Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Maltepe Dolgu'da da çinekop aşırı verimsiz. Mesela dün akşam 8-9 gibi herkese 1'er 2'şer gelmiş ama sonrasında gece saat 4'e dek tık yoktu kimsede. Tabi bu bahsettiğim 300-400 metrelik bir alanı kapsıyor. Ama muhtemelen genel olarak budur dolgunun raporu.
@es.barış61 bu arada yazdığın "Tekneyle balığı boğduk vs gibi paylaşımlara sakın itibar edip teknecileri zengin etmeyin dostlar." cümlesine harfiyen katılıyorum. Birçoğu ilk alınan balıkları çekip, daha yeni çapa attık, anında balık yapmaya başladı diye başlıyor, sonra binbir laf cambazlığı yapıyor ama ortada balıktan yana bolluk olmadığı kesin, net.

Bu akşam eşkinaya deneyeceğim. Geçen işkembe ile denedim, açıkçası herkes tuhaf tuhaf baktı, güldüler ve zaten gecenin sonunda sıfır çektim. 🙂 🙂 🙂
Boru kurdu piyasada yok, teke desen ben şahsen çıkaramıyorum, çıkaranlardan alınca da iğnede durması çok zor.
Ah yaz takviminin gözünü seveyim, öyle ya da böyle alıyorduk istavritleri, şimdi yine verimsiz aylar, verimsiz avlar..
Kartal-Atalar da Merden Av var genelde boru kurdu bulunur kendisinde..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pendik, Kartal, Dragos ve Maltepe Hattı için güncel ve bilgilendirici bir video.

Bu ve bunun gibi youtube uzerınden prım yapıcam dıye vıdeo cekenler yuzunden meralar ıcler acısı ıcersınde. bu arkadas bılgılendırme yapmıyor zıra balıgın b sınden anlamayan çelebi bır ınsan burada meralara bızlere zarar verıyor cunkı bu yayından sonra tek balık bıle cıksa volecı yayını ızleyıp anında solugu mereda alıp gecenın ılerleyen saatınde boylu boyunca agını atıyor sonrasında zaten kurak olan meralar dahada kurak oluyor.

Maltepeden bunu aldım 4 hafta önce ama geçen hafta sıfır Kadıköy tarafında Spinoza yapılıyor mu bileniniz varmı

Dosyalar

• C0A92644-4BD1-493A-919D-9885A09EDAAE.jpeg
    C0A92644-4BD1-493A-919D-9885A09EDAAE.jpeg
    49.7 KB · Okunma: 298
Sabah 07:00 - 09:45 arası. LRF ile Dragos Bezmialem Hastanesi önü 1 tane zargana kendo baby ile (bırakıldı). Fujin baby worm vs ile denedim yine bir şey yoktu.Onun haricinde vuruş bile yoktu.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba kendo baby jig değil mi? Kaç gr?

WAS-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar,
İsmim Cemil. Makaralı balık avı işine yeni başladım. 10 gün önce yeni bir kamış ve makina aldım. Aldığım kamış Albastarın 3.5 metre boyunda 100 - 150 gram atarı olan bir kamış, makinada yine albastarın 6000 makinası. Avlanma yaptığım bölge İstanbul Maltepe sahil dolgu alanı. Hedef balığım yeni başlayanların en kolay yakalayabileceği balıklar. İstavrit, ispari, kaya balığı bile olur. Varsa yakalayabileceğim başka balık öneriye açığım. Neyse bugüne kadar yaptıklarımı yazayım nerede yanlış yapıyorum ve ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. 3,4 sefer gece çaparisi ile (turuncu veya kırmızı) şamandıralı bir takım ile yemli olarak Maltepede avlandım. 10 lu çapari çok çabuk dolandığı için bu çaparileri 4,5 iğneye indirip o şekilde kullandım. Yem olarak istavrit balığı (küçük parça), kurutulmuş boru kurdu ve tavuk göğsü kullandım. Takımımda şu şekildeydi, makineden gelen fırdöndüyü çıkartıp stoper taktım sonrasında fosforlu bir şamandıra, sonra fırdöndüyü bağladım, makineden gelen bu fırdöndüyede çapariyi taktım en altada 35 gram kurşun taktım. Maltepe dolgu alanı taşlık olduğu için gündüzde aynı takımı kullandım sadece çaparide kırmızı yerine yeşil çapari kullandım (gündüzde yem taktığım zaman oldu, at çek yaptığımda oldu). Balık tutamadım 🙂 Bu takımda sormak istediğim stoperi Maltepe sahilde fırdöndünün kaç metre ilerisine itmek gerekiyor ?

