Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O kocaman kocaman istavritler tamamen geri çekildi, gece avı seyrekleşti, gündüz avı ise kıraça bile sayılmayacak kadar ufak balıklara kaldı. Doğal olarak inmiyorum, zaten indiğimde insanları uyarmaktan sıtkım sıyrılıyor. Serçe parmağım kadar değil o balıklar. Kıraça olsa yine ses etmeyeceğim ama o serçe parmağım kadar balığı kızartsanız inanın yiyecek bir şey kalmaz.
Yok abi inatla, ısrarla o balıkları kovalara koyuyorlar. Biz kıyı balıkçıları da az değiliz cidden. Hep gemilere, trollere falana filana laf ediyoruz ama maşallahımız var, elimizde olsa trollerin 100 katı anası belleyeceğiz ortalığın!!!

Kendi adıma işin tuhaf yanı bu sezon eşkina tekeye gelmemekte ısrarcı. Sürekli boru kurdu kovalıyorum ve bıkkınlık geldi.

kıyı balıkçılarıda en az tekneler kadar zarar veriyor. şartımız şurtumuz yok. yapraklar, kraçalar hep kovada. 12-13 cm kırlangıçları çorbası olur diye salmayanlar....

Dün Tuzla'da yine 80-90 parça istavrit alırım diye karidesi, ıslanma pahasına çıkarılan midyesi hazırlıklar tam.
HOOOOP dişli saldırısı, sağım solum ebe, herkes çatır çutur çinekopları topladı.
Ben mi?
Sabaha karşı 5 gibi eşim gelmiş, balık yok diye içip sızmışım. 0+0 elde var 0 ! 🙂

Ee bu işin cilvesi işte, sıfır çekmeye de razı olmak şart.

Dün akşam Kaynarca tarafında 19.30-21.00 arası dişli için spin denemeleri vuruş dahi alamadım. Sonrasında yağmur bastırınca bırakmak zorunda kaldım.

Ben o civarda iniyordum sahile, yoldaydım,
Şimşekleri ve tozutan havayı görünce arabayı park bile etmeden geri döndüm

Ben dün Tuzla civarından 23 gibi başlayan şiddetli lodosa dek çok güzel istavrit aldım.
Ama cebimdeki paraların çoğu çöp olacak kadar fazla yağmura maruz kaldım.
Havanın kararması ve şamandıranın başlaması ile lodos arası çok az bir zaman dilimi olmasa tarihi avlarımdan birini yapabilirdim lakin zaman dilimi çok kısıtlı kaldı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Başlıksız.jpg

Ara sıra burayı takip ediyordum bugün ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. Öğrencilik serüvenim devam etmekte ailemin yanında döndükçe Maltepe sahile inip şansımı yokluyorum. Lrf istavrit için dolgu alanında avlanıyordum ancak bu sıra verim alamadım. Batık gemilerin oralar nasıl bu aralar durumdan haberdar olan var mı? Zamanım da pek kısıtlı, balık bulayım derken geze geze üç dört parçayla eve dönmek lrf ye ilgimi azaltmaya başladı 🙂

Berkay hoşgeldin, iyi forumlar dilerim.
Lrf disiplini konusunda şahsen bir bilgim yok lakin yanımda Lrf ile avlanan dostlarım dolguda olsun, Tuzla'da olsun takır takır balık alıyorlar. Nacizane önerim batık gemilerin oraya kadar gitmişken dolgunun başını, gemilerin lojistik indir bindir noktasının orayı denemendir.
Ama balık yok, az parçayla eve dönüyorum diye bu hobiden soğuyacak, ilgin azalacaksa üzülürüm buna. 🙂

Back