Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Serdar detaylı açıklama için teşekkür ederim, kafalardaki sorulara yardimci olmuş.
Ben genel anlamda şans faktörünün daha fazla ihtimalini yazdım, elbet senin yazdıkların bir çok kişi bilmesede bu şekilde de elbet balık alinabilir.

Serdar detaylı açıklama için teşekkür ederim, kafalardaki sorulara yardimci olmuş.
Ben genel anlamda şans faktörünün daha fazla ihtimalini yazdım, elbet senin yazdıkların bir çok kişi bilmesede bu şekilde de elbet balık alinabilir.

Rica ederim abi çoğu bilindik şeyler fakat yardımcı olmak maksadıyla cevap yazdım konuya...

Eşkina dip oltasıyla tutulur ama şöyle ki : Biz sonbahar da ve kışın eşkinayı dip oltasıyla kıyıdan olabildiğince uzak atarak yakalarız.İlkbaharda ise şamandıralı ve stoperli sistemle derinliğe göre şamandıramızı ayarlarız ve hemen denizin içinde ki dökme kayaları 1-5 m. geçecek kadar atar yakalarız.Bunun sebebide ilk bahar ve yaz aylarında eşkinaların kayalarda yemlenmesi tekeleri kaldırması yengeçleri yemesi için sürekli kayalarda gezinmesine bağlıyoruz.Ben yaptığım çoğu avda mevsime göre ne yemiş ne yememiş diye balığı incelerim.Kendi tecrübelerime dayanarak yazıyorum doğrusu.Yem olarak canlı teke boru kurdu kaya kurdu küçük yengeçle balık aldım.Kışın ise teke ve boru kurdu bu hayvanın ne zaman ne yiyeceği belli olmuyor.Mesela birgün teke çok güzel yiyor bazen tekeye bakmıyor kurtla güzel balık alıyorsun.Yazın ben midyeyle ispariye atarken akşam ezanıyla birlikte balık aldığım oldu mesela.Birde eşkina hareketi çok seviyor.Dip attıktan sonra mesela ara sıra makinanı bir kaç tur sar, balık anında biniyor.Yada şamandırayı hafifçe ara ara oynat çevresinde varsa hemen akabinde yine balık alabiliyorsun.Zmanla tecrübe sahibi olursun sende.Denedikçe öğrenirsin . Kışın 0.28 takım beden yapıyorum.Köstek 030. yapıyorum.Bunu yapmamın sebebi köstek bedene dolaşmıyor.Başka sorun olursa sorabilirsin.Mesela bu balıkları kışın dediğim şekilde kıyıdan olabildiğince uzak atarak teke kullanarak yapmıştık iki kişi ve bir saatte yaptık.Artık böyle avlar yapmıyorum.

Eğitici ve bilgi dolu açıklamanız için teşekkürler..

Çok iyi yapmışsın kardeşim. Tecrübe ve bilgilerini lütfen buradan biz amatörler için paylaşmaya devam et lütfen.
Mustafa abi alıntı yapmayı unutmuşum.Mehmetb isimli bir arkadaşımız ilk eşkina avı olacağından dolayı yardım istemiş ona nazaran yazmıştım fakat dediğim gibi alıntı yapmadığımdan dolayı ortaya olmuş.Sen üzerine alınma lütfen.Bu arada hepimiz amatörüz abi 🙂
İyi akşamlar.

Mustafa abi alıntı yapmayı unutmuşum.Mehmetb isimli bir arkadaşımız ilk eşkina avı olacağından dolayı yardım istemiş ona nazaran yazmıştım fakat dediğim gibi alıntı yapmadığımdan dolayı ortaya olmuş.Sen üzerine alınma lütfen.Bu arada hepimiz amatörüz abi 🙂
İyi akşamlar.
Sıkıntı yok Serdar'im. 🙂 Samimiyetinden şüphem yok. 🙂

izmarit deneyen oldu mu, geçen sene bu zamanlar almaya başlamıştık da?

Eşkina yı bende farklı yöntem ile alıyorum 😉
Bizim buralarda Sırık diye tabir ettiğimiz kamış ile (göl oltası ) diye de geçiyor;
derinliğe göre Misinamı sırığa ayarlıyorum, Sırık 8 metre 😉
Belirlediğim yere 2-3 kaya ile arasına sıkıştırıyorum, denizin hemen önünde 2 köstekli köstekler, 0.25 lik misina 40 cm boyları 10 gr. kurşun ile
canlı kaya tekesi ile
şamandıra yok, vurdumu Spin görevini yapıyor zaten

bu şekilde alıyoruz, ilk zamanlar çok zor ve yorucu geçmişti, şimdi el alışkanlığı daha kolay geliyor 😉
yanınıza Mutlaka kepçe getirin..

