Kendisine Whats App’dan sordum.
Meğer kanalında yakın zaman önce bu konuda birinin sorusunu yanıtlamış.
Açıklama aşağıda.
Özgür Arslan
• 2 hafta önce
bu soru soruldu. alacağın yerde bir numara büyüğünü almanı önerirler zaten. kalın çorapla giyeceksin. denemek en pratiği. alcağın gün ona göre git, yanında ikinci bir kalın çorap al. dene...
Memnunum. Ancak bir şeyden memnunum diyebilmek için alternatiflerini de denemiş olmak gerekir bence. Bende Remixon taslan tulum da var. Çok az giydim. İkisini kıyaslayabilirim. Imax neopren olduğu için 3 kat üzeri pahalı. İmax'ın geniş bir cebi var, bu çok önemli, remixon'da küçük bir iç cep var sadece. Imax soğuktan net biçimde daha çok koruyor ama bu ne kadar gerekli tartışılır. Şu an halen, tanrının gazabı gibi havalar ılık, İmax o kadar sıcak tutuyor ki, içine sadece ince bir eşofman giyiyorum, hani onu da çıkardığımda çıplak kalmayayım diye. 🙂 giymesem olur yani...Remixon aynı eşofman ile üşütür ancak bir termal içlik ile beraber bu ılık havada aynı konforu sağlayabilir. Hava daha da soğuduğunda/soğursa IMAX mecbur olacak, Remixon ne kadar giyinsen içine aynı konforu veremez. Ancak tek tulum alınacaksa sadece 1-2 ay için buna değer mi? Zira dezavataj olarak Imax'ı her avdan sonra itina ile kurutmak zorundasın, diğerini arabada bıraksan da olur, kurutmasan da olur. Imax görece ağır ve su tutuyor, bu ağırlık sırt ağrılarımın sebeplerinden biri olabilir. Benim boyumdan ve ayak numaramdan ve seçtiğim bedenden kaynaklanabilir ama Remixon göğsümde daha yukarı bir noktaya çıkıyor, döş dediğimiz yere kadar, Imax ise meme üstünde kalıyor, bu manada Remixon daha çok dalgadan koruyor. İmax ile kumda otururken, denizdeyken "aman yırtılacak" korkun yok,neopren etli, kolay kolay yırtamazsın. Remixon ise çok özen gerekiyor, en ufak yanlış sürtünme yırtar. Yalnız, çok güzel yanıt verdim sana ha... Şimdi bakınca, inceleme yazısı gibi oldu... 🙂