Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

E

Erden Eren

Misafir
Haziran ve temmuz aylarında EGE'de az biraz çipura, çok fazla sargoz derken ağustos ayında MARMARA'da eşkina, finalinde de istavrit ile yaz takvimini sonlandırmış bulunmaktayım. Oltası suda olanlara, emek sarf edenlere, sabır edenlere bereketli avlar.

E

Erden Eren

Misafir
O yorgunlukla diğer bilgileri aktarmayı unutmuşum.
Şamandıralı sistem ile avlandım.
14 numara Owner iğnelerden oluşan 10 köstekli ve kırmızı simli çapari ile başladım. Balık azaldığı, nazlandığı dakikalarda hemen 8 numara Owner iğne ve yem takarak yaptığım avda derinlik konusunda gece boyunca balığa göre stoper ayarlaması yaptım.
Merayı yunuslar basınca anında bırakarak keyif moduna geçtim. Ki zaten yunuslar özellikle sabahın ilk saatlerinde at-çek için gelen hobidaşlara hayatı resmen zehir ettiler. :)

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bugün söylenene göre istavrit çokmuş. Yanımdaki biri arada bir 6'lı 7'li çekiyordu. Üç acemi akrabama birer olta attırdım ama 2-3 saatte 30-40 parça balık geldi, çoğu kıraçaydı bu sefer. Galiba gün batarken balıkta olmak gerekiyor yarın.

Maalesef ki heves eden birini kıramayıp verdiğim oltanın çok uzağa atıcam diye betona sertçe fırlatılmasından sonra bugün de bir kedi toplanmış oltamı oturaktan itince kamış en uçtan kırıldı. Betona atıldığında da yüzüklerden biri çıkıp makine teli feci yamulmuştu. Tamiri basit gözüküyor ama bu kamışı herhalde emekliye ayırma vakti geldi. Neyseki makine ve kamış oldukça ucuz. Olta atmayı bilmeyene olta verilmemesi gerektiği açık ama böyle bir deneyimimi de paylaşmış olayım.

E

Erden Eren

Misafir
Bugün söylenene göre istavrit çokmuş. Yanımdaki biri arada bir 6'lı 7'li çekiyordu. Üç acemi akrabama birer olta attırdım ama 2-3 saatte 30-40 parça balık geldi, çoğu kıraçaydı bu sefer. Galiba gün batarken balıkta olmak gerekiyor yarın.
Dün akşam şamandıralı avda benim bulunduğum merada düz çapari atanlar birkaç balık alıp, erkenden toplayıp gittiler. (12 gibi LRF çalışanlar hariç tek bir tane surf kamışçısı kalmamıştı.)

Dün akşam ve bu akşam şamandıralı avda Maltepe Dolgu Alanı'nda bizim tanıdıklar "Birkaç balık anca geldi ve kedilere verip, topladık döndük." diye rapor geçtiler.

Dün akşam ve bu akşam yine şamandıralı avda Caddebostan taraflarından sıfıra yakın istavrit alındı diye raporlama geldi kendi iletişim kanalımızda.

Gece avlarına dair son 2 günün raporları bu şekilde. Sen 30-40 parça balık aldıysan bence verimli bir av olmuş. Dediğim üzere, farklı farklı meralarda bizim abi ve arkadaşlardan hep olumsuz raporlar geldi.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Dün akşam şamandıralı avda benim bulunduğum merada düz çapari atanlar birkaç balık alıp, erkenden toplayıp gittiler. (12 gibi LRF çalışanlar hariç tek bir tane surf kamışçısı kalmamıştı.)

Dün akşam ve bu akşam şamandıralı avda Maltepe Dolgu Alanı'nda bizim tanıdıklar "Birkaç balık anca geldi ve kedilere verip, topladık döndük." diye rapor geçtiler.

Dün akşam ve bu akşam yine şamandıralı avda Caddebostan taraflarından sıfıra yakın istavrit alındı diye raporlama geldi kendi iletişim kanalımızda.

Gece avlarına dair son 2 günün raporları bu şekilde. Sen 30-40 parça balık aldıysan bence verimli bir av olmuş. Dediğim üzere, farklı farklı meralarda bizim abi ve arkadaşlardan hep olumsuz raporlar geldi.
Çok ilginç. Demek istavrit için bile yerinden yerine bu kadar varyasyon var. Ben herhalde caddebostanda ve maltepe dolgu alanında balık çıkmıyorken suadiyede de çıkmaz diye düşünürdüm. İstavritte de mera gözetmek gerek anlaşılan. Raporları burada da paylaştığınız için teşekkürler.

