Tulum çizmeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan babuna61
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hafta sonu pvc tulum çizme ile suya girdim kaptım şifayı. Neopren almaya karar verdim, sohbet geçmişini okudum, ördek avcısı bir kaç arkadaş remixon 5 mm olanını önerdiler. Buz üstünde otursalar dahi üşütmediğini söylediler. Sipariş etmeden önce sizlere de danışmak istedim. Tecrübesi olan bir büyüğüm yorum yapar ise sevinirim.
3,5-4mm lik neopren ideal.
Asla üşütmez ama yürüyerek av yapıyorsan iyi kondisyon yaptırıyor. Çünkü suya girince bir miktar suyu çekip ağırlaşıyor.. 🙂

Sorum şu belly bot için bel altı pantolon tarzı Goretex tulum lazım.. ne tavsiye edersiniz..
Yine bir icat çıkarma peşindesin 🙂

Konu ile ilgili olarak Bende bir süredir bakıyorum Neopren tulum aklımda imax challenge chest neo wader var ama ciddi bir kullanıcı yorumuna denk gelmedim 🙂

gittigidiyordaki 100tl lik çizmeyi deneyen oldumu birçok satıcı var.

(link)

Yine bir icat çıkarma peşindesin 🙂

Konu ile ilgili olarak Bende bir süredir bakıyorum Neopren tulum aklımda imax challenge chest neo wader var ama ciddi bir kullanıcı yorumuna denk gelmedim 🙂
Bende var ama hiç suya girmedi.
İki arkadaşa aldırdım.
Biri oldukça irikıyım biriydi, dikişler dayanmadı, 🙁
Diğerinden şikayet duymadım.
Bir de tavsiyesini benim vermediğim ama Eylül 2019 ortalarından itibaren hemen her gün kullanan birini tanıyorum.

Bende var ama hiç suya girmedi.
İki arkadaşa aldırdım.
Biri oldukça irikıyım biriydi, dikişler dayanmadı, 🙁
Diğerinden şikayet duymadım.
Bir de tavsiyesini benim vermediğim ama Eylül 2019 ortalarından itibaren hemen her gün kullanan birini tanıyorum.

O kullanıcıdan yorum alma şansımız var mı acaba?

O kullanıcıdan yorum alma şansımız var mı acaba?

Kendisine Whats App’dan sordum.
Meğer kanalında yakın zaman önce bu konuda birinin sorusunu yanıtlamış.
Açıklama aşağıda.

Özgür Arslan
• 2 hafta önce
bu soru soruldu. alacağın yerde bir numara büyüğünü almanı önerirler zaten. kalın çorapla giyeceksin. denemek en pratiği. alcağın gün ona göre git, yanında ikinci bir kalın çorap al. dene...

Memnunum. Ancak bir şeyden memnunum diyebilmek için alternatiflerini de denemiş olmak gerekir bence. Bende Remixon taslan tulum da var. Çok az giydim. İkisini kıyaslayabilirim. Imax neopren olduğu için 3 kat üzeri pahalı. İmax'ın geniş bir cebi var, bu çok önemli, remixon'da küçük bir iç cep var sadece. Imax soğuktan net biçimde daha çok koruyor ama bu ne kadar gerekli tartışılır. Şu an halen, tanrının gazabı gibi havalar ılık, İmax o kadar sıcak tutuyor ki, içine sadece ince bir eşofman giyiyorum, hani onu da çıkardığımda çıplak kalmayayım diye. 🙂 giymesem olur yani...Remixon aynı eşofman ile üşütür ancak bir termal içlik ile beraber bu ılık havada aynı konforu sağlayabilir. Hava daha da soğuduğunda/soğursa IMAX mecbur olacak, Remixon ne kadar giyinsen içine aynı konforu veremez. Ancak tek tulum alınacaksa sadece 1-2 ay için buna değer mi? Zira dezavataj olarak Imax'ı her avdan sonra itina ile kurutmak zorundasın, diğerini arabada bıraksan da olur, kurutmasan da olur. Imax görece ağır ve su tutuyor, bu ağırlık sırt ağrılarımın sebeplerinden biri olabilir. Benim boyumdan ve ayak numaramdan ve seçtiğim bedenden kaynaklanabilir ama Remixon göğsümde daha yukarı bir noktaya çıkıyor, döş dediğimiz yere kadar, Imax ise meme üstünde kalıyor, bu manada Remixon daha çok dalgadan koruyor. İmax ile kumda otururken, denizdeyken "aman yırtılacak" korkun yok,neopren etli, kolay kolay yırtamazsın. Remixon ise çok özen gerekiyor, en ufak yanlış sürtünme yırtar. Yalnız, çok güzel yanıt verdim sana ha... Şimdi bakınca, inceleme yazısı gibi oldu... 🙂

