Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kismette bu başlık altında bu balığı paylaşmak da varmış...
Sezon başladi yerimizde duramiyoruz, neredeyse 1 aydir ara ara bogazi lufer için yokluyoruz, karadeniz hayali kurup uyuyakaliyoruz...Ama henüz sonuç alamadik...
Can sıkıntısından biraz malzeme deneyeyim diye evden çıktım, beklenti sıfır...
Denemeler zaten basladigi gibi sona ermekteyken, yavas yavas akillar yolda corbaciya ugrayayim bari derken.. Lapss diye gelen o vurus, iki saglam kafa darbesi.. Bir tasma atisim var ki evlere şenlik ve sonrasi malum kalama sesleri, cok gevsekmis, balik baya bir aciga sonra da kayaliklara dogru yol aldi, zaten milyonda 1 denk gelecek, hazirliksizliktan elden gidiyordu..sağlam bir mücadele sonrasi taşa yatirmayi basardim.. Ama nasil bir el ayak titremesi anlatamam..Demek ki ara ara levreği de denemek gerekiyormuş,daha iyileri sizlere nasip olsun.. Forum kültürü daim olsun 😉
Balik yaklasik 3.5 kilo ve 70 cm geldi...
122597 dosyayı görüntüle

Tebrikler 🙂 Esasında levrek hep varda herkes lüfere odaklandığı için levreği deneyen pek olmuyo. Bu arada sahtenizin markasını çıkaramadım nedir acaba?

Tebrikler 🙂 Esasında levrek hep varda herkes lüfere odaklandığı için levreği deneyen pek olmuyo. Bu arada sahtenizin markasını çıkaramadım nedir acaba?
Cok iyi. Tebrikler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkürler sagolun, öyle tabi bu kargasada zor geliyor peşine düşmek.. kolaya kaciyoruz.. sahte shimano wiro ama renk kodunu bilmiyorum yani çakarli sirti mavi 19 ya da 20 kodu olabilir.

Çok teşekkürler sagolun, öyle tabi bu kargasada zor geliyor peşine düşmek.. kolaya kaciyoruz.. sahte shimano wiro ama renk kodunu bilmiyorum yani çakarli sirti mavi 19 ya da 20 kodu olabilir.
Eğer tahmin ettiğim merada avlanıyorsanız 12gr jigheade yeşil simli veya gümüş simli silikon sahte ile gece avı için yine aynı jigheade limon, şeker pembe veya beyaz silikon sahteler deneyin derim 🙂

Eğer tahmin ettiğim merada avlanıyorsanız 12gr jigheade yeşil simli veya gümüş simli silikon sahte ile gece avı için yine aynı jigheade limon, şeker pembe veya beyaz silikon sahteler deneyin derim 🙂

Hiç silikon adami değilim ama aklimda dursun en azindan renk ve sim detaylari 👍 👍

İşin enteresan tarafı 4 adet balık takıldı oltama.
2'si ciddi ciddi çok ufak idi.
Yani bilenler, GERÇEKTEN BİLENLER yanıtlarsa sevinirim ; bu balığın üreme, havyar dökme zamanı tam olarak ne zamandır yahu? İnternet ortamında çok çelişkili bilgiler var.
Benim senelerdir 0 (sıfır) eşkina aldığım yerden bu sene balık çıkıyor ama ısrarla ufak, ufacık balık çıkıyor. Yer değiştiriyorum bir anda ayakkabımdan haylice büyük balıklar geliyor. Anlamadım, diğer taraf eşkina kreşi falan mı acaba?

İşin enteresan tarafı 4 adet balık takıldı oltama.
2'si ciddi ciddi çok ufak idi.
Yani bilenler, GERÇEKTEN BİLENLER yanıtlarsa sevinirim ; bu balığın üreme, havyar dökme zamanı tam olarak ne zamandır yahu? İnternet ortamında çok çelişkili bilgiler var.
Benim senelerdir 0 (sıfır) eşkina aldığım yerden bu sene balık çıkıyor ama ısrarla ufak, ufacık balık çıkıyor. Yer değiştiriyorum bir anda ayakkabımdan haylice büyük balıklar geliyor. Anlamadım, diğer taraf eşkina kreşi falan mı acaba?
Üstad su ürünleri bölümü mezunu olarak üniversite yıllarımdan öğrendiğim kadarıyla şöyle izah edeyim. Eşkina balıkları Mart-Ağustos arası yumurta dökerler. Fakat şöyle bir durum var küresel ısınma sebebiyle mevsimlerde 1 aylık sapma mevcut. Bu da balıkların yumurta dökme zamanını olumsuz etkiledi. Hala hamsilerin içini açıp incelediğimde bile havyarlı olduğunu görüyorum. Şu anda Karadeniz de su sıcaklığı 12 derece olması gerekirken 22 derece. Bu da bütün faunayı ve ekosistemi çok olumsuz etkiliyo. Yanlış zamanda av yasağı kalktığı için bu tür durumlara çok rastlayacağız.

Üstad su ürünleri bölümü mezunu olarak üniversite yıllarımdan öğrendiğim kadarıyla şöyle izah edeyim. Eşkina balıkları Mart-Ağustos arası yumurta dökerler. Fakat şöyle bir durum var küresel ısınma sebebiyle mevsimlerde 1 aylık sapma mevcut. Bu da balıkların yumurta dökme zamanını olumsuz etkiledi. Hala hamsilerin içini açıp incelediğimde bile havyarlı olduğunu görüyorum. Şu anda Karadeniz de su sıcaklığı 12 derece olması gerekirken 22 derece. Bu da bütün faunayı ve ekosistemi çok olumsuz etkiliyo. Yanlış zamanda av yasağı kalktığı için bu tür durumlara çok rastlayacağız.

Öncelikle değerli bilgi aktarımın için fazlasıyla teşekkür ediyorum. Gayet aydınlatıcı, kapsamlı bir yanıt olmuş. Yazdıklarını balıkla ilgili Word dosyama kopyala-yapıştır yaptım bile. 🙂
Selamlar, saygılar.

Back