E
Erden Eren
Misafir
Akşam rakıya gelecek olan misafirim "Taze balık isterim." deyince ufak bir çalışma yaptım.
MERA: PENDİK
MERA: PENDİK
Bir durum var beni iğrilte eden. üsküdar cami çevresinde takılıyorum ama görüyorumki oltacı kardeşlerimiz canlı yem olarak istarvit vesaire hazırlık yaptığında orada pisliklerini bırakıyor. korkuluklara baksanız iğrenç durumda balçık balçık olmuş resmen birde elimizi sürüyoruz o korkuluk direklerine. ben şahsen küçük bir kesme tahtası yanımda durur canlı yem yapacaksam yere koyarım kovanın yanına orada jileto çıkarırım ve fileto çıkardığım alanı mutlaka denizden çektiğim suyla yıkarım. yani balık bitip gittiğimde benim durduğum alan tertemiz kalır. vicdanım rahat olur av sonrası . yani işin özü lütfen fileto çıkarırken çevrenizi pisletmeyin yine orada siz balık tutuyorsunuz 🙂
aklımdayken bu konuyu buraya bırakmak istedim saygı sevgiler Rast gele.
Buraya genelde av raporları atıyoruz sanırım takip eden arkadaşlar da her gittiğimizde balık aldığımızı sanıp ben neden alamıyorum gibi bir algıya düşüyor bunu bir nevi aydınlatmak için bir rapor ;
05.08.2023 saat 15:00'te Sülünez ile yemli ava başladık. 3 olta ile @Bedri35 ve @Umut19 ile beraber saat 18:00'e kadar oltalarımızda hiçbir hareket olmadı. Saat 18:15'te haramiler sahneye çıktı ve vuruş dahi alamadan avı sonlandırdık.
Kayalardan dolayı göremediğimiz martının Bedri'nin ipinin dolanması ve martıyı görene kadar olan aksiyonu saymazsak bir aksiyon yaşamadık.
2. meraya yol aldık ve havanın da kararmasıyla LRF avı başladı. Saat 22:30'da 2-3 küçük kraça vuruşu dışında bir hareket olmayınca avı sonlandırdık.
Saat 23:00'te Üsküdar'dan arkadaşlar aradı, onların yanına geçtim ve saat 04:30'a kadar 3 mera da orada değişerek av yaptık. Sonuç olarak yaklaşık 13 saatlik av sonucunda 3-4 adet iskorpit yakaladık."
Hedef balık minekop idi evet Marmara'da var ve av veriyor raporları görüyoruz ama daha oltamıza teşrif etmedi 🙂Açıktan mezgit, izmarit ve tek tük kırlangıç dışında istavrit dahi yok denecek kadar azalıyor galiba genelde. Geçmiş yıllarda bu zamanlarda izmarit avlarına şahit olmuştum çok güzel boylarda.
Hedef balık neydi sülünez ile? Levrek ya da minekop muydu? Geçenlerde Kadıköy'den bir minekop haberi gördüm. Marmara'da var mı acaba?
Minekopu nerede avlamaya çalışıyorsunuz? Ve yem olarak ne kullanıyorsunuz? Büyük ihtimal mera seçiminiz yanlış olabilir.Hedef balık minekop idi evet Marmara'da var ve av veriyor raporları görüyoruz ama daha oltamıza teşrif etmedi 🙂
Lrf ile yaptığımız mırmır avlarında çok fazla kraça istavrit vuruşu alıyoruz ama gerçekten küçükler 🙂