Tekneden mercan avı için makine tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RzaFcc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

RzaFcc

Üye
Tepki
77
Ödül
23
Merhabalar. Sayfamıza yeni üye oldum konu hakkında yardımınızı bekliyorum.

Son zamanlarda tekne ile Ayvalı'ta 20-50m derinlikte, Babakale'de 90-100m derinlikte mercan avı yapmaya çabalıyoruz. Elimizde genel olarak ceymar40, avenger40, avocetiv60, çaplarında makineler var. Ayvalık turları için sıkıntı çekmedik ama Babakalede sorun yaşadık. 100m den mercanı ve 200g ağırlığı çekerken dermanımız bitti.:acpsnr::acpsnr::acpsnr:

300 tl civarında tekne avında kullanabileceğimiz makine tavsiyelerinize ihtiyacım var. 👍

(Ryobi ecusime 8000 ve Okuma avenger 65 düşünüyoruz)

Teşekkür ederim fakat aliexpress den 30 dolar altı alışveriş yapıyorum.

Arkadaşlarla Ryobi ecusima 8000 modelinden bakıyoruz. Karar verebilirsek 5 arkadaşta aynı makineden alacak gibiyiz.

55lik azores isinizi gorur diye dusunuyorum.. 65ligi var, 3kg baligi istavrit gibi cektim..

Teşekkür ederim, güçlü makinaya benziyor fiyat biraz yüksek tabi. Ben kendim için okumanın makinasından yanayım Azoresi araştırabilirim.Fakat alacak diğer arkadaşların limit max 300-350 gibi. Bu fiyatlara yakın ve 65 kafadan büyük makina düşünüyorlar. Yani fiyat performans ürününe ihtiyacınız var.

Merhaba,

Bir başka konuda da bahsetmiştim. Ryobi Ecusima 6000'lik makineyi yaklaşık 2 senedir, ayda 1 veya 2 kere, tekne avlarında kullanıyorum. Genel kullanım için f / p ürünü diyebilirim... 8000'lik ile tek farkı misina kapasitesi... 6000'liğe 270 metre kadar 0.16 ip misina sardım ve kullandım... Fiyat limitiniz dahilinde satışı olan bir üründür. ( 260 - 300 TL arası )

Referans olması açısından söylüyorum; zaman zaman gittiğimiz Seferihisar'da bazı meralar 105 - 110 metrelerde ve 150 gr. civarı kurşun kullandığım durumlarda bile çok fazla zorlanmadan hayli büyük mercanları tekneye alabiliyorum.

Av sonrası düzenli temizlik yapılırsa uzun süreli kullanılabilecek bir makinedir...

Merhaba,

Bir başka konuda da bahsetmiştim. Ryobi Ecusima 6000'lik makineyi yaklaşık 2 senedir, ayda 1 veya 2 kere, tekne avlarında kullanıyorum. Genel kullanım için f / p ürünü diyebilirim... 8000'lik ile tek farkı misina kapasitesi... 6000'liğe 270 metre kadar 0.16 ip misina sardım ve kullandım... Fiyat limitiniz dahilinde satışı olan bir üründür. ( 260 - 300 TL arası )

Referans olması açısından söylüyorum; zaman zaman gittiğimiz Seferihisar'da bazı meralar 105 - 110 metrelerde ve 150 gr. civarı kurşun kullandığım durumlarda bile çok fazla zorlanmadan hayli büyük mercanları tekneye alabiliyorum.

Av sonrası düzenli temizlik yapılırsa uzun süreli kullanılabilecek bir makinedir...

Teşekkür ederim, yorumunuzu arkadaşlarıma aktaracağım. Zaten tabiri caizse kuyruğu kaldırmış durumdalar. Ryobi Ecusima 8000 modelini 250tl civarında buldular. Buradaki yorumlara bakıp birkaç güne alacaklar.

Bende baitcasting yada okumanın orta kalitede 500 tl ye kadar olan bir modelini düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkür ederim, yorumunuzu arkadaşlarıma aktaracağım. Zaten tabiri caizse kuyruğu kaldırmış durumdalar. Ryobi Ecusima 8000 modelini 250tl civarında buldular. Buradaki yorumlara bakıp birkaç güne alacaklar.

Bende baitcasting yada okumanın orta kalitede 500 tl ye kadar olan bir modelini düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
3.9 devirli olup bir turda 95 cm misina sarım özelliğinden dolayı güçlü olduğunu düşündüğüm
80 lık ortaboy surf makarası olan Ryobi Naxo Surf uygun olur mu acaba
(link)

Back