Suadiye sahilinden bir istavrit raporu daha: İstavrit kamışım kırıldığı için 360 ve 280 cm boylardaki kamışlarla, batık şamandıra sistemiyle, koyu parlak yeşil çapari kullanarak 20:30-00:30 arasında 69 adet/1,4 kg balık aldık. 15 tanesi falan kıraça. Uzaktan gördüğüm kadarıyla ışıklı istavritçiler erken topladılar. Balık uzaktaydı ve takıldıkları yerlere göre zeminden 1 metre yukarıda falan dolaşıyorlardı. Kısa olan kamış uzağa atamadığı için iş yapamadı. Boylar düne göre çok güzel. En büyüğü 19 cm falan olmalı.
Uzun köstekli takımın daha avcı olduğu söyleniyor ama kısa köstek kullanırken gördüğüm kadarıyla istavritler hep ardışık kösteklere takılıyor. Bir de kösteklerin birbirine dolanmasını engellemek için köstek düğümleri arasında iki köstek mesafe bırakma olayını sevmemeye başladım, çünkü iğneler birbirlerine takılsa bile ayırması çok kolay. Balık çok seyrek olmadığı sürece köstek düğümleri arasına 1-1,5 kösteklik mesafe bırakıp, köstekleri de kısa tutmak bana daha mantıklı geliyor artık.
Son olarak, fenerimin ışığını odaklayıp çaparinin olduğu yerlere arada bir tutarsam balık vurmayan oltaya balık vurmaya başlıyomuş gibi hissetmeye başladım. Bunu da sonraki avlarda iyice deneyeceğim.
Güncelleme: Biraz tekrar eden nitelik aldığı için edit olarak giriyorum. 1 eylülde aynı yerden 600 gram balık çıktı, 2 eylülde ise ben istavrit atmadım ama atan 2 arkadaş toplam 30 parça falan aldılar.