türkiye’nin beach club mafyaları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
türkiye’de olayların nasıl işlediği bir tarafa, bir git tartış ve jandarma gelsin ve gir, iki öyle, üç öyle, artık benim jandarma ile gireceğimi ve yasal sürecin bu olduğunu bildikleri için genelde onlar pes ediyor. 🙂
Mevcut düzenden yanaysan ve habire didişirim diyorsan bilemem. Çünkü mevcut durumda hep bir gerginlik sonrası amacına ulaşacaksın ve çare diye önerin bu. Ancak benim demek istediğim; senin muhatabın o koya seni sokmak istemeyenler değil, o koya seni sokmak istemeyenlere göz yumanlar. Ha İkizdere, ha herhangi bir koy, fark yok gözümde. Topyekün bir anlayışı değiştirmek mümkün, o koya jandarma çağırmaya çalışmaktan daha mümkün, bence.
Benim aradığım motivasyon seninkinin bir tık üstü sanırım.

Ha bu arada düşüncemin mevcut siyasi irade ile ile ilgisi yok. Öncesi de benzerdi, şimdi de öyle. Eskiden Ahmete veriliyordu şimdi Mehmete.
Bizim kuşak zaten baştan kayıp kuşak ama inanıyorum bir gün bizim özlemini çektiğimiz şeyler bizden sonraki kuşakların normali olacak.

Bu mafyalar ne bizden ne de devletten güçlü.

Ad soyadım belli. Bazı şeyleri, bazı gerçekleri yazamayacağım net. Guguk pardon Kabile Devleti'nde. Bu arada Kongo'dur kastım haa.
O yüzden bu iyimser yahut fazlasıyla devleti savunan cümlenize istinaden sadece gülücük koyarak tepkimi ve GERÇEĞİ iletiyorum.
Aşağıdaki de gülücüğüm;
😀

Mevcut düzenden yanaysan ve habire didişirim diyorsan bilemem. Çünkü mevcut durumda hep bir gerginlik sonrası amacına ulaşacaksın ve çare diye önerin bu. Ancak benim demek istediğim; senin muhatabın o koya seni sokmak istemeyenler değil, o koya seni sokmak istemeyenlere göz yumanlar. Ha İkizdere, ha herhangi bir koy, fark yok gözümde. Topyekün bir anlayışı değiştirmek mümkün, o koya jandarma çağırmaya çalışmaktan daha mümkün, bence.
Benim aradığım motivasyon seninkinin bir tık üstü sanırım.
Ha bu arada düşüncemin mevcut siyasi irade ile ile ilgisi yok. Öncesi de benzerdi, şimdi de öyle. Eskiden Ahmete veriliyordu şimdi Mehmete.
Bizim kuşak zaten baştan kayıp kuşak ama inanıyorum bir gün bizim özlemini çektiğimiz şeyler bizden sonraki kuşakların normali olacak.
benim siyasi iktidara da tepkim var. olayın temeli zaten bu yönetim zaafiyeti. türkiye, koskocaman türkiye cumhuriyeti mafyaların, seçilmiş milletvekilleri ve ailelerinin oyuncağı olmuş durumda. mafya liderleri barış bildirisinden sonra eğitmenleri/akademisyenleri tehdit ediyor, bir millet vekilinin çocuğu polisleri sıraya dizip hepsini azarlayarak kendisine ters yapan kişiyi arıyor.. bunlar en basit örnekler. devletin her kademesine sızmış fetö’sü ayrı, ülkeye kene gibi yapışmış fırsatçıları ayrı dert bu ülke için. tüm bunların sorumlusu a kişisi veya b kişisi değil, mevcut siyasi iktidardır. ondan başkasını suçlamak bana kalırsa hata.

öteki taraftan, sistemi değiştirmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek elinde sihirli bir çubuk var gibi. hatta daha da kötüleştirecek ilk etapta. bakınız belediyeler; kadrolaşmanın olduğu belediyeler ilk etapta işleri zorlaştırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. hala istanbul’da gelir getiren önemli yerler devlete bağlanıyor. bu adamlar değişse, hukuk, adalet, yargı.. hepsi bu adamların elindeyken değişim kolay mı sanıyorsunuz? ellerinden gelen en çirkin şeyleri yapacaklar. bugün bile, marmara ölmüşken, salya kaplamışken tüm denizlerimizi çıkıp “kanal istanbul salya’yı çözecek” diye açıklama yapıyorlar. sizin, benim yahut çocuklarımızın rahat etmesine izin verirler mi sizce? bence hayır.

benim için konu ise tüm bu çarpıklığın içerisinde hukukun, adaletin ve devletin bana dağladıklarıyla karınca misali tarafımı belirtmek. hakkım olanı -kavga/gürültü artık neyse- almak. düzen değişirse de benim de bunda etkim olacak elbet. ancak düzenin değişmesini beklerken her şeye evet demek benim mizacım değil.

ne çok konuştum 🙂

Ad soyadım belli. Bazı şeyleri, bazı gerçekleri yazamayacağım net. Guguk pardon Kabile Devleti'nde. Bu arada Kongo'dur kastım haa.
O yüzden bu iyimser yahut fazlasıyla devleti savunan cümlenize istinaden sadece gülücük koyarak tepkimi ve GERÇEĞİ iletiyorum.
Aşağıdaki de gülücüğüm;
😀
kongo’dan bu kadar korkmayın; kendi halkı bile bu kadar korkmuyordur. siz halksınız 🙂

gözüm karadır benim.
genellikle jandarma geldiğinde gerçekten olay çözülmüş oluyor. ama sert bir defans ile karşılaşırsam bir gün tecrübemi yazarım buraya.
inanın değmez , kuytu kamera olmayan yerler..
etrafta insan olduğunda neyse ama tek başınaysanız aman sakın derim..

biz sabah poyrazköy limanına gittik içeri girdik zorla kavga dövüş çıkardılar kooperatif yasak diye.

elimde görüntüleri var paylaşsam bomba olur ama sonuç? koca bir sıfır.

arkasında iktidar var , hukuk da demeyin dava etsen de sonuç değişmez.

biz sabah poyrazköy limanına gittik içeri girdik zorla kavga dövüş çıkardılar kooperatif yasak diye.

elimde görüntüleri var paylaşsam bomba olur ama sonuç? koca bir sıfır.

arkasında iktidar var , hukuk da demeyin dava etsen de sonuç değişmez.
abi belki haklısınız, belki hiç bulaşmamak gerekiyor ancak bulaşmadıkça da ele geçirmiyorlar mı ülkeyi yavaş yavaş? kamserli hücre gibi, sen baş kaldırma, ben baş kaldırma.. nereye kadar sürecek bu durum? gideceğim köşede balık tutacağım, ne hakla alacak benden o parayı? deniz mi onun toprak mı? sadece oranın işletmesini yürütüyor.

sulh yoluyla çözmeye çalışırım mutlaka. teşekkür ederim öneri için 🙂

Adamlar koskoca Marinaya çökmüş, sana bana ne yapmaz.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
işletme, bundan para kazanma ayrı bir şey. büyük rantlar dönüyor. haklısınız. ama oraya her gün balığa gelen biriyim ben. kim ne yapsın beni? 🙂
büyük ölçekte bir şeylerden kâr elde ediyor olsam yahut tuttuğum balıkları satıyor/satacak olsam neyse. aaa bak aklıma geldi, muhtemelen balık tutarsam da oradakilere hediye edebilirim 🙂

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back