Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şubata kadar deneme yapmam dedikten 3 gün sonra sözümü tutamadım ve akşam 17:00 gece 03:30 arası yine yalnız başıma çeşitli denemeler yaptım.
Ağırlıklı olarak dip çalıştım ve özellikle eşkinayı hedefledim lakin yavru yavru balıkları suya iade etme harici tek yaptığım bolca üşümek ama bir o kadar da huzur depolamak oldu. 🙂
Dün akşam çok erken saatlerden itibaren insanlar muhtemelen evlerine geri çekildiler. Uzun saatler boyunca yürüyen yahut köpek gezdiren eden tek bir insan dahi görmedim. Dediğim üzere, yavru yengecinden yavru gelinciğine kadar hem hedef balığım olmayan hem de çok çok ufak canlılar geldi. Bu kez ciddi ciddi 15-20 günlük ara vereceğim çünkü gerçekten denemeye değmiyor bu ara-verimsiz takvimde.

Dosyalar

• ssssssss.jpg
    ssssssss.jpg
    31.5 KB · Okunma: 166
  • ssssssss.jpg
    ssssssss.jpg
    39.1 KB · Okunma: 166
🙂) İyiymiş hocam.

Bu aralar cidden ara vermenin tam zamanı. Ne yapsak, ne denesek olmuyor.
Pendik-Maltepe hattı bu sene lüfer kıyılamadı maaalesef. Uzun oltada güzel balık aldılar lakin balığın kıyılaması için gereken bozuk hava biraz geç cereyan etti. Netekim bizim merada spin keyfi çok kısır kaldı. Sezon başında yaptığım Karadeniz avlarıyla yetindim.. takım taklavat yağlanıp temizlendi köşesine çekildi. Nasip olursa dönüş balığını bekleyecez artık. Yapılacak tek şey ara ara boğazda çıtır istavrit peşinde koşmak ..
Erden bu arada sahil şeridindeki ışıklandırma bolluğu maalesef eşkina avının tadını kaçırdı. Işığı sevmiyor balık, halbuki tam bizim meralar yuvalanma yerleri. Maltepe dolguda şöyle 5-10 direkteki ışıkları patlatsak haftasına eşkina girecek 🙂

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son 2 aydır kayalıkların dibindeki ışıklar yanmıyor ancak arka tarafta o kadar fazla ışık var ki, haklısın..
Ben şahsen çok fazla ışık yakıldığını düşünürdüm ve işin bizim cebimize yansıyan kısmından yana söylenir dururdum ama eşkina konusundaki ayrıntıyı atlamışım bak Barış. 🙂

Sevgili Arkadaşlar,
bu başlık altında (Maltepe(link)Kartal(link)Pendik(link)Tuzla)bu yakada avlanan arkadaşlarımızla haberleşmek ve buralardan karşılıklı haberdar olmak için neler var?neler çıkıyor?son durumlar ne? buradan takip edebiliriz.(link)

hayırlı paylaşımlar.

www.hedefbalik.com
siteye tıkladım ama hangi kısımdan takip edecegiz haberleri

Şubata kadar deneme yapmam dedikten 3 gün sonra sözümü tutamadım ve akşam 17:00 gece 03:30 arası yine yalnız başıma çeşitli denemeler yaptım.
Ağırlıklı olarak dip çalıştım ve özellikle eşkinayı hedefledim lakin yavru yavru balıkları suya iade etme harici tek yaptığım bolca üşümek ama bir o kadar da huzur depolamak oldu. 🙂
Dün akşam çok erken saatlerden itibaren insanlar muhtemelen evlerine geri çekildiler. Uzun saatler boyunca yürüyen yahut köpek gezdiren eden tek bir insan dahi görmedim. Dediğim üzere, yavru yengecinden yavru gelinciğine kadar hem hedef balığım olmayan hem de çok çok ufak canlılar geldi. Bu kez ciddi ciddi 15-20 günlük ara vereceğim çünkü gerçekten denemeye değmiyor bu ara-verimsiz takvimde.

bu mevsimde, bu soğukta o kadar saat beklemek... ne diyelim helal olsun. ben arada pendik'e iniyorum ama bir iki saat dayanıyorum en fazla. geçen gün bi kikla aldım onu da iade ettim. hep boş hep boş.

Bu biraz da benim gibi küçük ölçekli esnafın ekonomik olarak bitirilmiş ve hatta borç bataklarına saplanmış olması, insanlardan gelen bıkkınlık, kafayı dinleme, sessizce ve dingil bir şekilde denizle, balıkla uğraşma-boğuşma isteğinden kaynaklanmakta.
Yoksa kesinlikle haklısın, bu kadar keskin soğukta, balık neredeyse hiç yokken, üstelik denizden sürekli rüzgar yerken çok akıl karı değil. Ama işte insanda ne akıl ne de huzur bıraktılar, kendi adıma tek kaçış balık oluyor hocam.

Back