Eşkina dip oltasıyla tutulur ama şöyle ki : Biz sonbahar da ve kışın eşkinayı dip oltasıyla kıyıdan olabildiğince uzak atarak yakalarız.İlkbaharda ise şamandıralı ve stoperli sistemle derinliğe göre şamandıramızı ayarlarız ve hemen denizin içinde ki dökme kayaları 1-5 m. geçecek kadar atar yakalarız.Bunun sebebide ilk bahar ve yaz aylarında eşkinaların kayalarda yemlenmesi tekeleri kaldırması yengeçleri yemesi için sürekli kayalarda gezinmesine bağlıyoruz.Ben yaptığım çoğu avda mevsime göre ne yemiş ne yememiş diye balığı incelerim.Kendi tecrübelerime dayanarak yazıyorum doğrusu.Yem olarak canlı teke boru kurdu kaya kurdu küçük yengeçle balık aldım.Kışın ise teke ve boru kurdu bu hayvanın ne zaman ne yiyeceği belli olmuyor.Mesela birgün teke çok güzel yiyor bazen tekeye bakmıyor kurtla güzel balık alıyorsun.Yazın ben midyeyle ispariye atarken akşam ezanıyla birlikte balık aldığım oldu mesela.Birde eşkina hareketi çok seviyor.Dip attıktan sonra mesela ara sıra makinanı bir kaç tur sar, balık anında biniyor.Yada şamandırayı hafifçe ara ara oynat çevresinde varsa hemen akabinde yine balık alabiliyorsun.Zmanla tecrübe sahibi olursun sende.Denedikçe öğrenirsin . Kışın 0.28 takım beden yapıyorum.Köstek 030. yapıyorum.Bunu yapmamın sebebi köstek bedene dolaşmıyor.Başka sorun olursa sorabilirsin.Mesela bu balıkları kışın dediğim şekilde kıyıdan olabildiğince uzak atarak teke kullanarak yapmıştık iki kişi ve bir saatte yaptık.Artık böyle avlar yapmıyorum.

18171 dosyayı görüntüle

---------------------------------------------------
Çok güzel anlatımın için teşekkürler...
Ben kartalda hiç olta atmamış biri olarak oğlum oraya yeni yerleşti ne o biliyor tabi nede ben kartalın neresinde hangi balıkları yakalayabiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler
... 🙂

Erhan abi şimdi şöyle 1 hafta içinde mavi izmaritlerin başlaması lazım.Kartalın neresinden atarsan at yakalarsın.Şamandıralı sistem midye en sevdiği yem derinlik 4-5 m. ve hemen taşların 1kaç m. ilerisine at güzel balık alırsın.Bizim buranın mavi izmaritleri her biri küçük pet şişe gibi.Yine aynı zamanda eşkinada başlayacak.Eşkina için sana nereyi önerebilirim adalara kalkan motor iskelesinin sağından başla koçtaşın önünde ki parkın oraya kadar istediğin yerden atabilirsin.Ama özellikle yer istiyorsan halı sahanın karşısı mmm migrosa gelmeden önceki ışıkların karşısı.ve parkın önü...Atıp beklersen kırlangıç kalkan dediğim yerlerde yine var.Dip oltası ak yem takoz kesilmiş yada tek iğne gezer kurşun canlı istavritle.İzmarit kasıma kadar var.Sabahları ido iskelesinin ilerisi ışıklar güzel istavrit yapar.temmuzda zargana başlar aralık ayına kadar devam eder özellikle kasım aralık ayında rapalaya atlayan zarganalar çok iri ve yağlı leziz olur.Yakalamasıda çok zevklidir.eylül ekim kasım aralık ocak ayına kadar eşkina yı dip oltasıyla dediğim yerlerden deneyebilirsin.Lüfer eylülün sonlarına doğru başlar yine kırlangıç aynı şekilde kumcuların orada ve halı sahanın karşısında koçtaş karşısı dragos kırlangıça atarsın...Yine sorun olursa cevaplarım.Zaten bir kaç akşam sahilde elinde çerezle yürüyüş yapman mevsimine göre neyin ne zaman nerede çıktığı hakkında fikir sahibi olman için yeterli olacaktır.

Back