadaşların deneyimlerinden yararlanmak isterim.
Kofana avında ne tür jigler kullanılır?
Kullanıp memnun kaldığınız jigler nelerdir?
Avlanma stili hakkında bilmem gerekenler nelerdir? ve tecrübelerinizden çıkarttığınız değerli bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim.
Hepinize iyi forumlar.

Merhaba arkadaşlar;
Kısmetse hafta sonu Bodrum civarında tekne ile kofana ve levrek avına çıkacağız.
Kaptan gelirken yanınızda bulunsun diye bir liste vermiş.
1- 40-45 gr limon jig
2-80-100 gr iki tane 10-12cm boyunda jig.
yedek iğne misina vs de var ama hem kofana avı hem de jig benim için yabancı bir stil olduğundan. 1 haftadır forumun altını üstüne getirdim. Neredeyse içinde lüfer-kofana geçen her mesajı okudum. Ancak tekneden jig kullanarak kofana avı için pek bir bilgi bulamadım.
Bu sitili kullanan arkadaşların deneyimlerinden yararlanmak isterim.
Kofana avında ne tür jigler kullanılır?
Kullanıp memnun kaldığınız jigler nelerdir?
Avlanma stili hakkında bilmem gerekenler nelerdir? ve tecrübelerinizden çıkarttığınız değerli bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim.
Hepinize iyi forumlar.
Kaptana linkteki videoyu da seyrettirebilirseniz, belki videodaki şekilde de av yaptırabilir.
( muhteşem bir av )

Bilemiyorum. İletişimi arkadaşlar sağlıyor. Sıkıntılı kısım 10 kişi olacağız (belki bundan) ve kimsede jig yok. Yani yaklaşık 30 jig ve yardımcı malzeme alacağız 😱😱😱

Neden canlı yemi uygun görmüyor acaba.
Bodrum ve daha güneydeki alanlarda lüfer sülalesini genellikle sahte yemlerle avlıyorlar.
Bu değişik jigler olabileceği gibi popper tarzı maket yemler de olabiliyor. Balık iri, bol ve saldırgan olunca canlı yeme pek gerek kalmıyor sanırım.. 🙂

Kaptan canlı yem bulmakla uğraşmak istemiyor anlaşılan.
Fazla uğraşmadan misafir taşı yapacak gibi duruyor.

Ben jig ile lüfer avcılığı yapıyorum ama balık bu aylarda pek jig yemez. Suların soğuduğu yemin çekildiği aylarda demir yer.
Bu sularda canlı yem ister.
Ama o taraflar yapıyor mu bilmem. Her bölgenin huyu farklıdır.
Size tavsiyem sırtında koyu pembe olan limon mavi karışık en ucuz sahteleri alın.
Balık demir yerse herturlu alır. Pahalı malzemeye yönelmeyin.

Back