Rasgele...
Rasgele...
(link)@Mektupla Üstadım, kamış Kudos Dragon 3.90mt 80 - 150 gr atarlı. İş görür diye düşünüyorum. İstavrit çaparilerimi kendim yapıyorum. Ama palamut ile ilgili olarak sadece beden ve köstek bilgilerini paylaşmışsınız. İğne türüde paylaşır mısınız. Ayrıca köstekler kaç cm uzunlukta olmalı.
Son olarak kaşıkla avlanmayı düşünmüştüm ama 125 lik kurşun demişsiniz, kaşıkla olmaz anlaşılan.
[Edit] Verdiğiniz link çalışmıyor Üstadım.
Palamut, Lüfer, Sarıkanat yakalamak maksadıyla, 0.28 ( 0,26, 0,24 ) mm PowerLine Ultra Premium ( Oskar invisiline, Poverline extreme ) misinadan, kurşun ile rapala arasına bir kamış boyu
( misinanın iki ucuna biri klipsli diğeri normal küçük fırdöndü) bağlayıp, kaşık veya rapalayı;
kutusunda 0.12 mm yazan, dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.18 mm gelen oskar x8 ip(link)isinaya;
kutusunda 0.26 mm yazan, dijital kumpas ile ölçtüğümde 0.35 mm gelen Kendo x8' den
mahin düğümü ile 2 kamış boyunda şok yaparak 100 gr ile 200 gr arası ağırlıklarda kurşunları meşin parmaklık ile savuruyorum.
👍Kaşık bence bogazda kursun arkasi rapala avcılığı icin tüm zamanların en iyi ve en ucuz kandırıcısıdır,
Dipte yatan balığı kandirmak için genellikle kaşık kullanırım(ki çoğu zaman balık dipte yatar durumdadir)
Inanin çantamda 9,8,7.5,6,5cm ebatlarinda 100 taneye yakın sahte var lakin yine de o kaşığı kullanırım(baligin renk sectigi,bulanik sular sabah suyu aksam suyu beyaz,limona ihtiyac duydugum durumlar hariç)
Benim avlandigim merada çok ilisken oldugu icin kaşık kullanımı cidden zor oluyor lakin ben yine de kullanıyorum av gününde maximum 3-5 tane kaşık taksamda yine de tuttuğum balıklar ve az maliyet bunu tölere ettirebiliyor,
Kaşık ile avcılık rapalaya göre zordur tecrübe ister ama en basit şekilde söyle anlatayim,
Kaşığı suya gönderdiğiniz zaman muhakkak kursun suya deymeden makinedeki ipi durdurmaniz gerekir(aslinda rapala içinde gerekli lakin kasık için bence şart yoksa her atışta dolanir)ve kaşığı kurşunun arkasına almaniz gerekiyor ve sararken de hiç bir şekilde kamışın ucunu oynatmadan(rapaladaki ve ya sıyırtma yapar gibi aksiyon vermeden) tek hizada sadece makinayi hizli yavaş sararak çekmeniz gerekiyor,
Zaten formu geregi o hızlı yavaş sarım gerekli aksiyonu sağlamaktadır,
Alışınca başta sahte kullanmak içinizden gelmiyor,
Kaşık bence meradaki iri balığı da seçen muazzam nir sahtedir,
Her daim çantanızda bulundurmanızı tavsiye ederim,
Rastgelsin
Üstadım, sağolasın, valla içimi heyecan sardı, bebek kırkını çıkarsın, anında kaçıcam sahile.(link)
(link)
Maaşallah, Allah bahtını açık etsin...Üstadım, sağolasın, valla içimi heyecan sardı, bebek kırkını çıkarsın, anında kaçıcam sahile.
😀 Savulunnn, geliyorummm..😀
Rastgele...![]()
Pendik De zargana peşinde
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi