Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çin kurdu birinci yem bir hafta yaşıyor.İkinci yem teke kepçe ile liman girişlerini aramak lazım.Daha çok teknelerin arasında oluyor.Tekeyi canlı tutmak için 500cc pet şişeleri deniz suyu ile doldurup buzdolabında dondurun.Teke yakaladıktan sonra delip teke dolu kovanın dibine bırakın şişeleri ,üstünede marketlerin önüne atılan plastik kasalardan koyun ızgara gibi soğuk buzlu su tekeleri daha uzun süre canlı tutar.Güneş battarken oltaları atmakta yarar var.
Böyle bilgileri es geçmemek lazım kopyala yapıştır koy bir kenara muhakkak lazım olan bilgiler.Harikasın eşref reis🙂
Geçen cumartesi arkadaşlar caddebostanda bütün gece eşkinaya attılar 4 kişi . 2 tane bıyıklı gelmiş sadece(Adını hatırlayamadım yahudilerin şu çok sevdiği yapışkan balık.) .
Gelinciğin etinin ne kadar lezzetli olduğunu eve götürüp bir güzel kızartınca anladım🙂

Tuzla da teke ye bir bakayım, deniz durgun bakalım, şu yeni yapılan marina var iş makinaları sayesinde Tuzla ya balık uğramıyor, ama teke her sene bolca olur, cuma günü gece bir çıkayım eşkina avı na

Karides teknelerinden de taze karides aldık mı?
yem konusunda sıkıntımız yok...

Tekeyi canlı tutmak için, eski tip çuvalllardan naylon olmayan keten kahve çuvalı yani bir parça alın topladığınız tekeleri içine alabilecek büyüklükte bir parça kesin, çuval parçasını deniz suyunda güzelce ıslatın fazla suyunu atacak kadar sıkın fazla sıkmayın, baya bir ıslak kalsın tekelerinizi koyacağınız kova yada başka şeyin dibine 1 yada 2 buz kaseti, olmazsa küçük su pet şişelerinen 1 yada iki tanesini su koyup dondurup kabınızın dibine yertleştirin, üzerinede ıslak olan çuvalınızı koyun çuvalın içinede tekelerinizi koyun 4 kenarınıda bohça gibi kapatın,zıplayıp kaçmamaları için, tekeleriniz bu ıslak ve soğuk çuvalın içinde buz kasti yada şişelerdeki buz
eriyinceye kadar canlı kalacaktır...

Benim tavsiyem ben şöyle yapıyorum ((link) bu buzluğun içine iki şişe yada buz kaseti dediğim gibi yapıyorum ve tekeleride bu çuvalla birlikte bu şişelerin üzerine koyuyorum ve kalan yerede başka yem yada içeceğimide koyabiliyorum, saatlerce tekelerimin yada başka yemlerin boru kurdu falan saatlerce bozulmadan sağlam kalmasını temin etmiş oluyorum...

serdar bey gelincik hiç eksik olmadı herzaman her ayda çektim ben onları bu gelincik kanımca hiç gitmiyor sahil şeridinden bi 20 gün sonra denene bilir eşkine için gerçi denemedim belkide su andada olabilir

Bugün bi arkadaşım spin denemesi yaptı pendikden ama malesef yoktu bişey akşam bende eşkina denemesi yapcam bakalım nasip çıkçakmı bişeyler

Bugün bi arkadaşım spin denemesi yaptı pendikden ama malesef yoktu bişey akşam bende eşkina denemesi yapcam bakalım nasip çıkçakmı bişeyler
bende spin denedim ama bişey yok dediğiniz gibi.eşkina denemesi yapmayı planlıyorum bende bu aralar. tabi yanıma adam bulursam malum gece biraz ıssız oluyo sahil 🙂 raporlarınızı beklıyorum.umarım güzel balıklar alırsınız da heycanlanırız bizde. rast gele 🙂

Ben pendikde takılcam bugün yakınsan eğer niyetin varsa takılabiliriz teke çıkarçam

Back