Tekeyi canlı tutmak için, eski tip çuvalllardan naylon olmayan keten kahve çuvalı yani bir parça alın topladığınız tekeleri içine alabilecek büyüklükte bir parça kesin, çuval parçasını deniz suyunda güzelce ıslatın fazla suyunu atacak kadar sıkın fazla sıkmayın, baya bir ıslak kalsın tekelerinizi koyacağınız kova yada başka şeyin dibine 1 yada 2 buz kaseti, olmazsa küçük su pet şişelerinen 1 yada iki tanesini su koyup dondurup kabınızın dibine yertleştirin, üzerinede ıslak olan çuvalınızı koyun çuvalın içinede tekelerinizi koyun 4 kenarınıda bohça gibi kapatın,zıplayıp kaçmamaları için, tekeleriniz bu ıslak ve soğuk çuvalın içinde buz kasti yada şişelerdeki buz
eriyinceye kadar canlı kalacaktır...
Benim tavsiyem ben şöyle yapıyorum ((link) bu buzluğun içine iki şişe yada buz kaseti dediğim gibi yapıyorum ve tekeleride bu çuvalla birlikte bu şişelerin üzerine koyuyorum ve kalan yerede başka yem yada içeceğimide koyabiliyorum, saatlerce tekelerimin yada başka yemlerin boru kurdu falan saatlerce bozulmadan sağlam kalmasını temin etmiş oluyorum...