Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yok be ustam aksine baya kurşun takım gidiyor ama bu avda gitmedi bizde şaşdık bu duruma 🙂
yaşadığım en ilginç olay bu kaşığı 125.tl almıştım aldığımın ertesi gün çaparime aynısından takılması oldu.
123629 dosyayı görüntüle

Benim bu takvimde hedef balığım eşkina olduğundan biraz da normal takma etme gibi problemler. Çünkü mesela son birkaç gündür sular çok çekildi, en olmayacak kayalık gibi kabak gibi ortaya çıktı. Bu durumda biraz ileriye atarak tarama yapsam da ister istemez bir yerlere takılıyor ve zayiat kaçınılmaz oluyor.
Selamlar bu arada. 🙂

İstavrit çok geliyosa takımı değiştirmenizi öneririm. İki stoper arası 20cm olacak şekilde gezer kurşun. Arkasına 25cm misina bırakıp tek iğne ile dibe yatırararak eşkina deneyebilirsiniz. Sizin kullanmış olduğunuz takım biraz yukarıda kalıyor kurtlarda malum kokulu olduğu için istavritleri çağırıyo 🙂)

Takımlarımı eşim bağlamakta ve köstekten sarkan iğne kurşunun 3-4 parmak yukarısında. Daha fazla aşağı çekip, tamamen dibe yatırmam halinde hedef balık olan eşkina harici diğer tüm istenmeyen canlıları alır kanısındayım.

Geçen geceden. Facebook 5 diyordu ama telefon 3 derece gösteriyordu. Fena soğuk var idi, fenaaaa. 🙂

421483695_10223795729816403_2329805430186570558_n.jpg

Son 2 haftada Maltepe yemlide güzel istavrit yaptı.
Az biraz mezgit yaptı.
Sıfır eşkina yaptı.

Son 1 haftada Suadiye-Kalamış arası hatta ise hafta sonu tek gecede 4 eşkina aldım, yemlide 0 istavrit-mezgit aldım.

Ve Maltepe-Kalamış hattında tüm avlarımda hava tahmin programları 5-6 derece gösterse de çiy ve rüzgarın etkisinden olsa gerek, çok daha düşük hava soğuklukları hissettim açıkçası.

2 haftanın toplamı 150 kadar istavrit, 20-25 parça mezgit ve 4 eşkina ile hem karideslerimi hem de Çin Kurdu'mu bitirerek dinlenme pozisyonuna geçmiş bulunmaktayım.
Şunu yinelemekte fayda var ki, Çin Kurdu bizim bu bölgede pek verimsiz. Şahsi kanaatim eşkinaların bu yeme alışkın olmadığı yönde. İğneye giydirirken yaşanılan zorluk da cabası.
O açıdan boru kurdu gelene dek eşkina avına çıkmam heralde.

Oltası suda olanlara, sabredenlere, emek sarf edenlere bereketli avlar temenni ederim, rastgelsin.

Yem teli kullanıyor musun? Büyük kolaylık. Hatta beklerken bir kaç tane hazırlayıp zaman kaybının da önüne geçmiş oluyorsun. Bol şans.

Kastettiğin yem şişi sanırım üstad. Yok kullanmıyorum.
Yazlıkta sülünezle avlanırken sıkça kullanıyorum ama İstanbul'da elime almadım hiç.
Şimdi sen söyleyince nerede hata yaptığımın net farkına vardım açıkçası. 🙂
Teşekkürler, selamlar.

Mrb. yeni bir kamış aldım komple mavi renk ama niyetim uç bölümü sprey boya ile boyamak acaba zarar verirmi oltaya .
niyetim fosforlu yada beyaz bi renk oluşturmak sizce nasıl bir boya olabilir veya tavsiyeniz nelerdir.

Back