hocam 200 kg ı 2-3 kişi her yere götürür neredeyse..bende sizin yöntemide uyguluyorum araç çekemez patinaj yaparsa sert yere çekip romorku asılıyorum..benim sadece boş tekne 260 kg..motor 58 kg ıvır zıvırla toplam yük 350 kg rahat buluyor..bunun indir bindiri zor oluyor işte..
aynen hocam bizim sıkıntıda bu şekilde..tekneye yön veren en genç ben varım bütün yük bende..acil topuz takılan yere bir kumda batmaz ve 12 voltla çalışan bir motor bulmam lazım..
Aşkın ,
Bu sorunu belki biraz kolaylaştırır ama çözmez.
Yumuşak zeminde römorku suya indirmek çe çekmek olayını incelersek :
- Römorku arabadan sökmeden suya kadar yanaştırabilme. (arabanın ve römorkun batma ihtimali var. römork sökülüp ittirilirse çok güç gerekir veya zeminin hem düz hem de uygun meyilli olması gerekir. römorku yeterince derine sokmak için güç yetmeyebilir.)
- Tekneyi serbest bırakma (pek problem olmaz)
- Römorku ve arabayı sudan çıkartma (tekneyi salma esnasında tekerler , zemine bağlı olarak kuma gömülecektir.araba boş römorkla dahi batabilir.römorku serbest bırakıp ,ilk aşamada sadece araba çıkartılabilir.gene batma ihtimali var. tekerleri gömülen römorku çıkartmak için kuvvet yetmeyebilir. arabaya veya başka bir yere boş römorku çekmek için çıkrık düzeneği gerekecek.)
- Tekneyi yanaştırma (pek sorun olmaz)
- Arabayı ve römorku tekrar suya yanaştırma (gene batma ihtimalin var)
- Tekneyi üzerine alma ( dalga sürekli olarak tekneye kıç attırır.bir şekilde makaraya denk getireceksin ve teknenin bütün yükü römorkun tekerlerini suya gömer.)
- Yüklü römorku sert zemine çıkartma. (en zoru burası. deniz seviyesi sıfır olduğu için mutlaka eğime bağlı olarak hem rampa hem yumuşak zemin hem de batmış römork çekmek üzere kalkacaksın.kalkamama ihtimalin çok yüksek. römorku serbest bırakıp arabayı emniyetli bir yere çakabilirsen çekersin. batan römorku arabanın arkasındaki halatla da çeksen çıkrıkla da çeksen ,römork burun kaldırıp kıçı yere vuracaktır. önden ya bir kişi basacak ya da ağırlık bağlayacaksın. çıkrık için en az 1,5 tonluk bir şey lazım.zor. araba ile çekersen debriyajın vay haline. )
adımlarından oluşur.
Bu duruma göre adım adım çözüm bulmak lazım. Çözüm minimum insan gücü gerektiren ve malımıza zarar vermeden işlemesi lazım.
İnternette gördüğüm hem karada hem suda giden tekneler çözümü hoşuma gitmedi.
Römork arabadan bağımsız olarak kumsalda gidebilmeli ve yarıya kadar kuma gömülü tekerleklerle de de sudan çıkabilmeli.
Bunu yapabilmenin aklıma iki tane yolu geliyor. Römorka ilave edilecek bir mekanizma ya da portatif römork yolu.
Bir üçüncü yol da tekneyi sat ve bırak başkası düşünsün.
Başka bir fikri olan ?