Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Başlıksız.jpg

Bugün telefon geçen sene bugünü önüme çıkarınca asabım bozuldu. Süzgeçli balık kovasının fotoğrafını almışım. Susuz süzgeçli kova 3 kilo bilmem kaç gram.
Facebook desen zaten nefes almadan eski avları gösterip duruyor.
Gelinen noktada midye ve keza karides takmama rağmen balık resmen yok idi. Ben 2 ay kadar Ege'de olmama rağmen gün be gün aldığım raporlar ve geldiğim gibi 10 günde 4 kez ava çıkmamı baz alırsak, bu sezon son senelerin açık ara en verimsiz sezonu oldu.
Bir umut Tuzla'yı deneyeceğim bugünlerde.

126573 dosyayı görüntüle

Bugün telefon geçen sene bugünü önüme çıkarınca asabım bozuldu. Süzgeçli balık kovasının fotoğrafını almışım. Susuz süzgeçli kova 3 kilo bilmem kaç gram.
Facebook desen zaten nefes almadan eski avları gösterip duruyor.
Gelinen noktada midye ve keza karides takmama rağmen balık resmen yok idi. Ben 2 ay kadar Ege'de olmama rağmen gün be gün aldığım raporlar ve geldiğim gibi 10 günde 4 kez ava çıkmamı baz alırsak, bu sezon son senelerin açık ara en verimsiz sezonu oldu.
Bir umut Tuzla'yı deneyeceğim bugünlerde.

Erden kardeşim merhaba, Tuzla'ya geldiğinde haber et. Müsait anıma denk gelirse eşlik ederim.

@Umut19 hocamın köpüklü dip çaparisi sistemiyle bugün adam akıllı ilk defa av yapan anneme ve kuzenime olta attırdım. Hele kuzenim ilk defa balık avlamayı deniyordu. Sistem kayalık ve sığ zemine rağmen takım kaybettirecek bir takılma yapmadı. İğne bile kopmadı. Yalnızca 1 defa kurşun kaybettim. 3 defa falan 2-3 iğne birbirine karışmıştı, sanırım oltanın boşunu yeterince almadığımdan o da. Takım kaybetmeyenin acemi kullanıcılar olduğunun altını çizeyim.

3 saat civarı avımızda 2 tane spin oltayla aşağıdaki balıkları alabildik. Neredeyse tamamı 1,5-2 saatlik bir dilimde geldi. İlk denemelerimizde ikişer ikişer alıyorduk, herhalde daha erken (9'dan önce) gitsek daha fazla alabilirdik. 6-7 tanesi hariç boylar güzel.

Sistemi paylaştığınız için çok teşekkürler, ben baya sevdim. Işıklı şamandıra avının sevmediğim özellikleri bu sistemde yok (takımın akıntıyla gitmesi, stoper/şamandıra bağlama uğraşı, derinliği anlama ve ayarlama uğraşı, balık olduğunu algılamak için ışık gerekmesi, tüplü şamandıra maliyeti).

WhatsApp Image 2025-08-23 at 00.56.51.jpeg
WhatsApp Image 2025-08-23 at 00.58.31.jpeg

Son düzenleme:
Bugün aynı merada aynı saatte bu sefer üç oltayla 20 tane falan geldi. Bu sefer 10 tanesi falan kıraça idi maalesef. Işıklı av yapanlar 3-4 balık alabilmiş diye duydum. Yani bugün balık kötüydü düne göre.

Zargana zamanı da geliyor. Bir tane arkadaş dün 15 tane, bugün 10 tane falan almış. Boylar küçük/normal.

