Deneyen görmedim, ara ara da ekmek atıp geliyorlar mı bakıyorum ancak su üstü hareket yok. Geceleri avdan ayrılırken suya tuttuğumda 3-4 tane görebiliyorum arada. Bugünkü gece istavrit avında da zıplayan 2-3 tane gördüm.
22 Nisan 2026: At çek 19:30-20:10 gibi bir aralıkta yaptı. Pembe çapariyle yaptığım gece şamandıralı verimsizdi, 8-9 balık belki geldi. Belki geceleyin ışık alan yerlerde yeşil daha iyidir.
Erden hocamın anısına tarihli fotoğraf:
23 Nisan 2026: At-çek çapariyle suadiye oteli önünden iki kişi toplam 40 civarı alabildik. Gün batmadan hiç balık yapmadı, güneş batımından 5 dakika sonra falan başladı balık. Boylar küçük sayılır. 0,15 beden ve 25 gram kurşunla çalışan arkadaşım spin takım olmasına rağmen 0,25 beden + 40 gr kurşunla çalışan benden fazla balık aldı.
İnce takım ve/veya uygun kurşun ağırlığı gerçekten fark ediyor. (Ertesi gün ince takıma geçmeme rağmen yine benzer bir verimsizlik yaşadım). Şamandıralı yemsiz çaparide ise 1 balık bile gelmedi.
24 Nisan 2026: Aynı merada iki kişi toplam 65 civarı. Balık çok uzaktaydı, boylar yine küçük sayılır. Bu sefer balık gün doğmadan 10 dakika önce falan başladı. Av badim spin takımla avlanmasına rağmen yine hatrı sayılır ölçüde fazla balık aldı, bunun sebebi de biraz kafa karıştırıyor. Dün ince takım ve daha hafif kurşun diye düşünmüştüm, şuanki teorim ise benim koyu yeşil, onun açık yeşil sim kullanması ve/veya spin ekipmanla hafif ağırlığı benden uzağa atabilmesi. Yarın ben de açık yeşil ve spin takımla çalışıp test edeceğim bunu.
25, 26, 27, 28 Nisan 2026: 25 nisanda çapari verimliydi ama diğer günler çok verimsizdi. Balıkların boyları iyice küçüldü, gün batımında 5-10 istavrit alır oldum. Nedenini gelgit ve ay döngüsüne bağlıyorum ama emin değilim tabii. Öte yandan 25-26 nisanda LRF'ci hobidaşlar çok güzel avlar yaptılar, kişi başı 20'şer balık tuttular galiba ortalama. Boyları da normaldi. Yarın yine eşkina deneyeceğim, noluyor bakalım.
29 Nisan 2026: LRF'ci bir arkadaş 30 civarı çok güzel boy istavritler aldı, aynı yerde avlanan diğer 2 LRF'ci ise birkaç tane tutabilmişler. Aralarında toplam 6-7 hani balığı, 2 de ispari varmış. Bana gelince, gün batımından gece 1'e kadar süren teke yemli eşkina avında maalesef eşkina alamadım, saat 12 civarı 25 cm civarlarında 2 tane iskorpit geldi yalnızca. Tekelerin karnı kolu ısırılmış şekilde geliyor, galiba ispari bolluğu var. Kıyıya 1-2 metre mesafede 3'lü 4'lü güzel istavrit sürüleri ve mezgit de görebildim. Kefal sayısı da artmış. Deniz baya baya canlandı sonunda.