Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese Merhaba,

Dün gece 19:00 - 01:00 arası tekne ile küçükyalıdan adalar açıklarına çinekop için açıldık. Çok fazla vuruş olmamak ile beraber 10 adet iri çinekop alabildim.
Bu bölgede tekne ile açılanların neredeyse hepsi yem olarak karadeniz hamsi kullanıyor.
Tecrübeli arkadaşlardan çinekop için alternatif yem tavsiyesi alabilir miyim? İstavrit, karides, canlı teke olabilir mi? Yoksa hamsiye devam mı? 🙂

Çok teşekkürler, selamlar...
İzmarit balığı, denenmeli diye düşünüyorum...

Herkese Merhaba,

Dün gece 19:00 - 01:00 arası tekne ile küçükyalıdan adalar açıklarına çinekop için açıldık. Çok fazla vuruş olmamak ile beraber 10 adet iri çinekop alabildim.
Bu bölgede tekne ile açılanların neredeyse hepsi yem olarak karadeniz hamsi kullanıyor.
Tecrübeli arkadaşlardan çinekop için alternatif yem tavsiyesi alabilir miyim? İstavrit, karides, canlı teke olabilir mi? Yoksa hamsiye devam mı? 🙂

Çok teşekkürler, selamlar...

Tekneden sarkıtma ile sarıkanat, lüfer avında silikon yem kullanılıyor mu? 7-8cm lik silikon yem taksam olur mu acaba?

Örnek resim:

Dosyalar

• savage.gif
    savage.gif
    92 KB · Okunma: 492
  • balık.jpg
    balık.jpg
    36.3 KB · Okunma: 354
Tekneden sarkıtma ile sarıkanat, lüfer avında silikon yem kullanılıyor mu? 7-8cm lik silikon yem taksam olur mu acaba?

Örnek resim:

Tekneden uzun olta şeklinde sahte ile av yapılır,
Tekneden uzun olta şeklinde canlı yada taze yem ile av yapılır.
Sarkıtma ( yukardan indir bindir şekli ) yöntemi ile ise taze yada canlı yem dururken balığın silikona atlayacağını sanmıyorum.
Ha denk gelirmi gelir bu balık neye atlayacağı belli olmaz ama tamamen nasip işi olur 😉
Bence denemeyin
Nerdeyse sahteyi parçalayacak olan bir balık
ki bir ısırıkta silikon gider zaten 😉

Rastgelsin

Tekneden uzun olta şeklinde sahte ile av yapılır,
Tekneden uzun olta şeklinde canlı yada taze yem ile av yapılır.
Sarkıtma ( yukardan indir bindir şekli ) yöntemi ile ise taze yada canlı yem dururken balığın silikona atlayacağını sanmıyorum.
Ha denk gelirmi gelir bu balık neye atlayacağı belli olmaz ama tamamen nasip işi olur 😉
Bence denemeyin
Nerdeyse sahteyi parçalayacak olan bir balık
ki bir ısırıkta silikon gider zaten 😉

Rastgelsin

Anlaşıldı 👍 teşekkürler

Peki, bir şey daha kafama takılıyor 🙂

Yine tekneden sarkıtma ile yani yukarıdan indir/bindir 🙂 avında takımın üst kısmına aşağıdaki lambadan takılması nasıl bir etki eder. Okuduklarıma göre genelde kalamar ve karides avında kullanılıyormuş. Sarıkanat ve iri istavriti cezbeder mi? yoksa kaçırır mı? 😵

Saygılar

Edit: Tekneden ışık ile av yapmanın yasak olduğunu biraz önce okudum, bu durum da yasak kapsamına giriyor mu?

Dosyalar

• LAMBA.jpg
    LAMBA.jpg
    96.6 KB · Okunma: 377
Son düzenleme:
Peki, bir şey daha kafama takılıyor 🙂

Yine tekneden sarkıtma ile yani yukarıdan indir/bindir 🙂 avında takımın üst kısmına aşağıdaki lambadan takılması nasıl bir etki eder. Okuduklarıma göre genelde kalamar ve karides avında kullanılıyormuş. Sarıkanat ve iri istavriti cezbeder mi? yoksa kaçırır mı? 😵

Saygılar

Edit: Tekneden ışık ile av yapmanın yasak olduğunu biraz önce okudum, bu durum da yasak kapsamına giriyor mu?
Bunun bir sıkıntısı yok, ışıkla avlanma büyük teknelerde gırgırlarda geçerli. bu kalamar zokası haliyle kitle katliama girmiyor 👍
işe yarıyor mu dersen hayır yaramıyor denedim çünkü 🤣🤣🤣

Back