Kendisine Whats App’dan sordum.
Meğer kanalında yakın zaman önce bu konuda birinin sorusunu yanıtlamış.
Açıklama aşağıda.

Özgür Arslan
• 2 hafta önce
bu soru soruldu. alacağın yerde bir numara büyüğünü almanı önerirler zaten. kalın çorapla giyeceksin. denemek en pratiği. alcağın gün ona göre git, yanında ikinci bir kalın çorap al. dene...

Memnunum. Ancak bir şeyden memnunum diyebilmek için alternatiflerini de denemiş olmak gerekir bence. Bende Remixon taslan tulum da var. Çok az giydim. İkisini kıyaslayabilirim. Imax neopren olduğu için 3 kat üzeri pahalı. İmax'ın geniş bir cebi var, bu çok önemli, remixon'da küçük bir iç cep var sadece. Imax soğuktan net biçimde daha çok koruyor ama bu ne kadar gerekli tartışılır. Şu an halen, tanrının gazabı gibi havalar ılık, İmax o kadar sıcak tutuyor ki, içine sadece ince bir eşofman giyiyorum, hani onu da çıkardığımda çıplak kalmayayım diye. 🙂 giymesem olur yani...Remixon aynı eşofman ile üşütür ancak bir termal içlik ile beraber bu ılık havada aynı konforu sağlayabilir. Hava daha da soğuduğunda/soğursa IMAX mecbur olacak, Remixon ne kadar giyinsen içine aynı konforu veremez. Ancak tek tulum alınacaksa sadece 1-2 ay için buna değer mi? Zira dezavataj olarak Imax'ı her avdan sonra itina ile kurutmak zorundasın, diğerini arabada bıraksan da olur, kurutmasan da olur. Imax görece ağır ve su tutuyor, bu ağırlık sırt ağrılarımın sebeplerinden biri olabilir. Benim boyumdan ve ayak numaramdan ve seçtiğim bedenden kaynaklanabilir ama Remixon göğsümde daha yukarı bir noktaya çıkıyor, döş dediğimiz yere kadar, Imax ise meme üstünde kalıyor, bu manada Remixon daha çok dalgadan koruyor. İmax ile kumda otururken, denizdeyken "aman yırtılacak" korkun yok,neopren etli, kolay kolay yırtamazsın. Remixon ise çok özen gerekiyor, en ufak yanlış sürtünme yırtar. Yalnız, çok güzel yanıt verdim sana ha... Şimdi bakınca, inceleme yazısı gibi oldu... 🙂

çok güzel iyi açıklamış
ben neopren almıştım
bu yorumları hiç okumadan zamanında okusaydım
bu kadar kalın almazdım
sorardım 1mm kalınlıkta neopren varmı diye
bizim buralar çok sıçak hava olarak suya giriş için gerekli oluyor
eğilip kalkman için bana 1mm yeter diye düşündüm

çok güzel iyi açıklamış
ben neopren almıştım
bu yorumları hiç okumadan zamanında okusaydım
bu kadar kalın almazdım
sorardım 1mm kalınlıkta neopren varmı diye
bizim buralar çok sıçak hava olarak suya giriş için gerekli oluyor
eğilip kalkman için bana 1mm yeter diye düşündüm

1 mm de çok ince, zaten yok sanırım.
Kuru olması için neopreni başka. İr malzemeyle kaplıyorlar. Sanırım en incesi 3 ya da 3.5 mm

Back