Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
RAPOR :

Çin Kurdu ile ilk deneyim, ilk gözlem, ilk av diye heveslenerek gittiğim Tuzla mesaisinde Çin Kurdu'nu satan dükkanın açmamış olması, Kaynarca'daki her 2 Salih'in de hava muhalefetinden ötürü boru kurdu tedarik edememiş olması derken doğal olarak verimsiz bir av yaptım.
Yemlerim donmuş-çözülmüş boru kurdu ve taze karides idi. Çift kamış ve birçok farklı takım ile çeşitli varyasyonlar denedim. Birkaç gelincik, 14 parça istavrit harici hiçbir şey gelmedi açıkçası.
Sol tarafımda dişliye atanlara da istavrit gelip durmuş. Keza sağ tarafımda Lrf ağırlıklı çalışanlar da yine istavrit almışlar.

Benim hedef balık eşkina idi açıkçası ama yem sorunsalı yine avın önüne geçti, kaderi tayin etti. Özellikle kış aylarındaki YEM SORUNU gerçekten kabak tadı verdi artık.
Oltası suda olanlara, sabredenlere, peşinden koşanlara rastgele. Bereketli avlar, huzur dolu saatler temenni ederim.
Hocam senin yem sorununa ilaç gibi gelecek Login • Instagram buradan sipariş verebilirsin yada bayileri öğrenebilirsin.

E

Erden Eren

Misafir
Eyvallah ama zaten oradaki listede bulunan bir dükkan pazar açmamadan yana tercihte bulununca kabak gibi ortada kaldım zaten. :)

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
RAPOR :

Çin Kurdu ile ilk deneyim, ilk gözlem, ilk av diye heveslenerek gittiğim Tuzla mesaisinde Çin Kurdu'nu satan dükkanın açmamış olması, Kaynarca'daki her 2 Salih'in de hava muhalefetinden ötürü boru kurdu tedarik edememiş olması derken doğal olarak verimsiz bir av yaptım.
Yemlerim donmuş-çözülmüş boru kurdu ve taze karides idi. Çift kamış ve birçok farklı takım ile çeşitli varyasyonlar denedim. Birkaç gelincik, 14 parça istavrit harici hiçbir şey gelmedi açıkçası.
Sol tarafımda dişliye atanlara da istavrit gelip durmuş. Keza sağ tarafımda Lrf ağırlıklı çalışanlar da yine istavrit almışlar.

Benim hedef balık eşkina idi açıkçası ama yem sorunsalı yine avın önüne geçti, kaderi tayin etti. Özellikle kış aylarındaki YEM SORUNU gerçekten kabak tadı verdi artık.
Oltası suda olanlara, sabredenlere, peşinden koşanlara rastgele. Bereketli avlar, huzur dolu saatler temenni ederim.
Erden bi dönem kurutulmuş boru kurdu ile verimli avlarım olmuştu. Çantanda bulundurmanı tavsiye ederim. 10 dakika suda beklet yumuşuyor ve kullanıma hazır hale geliyor. yem kıtlığı çekilen dönemlerde fena bi alternatif değil...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E

Erden Eren

Misafir
Erden bi dönem kurutulmuş boru kurdu ile verimli avlarım olmuştu. Çantanda bulundurmanı tavsiye ederim. 10 dakika suda beklet yumuşuyor ve kullanıma hazır hale geliyor. yem kıtlığı çekilen dönemlerde fena bi alternatif değil...

Salamura dediklerini mi kastediyorsun? Bu arada bu tarz durumlar için derin dondurucuya atıp, çözdürerek kullandığım kurtlar pek bir verimsiz oluyor ama dediğin şekilde de yaparım bundan sonra.

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Salamura dediklerini mi kastediyorsun? Bu arada bu tarz durumlar için derin dondurucuya atıp, çözdürerek kullandığım kurtlar pek bir verimsiz oluyor ama dediğin şekilde de yaparım bundan sonra.
Kurutulmuş, pakette...
IMG_20231205_103531.jpg