2. sorum: Forumlarda yazan yeni başlayanların en kolay çapari ile avlanabildiği. Fakat ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum, istavrit çaparileri ince olduğu için daha takımı açarken dolanmaya başlıyor, 2,3 sefer attıktan sonra çoğu zaman çapari dolanıyor. Avlak yerinde 2 saat kalıyorsam 1,5 saat takım yapmakla geçiyor, eşim sürekli dalga geçer oldu. Ben çaparisiz avlanmak istiyorum. Stoper, şamandıra, fırdöndü altına tek yada 2 iiğneli bir takım ve en altta kurşun ile bu iş olur mu ? Yada bu takımda kurşunu ortaya takmak mı gerekir ?

Kısaca özetlemem gerekirse bu işe yeni başlamış ve çok hevesli bir kardeşinize çaparisiz istavrit ve benzeri kolay yakalanan balıkların avlanabildiği bir takım önerisi yapabilirmisiniz ?

Avlandığım yer Maltepe ve idealtepe dolgu alanı.

Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,
İsmim Cemil. Makaralı balık avı işine yeni başladım. 10 gün önce yeni bir kamış ve makina aldım. Aldığım kamış Albastarın 3.5 metre boyunda 100 - 150 gram atarı olan bir kamış, makinada yine albastarın 6000 makinası. Avlanma yaptığım bölge İstanbul Maltepe sahil dolgu alanı. Hedef balığım yeni başlayanların en kolay yakalayabileceği balıklar. İstavrit, ispari, kaya balığı bile olur. Varsa yakalayabileceğim başka balık öneriye açığım. Neyse bugüne kadar yaptıklarımı yazayım nerede yanlış yapıyorum ve ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. 3,4 sefer gece çaparisi ile (turuncu veya kırmızı) şamandıralı bir takım ile yemli olarak Maltepede avlandım. 10 lu çapari çok çabuk dolandığı için bu çaparileri 4,5 iğneye indirip o şekilde kullandım. Yem olarak istavrit balığı (küçük parça), kurutulmuş boru kurdu ve tavuk göğsü kullandım. Takımımda şu şekildeydi, makineden gelen fırdöndüyü çıkartıp stoper taktım sonrasında fosforlu bir şamandıra, sonra fırdöndüyü bağladım, makineden gelen bu fırdöndüyede çapariyi taktım en altada 35 gram kurşun taktım. Maltepe dolgu alanı taşlık olduğu için gündüzde aynı takımı kullandım sadece çaparide kırmızı yerine yeşil çapari kullandım (gündüzde yem taktığım zaman oldu, at çek yaptığımda oldu). Balık tutamadım 🙂 Bu takımda sormak istediğim stoperi Maltepe sahilde fırdöndünün kaç metre ilerisine itmek gerekiyor ?

2. sorum: Forumlarda yazan yeni başlayanların en kolay çapari ile avlanabildiği. Fakat ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum, istavrit çaparileri ince olduğu için daha takımı açarken dolanmaya başlıyor, 2,3 sefer attıktan sonra çoğu zaman çapari dolanıyor. Avlak yerinde 2 saat kalıyorsam 1,5 saat takım yapmakla geçiyor, eşim sürekli dalga geçer oldu. Ben çaparisiz avlanmak istiyorum. Stoper, şamandıra, fırdöndü altına tek yada 2 iiğneli bir takım ve en altta kurşun ile bu iş olur mu ? Yada bu takımda kurşunu ortaya takmak mı gerekir ?

Kısaca özetlemem gerekirse bu işe yeni başlamış ve çok hevesli bir kardeşinize çaparisiz istavrit ve benzeri kolay yakalanan balıkların avlanabildiği bir takım önerisi yapabilirmisiniz ?

Avlandığım yer Maltepe ve idealtepe dolgu alanı.

Teşekkürler.
Kardeşim takımların makine kamış vasat sayılır yeni başlayana göre ideal, ileride ustalaşınca iyilerini alırsın ama döviz uçtuğundan fiyatlarda uçtu
Gelelim takım meselesine istavrit için çaparilerde kullanılan misina inceldikçe daha avcılaşır
Bu konuları forumumuzda incele daha başarılı olursun

WAS-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3,5mt kamışla çapari nin en ideali 7 iğneli olanıdır.kamış boyu 10lu çapariyi sallamaya kısa gelir.gece yemli atacaksan kurşun yüksekliği dipten 50cm1mt arası olur(şamandıra asansör sistemi).kurşunu dibe oturtma.gece çapari yapacaksan kurşun su yüzeyinden çaparinin en üst iğnesi 50 cm , 1 mt altta olacak şekilde stoperi ayarlarsın.kolay gelsin.

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kartal-Maltepe hattında nasıl durumlar acep, akşam yemliye inmeyi planlıyordum

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back