E

Erden Eren

Misafir
Rica ederim.

Bildiğim kadarıyla istavrit gezen bir balık olduğundan birbirine yakın meralarda anlık farklılıklar göstermesi normaldir. Mesela dün gece geç saatlerde yunusların girmesi ile kestiğim avda, onlarca sabah suyu avcısı hüsrana uğradılar.
Ama belki de o esnada yakın meralardan mesela Güzelyalı'da at-çek yapanlar balığı kırdılar.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Suadiye sahilinden bir istavrit raporu daha: İstavrit kamışım kırıldığı için 360 ve 280 cm boylardaki kamışlarla, batık şamandıra sistemiyle, koyu parlak yeşil çapari kullanarak 20:30-00:30 arasında 69 adet/1,4 kg balık aldık. 15 tanesi falan kıraça. Uzaktan gördüğüm kadarıyla ışıklı istavritçiler erken topladılar. Balık uzaktaydı ve takıldıkları yerlere göre zeminden 1 metre yukarıda falan dolaşıyorlardı. Kısa olan kamış uzağa atamadığı için iş yapamadı. Boylar düne göre çok güzel. En büyüğü 19 cm falan olmalı.

1756678765670.png

1756678784100.png

Uzun köstekli takımın daha avcı olduğu söyleniyor ama kısa köstek kullanırken gördüğüm kadarıyla istavritler hep ardışık kösteklere takılıyor. Bir de kösteklerin birbirine dolanmasını engellemek için köstek düğümleri arasında iki köstek mesafe bırakma olayını sevmemeye başladım, çünkü iğneler birbirlerine takılsa bile ayırması çok kolay. Balık çok seyrek olmadığı sürece köstek düğümleri arasına 1-1,5 kösteklik mesafe bırakıp, köstekleri de kısa tutmak bana daha mantıklı geliyor artık.

Son olarak, fenerimin ışığını odaklayıp çaparinin olduğu yerlere arada bir tutarsam balık vurmayan oltaya balık vurmaya başlıyomuş gibi hissetmeye başladım. Bunu da sonraki avlarda iyice deneyeceğim.

Güncelleme: Biraz tekrar eden nitelik aldığı için edit olarak giriyorum. 1 eylülde aynı yerden 600 gram balık çıktı, 2 eylülde ise ben istavrit atmadım ama atan 2 arkadaş toplam 30 parça falan aldılar.

Son düzenleme:

Çaça

Aktif Üye
Son olarak, fenerimin ışığını odaklayıp çaparinin olduğu yerlere arada bir tutarsam balık vurmayan oltaya balık vurmaya başlıyomuş gibi hissetmeye başladım. Bunu da sonraki avlarda iyice deneyeceğim.
Maşallah, daim olsun inşallah :)
Japon bazı ustaların gece istavrit avı için suya yeşil renkli ışık tuttuklarını biliyorum ama ne kadar etik tartışılır.

E

Erden Eren

Misafir
Dün akşam saatlerinde Caddebostan Migros arkasında idim. Suların yükseldiği haberi sonrası yanıma tırmık alarak gitmeme rağmen midye çıkaramadım. Midye çıkaramayınca da istavrite atmadım hiç. Ki zaten tam tahmin ettiğim üzere, düz çapari çalışan tanıdık tanımadık 10-15 balıkçının hemen hemen hepsi sıfır çekerek evlerine döndüler.
4 saat kadar eşkinaya çalıştım ve hiç eşkina alamadım. Kurtları dün av öncesi almış olmama rağmen maalesef iyi değillerdi. AMA merada balık olsa tek iğneye 2'li 3'lü kokoreç yapıp sardığım yemlere mutlaka dokunurlardı. Yani yemi bahane etmek işin kolayına kaçmak olur. Balığın yemlenmeye çıkmadığı yahut bir başka etkenin avı verimsizleştirdiği bir av gecesi oldu.

Oltası suda olanlara, sabredenlere ve emek sarf edenlere bereketli avlar temenni ediyorum. Rastgelsin!