Eşkina dip oltasıyla tutulur ama şöyle ki : Biz sonbahar da ve kışın eşkinayı dip oltasıyla kıyıdan olabildiğince uzak atarak yakalarız.İlkbaharda ise şamandıralı ve stoperli sistemle derinliğe göre şamandıramızı ayarlarız ve hemen denizin içinde ki dökme kayaları 1-5 m. geçecek kadar atar yakalarız.Bunun sebebide ilk bahar ve yaz aylarında eşkinaların kayalarda yemlenmesi tekeleri kaldırması yengeçleri yemesi için sürekli kayalarda gezinmesine bağlıyoruz.Ben yaptığım çoğu avda mevsime göre ne yemiş ne yememiş diye balığı incelerim.Kendi tecrübelerime dayanarak yazıyorum doğrusu.Yem olarak canlı teke boru kurdu kaya kurdu küçük yengeçle balık aldım.Kışın ise teke ve boru kurdu bu hayvanın ne zaman ne yiyeceği belli olmuyor.Mesela birgün teke çok güzel yiyor bazen tekeye bakmıyor kurtla güzel balık alıyorsun.Yazın ben midyeyle ispariye atarken akşam ezanıyla birlikte balık aldığım oldu mesela.Birde eşkina hareketi çok seviyor.Dip attıktan sonra mesela ara sıra makinanı bir kaç tur sar, balık anında biniyor.Yada şamandırayı hafifçe ara ara oynat çevresinde varsa hemen akabinde yine balık alabiliyorsun.Zmanla tecrübe sahibi olursun sende.Denedikçe öğrenirsin . Kışın 0.28 takım beden yapıyorum.Köstek 030. yapıyorum.Bunu yapmamın sebebi köstek bedene dolaşmıyor.Başka sorun olursa sorabilirsin.Mesela bu balıkları kışın dediğim şekilde kıyıdan olabildiğince uzak atarak teke kullanarak yapmıştık iki kişi ve bir saatte yaptık.Artık böyle avlar yapmıyorum.
Eğitici ve bilgi dolu açıklamanız için teşekkürler..