oltaatamayanadam

Yeni Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu hafta tekrar yağmurun duracağı beklenen cuma akşamı ve cumartesi sabahı Maltepe&Dragos taraflarından şansımı deneyeceğim. Forumda diğer başlıklarda denk geldiğim üzere artık istavrit çok çıkmaz olarak yazılıyor. Ben yeni olduğum için çok bilmiyorum elimde, Çinekop&Sarı Kanat çaparisi ve palamut çaparisi var önceden almış olduğum. Birde tabii ki istavrit çaparileri var. Tavuk Göğsü yem ile deneyeceğim yine. Sizce hangisini denemem gerekiyor, artık istavritten çıkıp diğerlerini mi atayım. Elimdeki takım, hazır olta seti o yüzden çok birşey yapamayacağımı öğrendim. Bir ton sahte almıştım ama onları atamayacağımı öğrendim.
RAPOR:
03.12.2023 Pazar günü sabah gün doğumunda aynı lokasyonda yerimizi aldık. Yine Tavuk Göğsü yem ile denemeye başladım etraftaki diğer balık tutanlar Ekmek içi ile Kefal çekiyorlardı. Bizde onlardan ekmek içi alarak hemen iskele dibine oltamızı bıraktık. Sabah 10'a kadar 4 balıkçı takıldık ve herkez 5 ile 10 adet arası Kefal aldı. İskeleden bakınca suyun içinde balıklar görünüyordu. Bu arada ben henüz tutulan hangi tür balık olduğunu anlamıyorum ama tutulan balığa etraftaki emekli balıkçılar kefal dedi.

Son düzenleme:

aksaçlı

Yeni Üye
Adı
tuncay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kefal 1 sefer yedim ve çok beğendim hafif tadı beni bağladı. sanki balık ile tavuk arası bir tat var.
3 avımda kefale odaklandım ama kısmetsizlik oldu boş eve gittim üsküdardan.
şimdilerde hedef ilk izmarit sonrasında lüfer.
çelik tel ile ilkdefa takım yaptım dilerim bereketli olur.
Başlıksız-1 kopya.jpg

E

Erden Eren

Misafir
| RAPOR |

Maltepe sahilde 2 gün üst üste eşkina avına gittim. (Çarşamba ilk durağım kısa soluklu olarak Suadiye idi. Alkol alacağım için arabayı mahalleme bırakıp, uzun mesaiyi Maltepe'de harcadım.)
Scooter ile Maltepe sahilini boylu boyunca taradım ve çarşamba geç saatlerde 2 kişi dişliye atarken, dün yani perşembe erken saatlerde koca sahilde 1 kişi bile yoktu. Bunun sebebi malum, bu sezon dişli giriş yapmadı.
Gelelim Çin Kurdu meselesine. Canlılık olarak son derece başarılı, uzun saatler ve hatta 2 gün bana mısın demedi. Tek sevmediğim yönü 2/0 iğne kullanıyor olmama rağmen, bu kurdu iğneye giydirmek boru kurduna göre biraz zor ve hatta sıkıntılı.
Suadiye'de balık kurdu sevdi, 2 saatten az kalmama rağmen 1 eşkina çekerken, Maltepe'de 2 gün boyunca ve özellikle dün 7 saat boyunca bir kez dahi kurda dokunmadı balık. Suadiye zengin semti, balıkları da pahalı yemekleri tercih ediyor olsa gerek. Bizim Maltepe'nin gariban eşkinaları garipsedi bu yemi.
🙂

Oltası suda olanlara, sabredenlere, kar kış soğukta peşinden koşanlara bereketli avlar, rastgele.
MERA NERESİ MERA NERESİ'cilere ise ne iyi niyet temennisi ne de selam sabah.. =))))

---

(Bir başka platforma yazmıştım, buraya da alıntıladım. Ancak videoları yükleyemedim.)

E

Erden Eren

Misafir
Bizim deniz malum ölü deniz. Biz insanoğlu lanetlileri sağ olsun, güzelim Marmara'yı 20-25 sene önce hepberaber bitirdik. Bizde perch, levrek yok, bizde x y z türü güzel, şirin balıklar, trofeler yok.
Bizimkisi huzur bulmaca gayesi, bizimkisi sabretmede seviye atlama gayesi. Gelirse de ne mutlu, tadı tuzu oluyor.
Oltası suda olanlara, peşinden koşanlara, sabredenlere rastgele, bereketli avlar hobidaşlar.
Eşimin yazın yaptığı 7-8 köstekli, gamlı, eski çapari ile 53 istavrit, 2/0 köstekli takım ile 1 eşkina.
Yem: Karides ve Teke

sil1.jpg
sil2.jpg

aksaçlı

Yeni Üye
Adı
tuncay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dün gece galata köprüsü takıldık 2 olta saat 11.gibi başladık gece 2 bitirdik arkadaş tavuk ile yemli takıldı ben beyaz çapari ile takıldım aynı oranda balık yakaladık.600,g istarvit .köprü açılmasa belki birazdaha takılırdık.