Dün yani cuma akşamı şaşırtıcı bir boy karagöz ile başladım. Böyle olunca eşim de kendi takımını açtı. Sağ tarafımızdan süreki istavrit alındığını görünce bir kamış daha açarak onu istavrite yatırdık.
Saat 3 gibi yine 30-35 parça istavrit vardı kovamda. Üstelik karides ile yemlememe rağmen geçen vakite kıyasla son derece verimsiz bir istavrit avı daha söz konusu idi.
Sabaha karşı 4-5 gibi ilk eşkinamız oltamıza geldi, kovamıza girdi. Mezure ile ölçtük, 31-32 santim gibiydi, hop kovada kendileri.
Toparlanmak için hazırlanırken şamandıra gömüldü ve o telaşla maalesef ki telefonum kırıldı. Aksilikler yakamı bırakmadı ve şarjlı pilli şamandıram, %100 Florakarbon olan takımım, Owner iğnelerim vesaire her şey gitti. Balık kaçtı. Tadım kaçtı.
O huysuzlukla tek oltayı suda bırakarak, sabah 8'e dek oturdum merada içtim. Eşim uyarınca bir baktım önümde kanolar, arkamda sabah yürüyüşçüleri derken mevcut görüntüm nahoş idi.
"Aman be yaaa, kaçan kaçsın, kopan kopsun. Gelen mala gelsin." diyerek kalktım ve evimize geri döndük. 🙂

Dün için av raporu: Zargana avlayan genç bir arkadaşımız dün de 3 saatte 12 zargana aldı, aynı arkadaş yine öğlen saatlerine kadar bostancıda karagöz denedi. Boyu 20 cm civarında olan 1 tane çift bantlı karagöz alabildiğini söyledi. Aynı yerde ben gece denediğimde maalesef sadece kaya balığı vardı.

Bostancıda 2-3 saat kadar üçlü şamandıralı takımla 5 tane 25 cm civarı ufak kefal alabildik. 5'i de 20 dakika içinde, gün batımında geldi. Söylenene göre gün batımından önce kefal kaynıyormuş. Kefal denemek isteyenlerin bu aralar gün batımından önce denemesi mantıklı olabilir.

Bugün de hava rüzgarlı olsa da midyeyle iki kişi zargana deneyeceğiz, sonuçları paylaşacağım unutmazsam.

Bugün zargana denedim ancak 2-3 vuruş, 1 tane de fark etmediğim zarganayı kıyıda düşürmek dışında aksiyon alabildiğim tek şey aşağıdaki ilginç kaya balığı oldu. Normal kaya balıklarının aksine yanlara kıvrıldığında top olacak kadar kıvraktı. Maalesef ki iğneyi yutmuştu, ekipman olmadığı için de çıkaramadım. Misinayı kesip saldım. Bunun latince ismini bilen varsa ben de öğrenmek isterim.

1756163030393.jpeg

Arkadaş 7 zargana alıp ikisini suya iade etti.

Zargana için taktığım midyede 1 istavrit alınca 21:00 itibarıyla yine Umut hocamın batan şamandıra sistemiyle, surf kamışla, yeşil simli çapariyle ava başladım. Av bana göre oldukça verimliydi, belki 9-10 tanesi haricinde istavritler hoş boydalardı. Sistem daha da sığ yerde bile güzel çalıştı, takım kaybı olmadı. 4-5 köstek ve 2 kurşun kaybettim yalnızca. Normalde çapari için herkesin "buradan atılmaz" dediği bir yerdi. Köstekler azalınca köstek yenilemeye girişmeden yeni takım taksam herhalde 10-15 tane daha istavrit alırdım. 01:30'da bitirdiğim avda bir oltayla toplam 67 istavrit alabildim. İstavrit avını ön görüp 2-3 kamış getirebilseydim bence istavrit sayısı 100'ü rahat bulurdu. Buralarda gece avlarında tercih edilen turuncu-pembe renk çaparim olsa yine verim artardı diye düşünüyorum.

1756162754058.png

Yer: Suadiye. Balık yakındaydı, LRF baya iş yapardı diye düşünüyorum. Yarın yine istavrit deneyeceğim. Belki LRF denerim.

Merhabalar,

Konu başlığının Kadıköy-Tuzla hattını kapsarken Maltepe-Kartal hattına düşürüldüğünü görüyorum. Maltepe-Kartal hattı dışında halihazırda bu kadar paylaşım varken ve av stilleri bu hatta bu kadar benzerlik gösterirken bana pek mantıklı gelmedi. Yapay bir değişiklik gibi görünüyor. Böyle olacaksa kadıköy, pendik ve tuzla için ayrı konular mı oluşturulmalı?

Back