Tekneniz ve Memnuniyetiniz

inşallah sizi bu fikrinizi tekrar gözden geçirmeye yöneltecek bir tecrübe yaşamazsınız.
Karadenizde aniden çıkan bir fırtınada böyle bir tecrübe yaşadım. Fırtınadan kaçarken mendirekten barınağa girişte ters esen rüzgar kayalıklarada sürükledi. Olay tecrübeyle alakalı açıldık zorlamadık illaki rüzgar hafifleyecek ki öyle oldu. Yoksa fiber tekneye güvenip yüzme bilmeyen kişiler bu aktivite ile uğraşmasın. Motor stop ettiği anda ya rusyaya yada kayalıklara gidersin, bu nedenle toleranslı mesafede seyir makine bilgin çok iyi olmalı. Soğutma suyu kanallarını blok içini açıp temizleyebilmelisin yada bujilerini her yıl yenilemelisin, en mühimi emergency şekilde motor ipi ile starter donanımını söküp çalıştırabilmelisin bunlar tecrübe gerektiren işler.

Merhaba Herkeze;
Ege Tekne kullanan hobidaşlarımdan, ustalarımdan bu tekne hakkında deneyimlerini paylaşmalarını rica ederim. Kısaca içinde bulunduğum durumu kısaca özetlemek isterim.
460 Anıl marin sonradan konsollu tekneme 50 hp 4 zamanlı motor taktım. Ancak teknenin motorla uyumu beni çok mutlu etmedi. Usta deneyimli arkadaşlar beğense de benim istediğim gibi olmadı. Tekne arayışına girdim. Ege Tekne 495 bir arkadaşım çok tavsiye etti. Firmayla görüştüm 25 yıldır bu işi yaptıpını teknesinin ağır ve dayanıklı olduğunu, alanın satmadığını söyledi. İkinci elini piyasada bulamadım. Bir arkadaş bu teknenin adını hiç duymadım , satmak istediğinde zor satarsın dedi.
Değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim..

Merhaba Herkeze;
Ege Tekne kullanan hobidaşlarımdan, ustalarımdan bu tekne hakkında deneyimlerini paylaşmalarını rica ederim. Kısaca içinde bulunduğum durumu kısaca özetlemek isterim.
460 Anıl marin sonradan konsollu tekneme 50 hp 4 zamanlı motor taktım. Ancak teknenin motorla uyumu beni çok mutlu etmedi. Usta deneyimli arkadaşlar beğense de benim istediğim gibi olmadı. Tekne arayışına girdim. Ege Tekne 495 bir arkadaşım çok tavsiye etti. Firmayla görüştüm 25 yıldır bu işi yaptıpını teknesinin ağır ve dayanıklı olduğunu, alanın satmadığını söyledi. İkinci elini piyasada bulamadım. Bir arkadaş bu teknenin adını hiç duymadım , satmak istediğinde zor satarsın dedi.
Değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim..
Merhabalar, motorun tekne ile uyumu derken tam olarak neyden memnun kalmadınız? Birde anılmarinin teknelerinin diğer türk yapımı muadil teknelere göre daha ağır ve oturaklı olduğunu düşünüyorum.

Merhaba Sn.Marmara;
Seyir halinde tekne sola yatıyor. Marmariste yetkili servis Alestaya götürdüm. Motoru bir seviye yukarı montaj yaptılar. Sonrasında yaptığımız deneme sürüşünde tekrar sola yatık seyretmeye devam etti. Daha önce üserinde 20 hp varken bunu yaşamadım. Alestadaki Orhan ustam ve deneyimli arkadaşlarım bu yatmanın çok önemli olmadığını söylediler ancak benim içime sinmedi.
Anıl marinin çok güzel bir tekne denizciliğine diyecek söz yok. Yeni 460 modeli daha büyük onu ve 2. el 510 modelini bulabilirsem onu da düşünüyorum.

Merhaba Oktay Kaptan,

Aldığınız motor ikinci el ise pervane kulaklarına baktırınız. Vuruk, darbe sebebiyle açı değişimi olabilir. Bu durumda pervanenizi düzelttirmeniz veya yenilemeniz gerekebilir.
Sıfır motor ise sanırım tekneden kaynaklı bir sorun var ve siz bunu 20 Hpde (düşük hızda) tespit edemediniz.

Tabiki hatalı montaj, kekemoz ve yosun kirliliği gibi konuları dikkate almıyoruz.

İyi forumlar dilerim.

Sayın Başaran katkınız için teşekkür ederim.
Ustalar pervanede böyle bir sorun varsa bunu yapabilir demedi. Atlamış olabilirler. Kanat takmamı önerdiler. Onu da yaptık ama değişiklik olmadı.
Bu yönde kendileriyle görüşeceğim. Teşekkür ederim.

Merhaba ;

Ege Tekne 495 kullanıcılarından yada deneyimlemiş olan üstadlardan bu tekne hakkında yorum rica ediyorum.

Teknenin pervanesinin hemen üzerinde kendi kanatları vardır, eğer bunlardan birinde bir yamukluk varsa giderken flap görevi görür ve dediğiniz hadiseye neden olabilir! Birde teknede ağırlık dağılımı çok önemlidir, eğer bunlar dengeli değilse, giderken daha fazla hissedilebilir, akü gibi ağır yüklerin yerini değiştirerek bir deneyebilirsiniz, bazende akıntı, dalga gibi deniz koşullarından bu dediğiniz hadise olabilir, devamlı yapıyorsa bu dediklerime bir bakabilirsiniz.
Sayın Başaran katkınız için teşekkür ederim.
Ustalar pervanede böyle bir sorun varsa bunu yapabilir demedi. Atlamış olabilirler. Kanat takmamı önerdiler. Onu da yaptık ama değişiklik olmadı.
Bu yönde kendileriyle görüşeceğim. Teşekkür ederim.

Değerli deniz tutkunu arkadaşlar, Aypol, yıldız marin ve tekposan arasında kararsız kaldım... 20 hp efi tohtasu ile kullanacağım bir 4.50-4.60 tekne alacağım bu markalarda kullananlardan yorum alabilir miyim...

Değerli deniz tutkunu arkadaşlar, Aypol, yıldız marin ve tekposan arasında kararsız kaldım... 20 hp efi tohtasu ile kullanacağım bir 4.50-4.60 tekne alacağım bu markalarda kullananlardan yorum alabilir miyim...
Dostum Yalova'da yaşıyorum bahsetrigin teknelerin hepsini biliyorum. Ben deneme yanılma yöntemiyle bir defa dersimi aldım. Uzun araştırmalar sonunda tekposan teknede karar kıldım. 2 yazdır kullanıyorum. 20 HP tohatsu ile. Tartışmasız ülke genelindeki en iyi 5 tekneden biridir. Düşünmeden al

Back