Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Küçükyalı - Maltepe Eylül'de biraz dişli yaptı. En azından akşam suyu ve sabah suyunda bir kaç balık alabiliyorduk. Şu sıralar ne yemli ne de spin dişli alınamıyor nedense.

Dün akşam Maltepe tarafındaki başlangıç noktasından sonradan yapılan dalgakıran-mendirek hizasına kadar gezdim, hem ne var ne yok bakmak hem de tanıdıklara selam vermek adına.
3 kilometrelik şeritte toplam 4 insan olta atıyordu. Vay arkadaş diye diye evime geri döndüm. 🙂

Bezmi Alem Hastanesi ile Cevahir Otel arasına denk düşen beton iskeleden gümüş avlayayım da, kedileri besliyeyim bari diyorum bugün yarın.
Gerçi bu havalarda gümüş olur mu, onu da kestiremiyorum açıkçası.

Cevahir Otel - Bezmi Alem Hastanesi arasındaki beton iskelede de tık yoktu.
Biraz gümüş, biraz kırlangıç vardı ama kırlangıçların boyları çok ufak idi.
Bizim bu hattı kimseler yoklamıyor anlaşılan.

2 3 ay oncesine kadar dragos maltepe civari ugrak yerimdi. Kurtköy tarafindan geliyordum. Neden geliyordum, LRF ile kayaliklara dusurdugum ilk sarikanatimi almaya en cok orada yaklastim. İlk kalama alacak kadar iri baligima, aynasini gorecek kadar orada yaklastim. Kaçırdım. Sonra defalarca denizi dövdüm oradan ama kayabaliklari disinda sonuç alamayinca hem av sıklığım azaldi hem guzelyali pendik gibi bana daha yakin yerleri denemek istedim. Malesef oralari da "denedim" diyecek kadar sık ziyaret edemedim. Gecikmeli rapordur

Bu sene farklı biraz. Pendik-maltepe hattı spinde çok güzel avlar verdi boş döndürmedi. Normalde nisan-mayıs dönüş balığı spinde daha parlak geçer bu tarafta ama dedim ya bu sene farklı bir sezon. Yemli av hiç yapmadım bu sene bu tarafta, zaten çok da av vermemiş yemli. Tam hazırlığımı yaptım eşkina için yasaklar başladı. Tekeyi nerden süzdüreceğimi bile belirlemiştim 🙂
İnşallah Nisan'dan sonra istavrit iyi kıyılarda keyfini süreriz. Nisana kadar paydos...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@es.barış61
Barış eşkina konusunda yasaklara takılmayacağım günler yakın gibi gözüküyor. Cafe, restaurant ve meyhaneleri açmaya dair ocak ortasını gösteren yazılar dönüyor basında. Bu bağlamda 21:00 yasağı kalkar ve eşkinaya atarız diye düşünüyorum.
Bu arada NİSAN demişsin. Çatlarız be o vakite kadar üstadım. 🙂

Yemli konusunda bu sene çok kısa bir aralık, ekim - kasım dönemi 40-45 gün kadar biraz av yapıldı, gerisi küllüm yalan maalesef. Dolgu alanını ve onlarca hobidaşı baz alarak yazıyorum bu bilgiyi.

@es.barış61
Barış eşkina konusunda yasaklara takılmayacağım günler yakın gibi gözüküyor. Cafe, restaurant ve meyhaneleri açmaya dair ocak ortasını gösteren yazılar dönüyor basında. Bu bağlamda 21:00 yasağı kalkar ve eşkinaya atarız diye düşünüyorum.
Bu arada NİSAN demişsin. Çatlarız be o vakite kadar üstadım. 🙂

Yemli konusunda bu sene çok kısa bir aralık, ekim - kasım dönemi 40-45 gün kadar biraz av yapıldı, gerisi küllüm yalan maalesef. Dolgu alanını ve onlarca hobidaşı baz alarak yazıyorum bu bilgiyi.
Nisan biraz iyimser aslında bizim bu tarafta balık kolay kolay kıyılamıyor 🙂
En azından eşkina konusunda her sene daha iyi av veriyor, bir önceki sezonu aratmıyor..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir diğer başlıkta yazmıştım ama madem konu açıldı, bizim hatta avlanan arkadaşlara da sorayım.
Gündüz vakitleri bomboş evdeyim. 21:00 sınırlamasından ötürü gündüz vakitleri bizim Maltepe hattında, bu takvimde tutulabilecek bir balık yok di mi üstadlar? Gerçi birçok gün lodosun olumsuz etkisini bizzat gözlemliyorum ama yine de bilene sorup, öğrenmeye çalışmış olayım.

Hadi akşamları 1 saat kitap, 2-3 saat denize karşı rakı derken bir şekilde uyukluyoruz ama gündüzleri evde vakit geçmek bilmiyor ve lezzetsiz hatta pek bir manasız gümüş balığı harici bir balık yok mudur bu takvimde, gündüz saatlerinde avlanması mümkün olan?

Pandemi gerekçesiyle tam 10 aydır açtırmıyorlar dükkanımı ve ciddi ciddi çatlamak üzereyim. İşin finansal boyutunun yanı sıra 41 yaşındaki adamın tüm gün evde oturması ayrı bir sıkıntı yaratıyor.

Kartal da gectigimiz cuma yasaga bir saat kala actim takimi lrf takimi silikonla limit ustu bir eskina aldim ,bir taneside kotu dugum attim attim herhalde takimi kopardi gitti zaman olsa inaniyorum daha tutardim

merhaba arkadaşlar kıyıları sabahları hava aydınlanırken yoklamanızı tavsiye ederim sahte kendo limon mera pendik kartal zarganada var ama balık dipte lüferde sabah onun peşine giriyor zargana için fırdonduye 20 gram kurşun arkasına 2 kulaç beden ve ipek yeterli
IMG_20210114_093238.jpg

Back