Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
iş çıkışı motora binip beykoza gidiyorum ben gidene kadar epey vakit oluyor dönüş de sıkıntı karşıya geçsem daha zor o meraları da çok bilmiyorum. motorsuz toplu taşıma çok daha vakit alır gün batınca da balık bitiyor.
O zaman rastgelsin ne diyim

hakanasil

Yeni Üye
Adı
Hakan Asil
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar herkese uzun bir sürenin ardından yine foruma gelmeye başladım. Son 1 haftadır üsküdar kartal pendik ve tuzladan dişe değer av yapanı duymadım. Lrf disiplini için konuştuğumu hatırlatmak isterim. Vuruş dahi alamıyoruz. Onun dışında son 2 gündür kuleli önünün çapari de hareketli olduğunu duyuyorum. Durum şuanlık bundan ibaret.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Pendik'te genelde Pendik burnundan sonra Kartal istikametine doğru Herkes orada avlanıyor. Marina ile Tersane arasında hiç avlanan kimseyi göremiyorum Sebebi nedir acaba?

kurbaaa

Yeni Üye
Adı
murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba herkese kolay gelsin ben yeni balık avına çıkmayı düşünüğyorum 26 yaşındayım pendik civarı ve arada bir ömerli barajına balığa gitmeyi düşünüyorum ama pek bilgim yok öncelik olarak pendik sahilde balık tutabileceğim olta ve diğer ekipmanlar için tavsiye verirseniz sevinirim

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Dün suadiyede ufak bir eşkina denemesi yaptım. Büyük iğneye taktığım kokoreç çin kurduna güzel vuruşlar geldi bu sefer ancak balık alamadım. Onun dışında ilginçtir ki her yer ufak gümüşlerle doluydu ve kıyıya 2-3 metre mesafede istavrit olduğunu sandığım üçlü dörtlü balık grupları vardı. Boyları da iri gibiydi. İstavrit olduğunu nereden anladın diye sorarsanız yan profilleri gümüş gibi kalem şeklinde değil de bildiğimiz istavrit gibiydi ve gümüşlerden farklı olarak sırtları yeşilimsiydi. 2-3 metrede görebildiğimiz istavrit varsa belki de gece yemli istavrit denemelerine başlamak lazımdır gibi bir sonuç çıkardım.

02.04.2026: İki kişi şaşkında at-çek çapari denedik, vuruş dahi olmadı. Gün iyice karardığında yemli istavrit takımında da tık yoktu.
04.04.2026: Midyeli 2 takım kullanarak dipleri yokladık. Belki 10-15 vuruş vardı, bir tane güzel boy gelincik alabildik. Arkadaş gelinciğin tadına bakmak istedi, temizlediğinde midesinden 1 istavrit, 2 gümüş çıkmış. Başarılı bir av sayılmasa da oldukça zevkliydi. İğneler 4 ve 1 numaraydı, yemleri de fazlasıyla büyük takmıştım. Aldığımız balığın da büyükçe yemi ve 4 numara iğneyi zor yuttuğunu gördüğümden ve de onca vuruşta yalnızca bir balık alabilmemizden ötürü gelincik hedefli avlar için iğne ve yem boyutunu küçültmek mantıklı geliyor. Herhalde 30 cm civarı gelincikler için 5-6 numara, 40 cm ve üzeri için 3-4 numara circle iğne ideal olur zira iğneyi yutmayı seven bir balık.
08.04.2026: Çeşitli iğnelerle ve midyeyle dip çalıştım. Tık bile yoktu.
09.04.2026: İki kişi akşam suyunda at-çek istavrit denemesi, tık bile yoktu. İstavritin hala başlamaması birazcık can sıkıyor.
13:04.2026: Balıkçı barınaklarında sağlıklı bir teke popülasyonu var. Bu sezon tekeyle yaptığım ilk av oldu. Daha önce kiloluk eşkina aldığım yerleri şamandıralı sistemle yokladım. 1 iskorpit alabildim. Suya ışık tutunca karagöz veya iri ispari sandığım bir balık zıpladı. Zıplayan başka büyük balıklar da vardı ancak ne olduklarını seçemedim. Bizim kıyılarda hareketlenmeler başlıyor gibi.

Son düzenleme:

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bugün küçükyalı gün batımı at-çek istavritte kişi başı 10'ar-15'er parça istavrit çıktı ve balık 10-15 metre kadar yakındı. Balıkların boyları da gayet güzeldi, en küçüğü 12 cm civarı. Gece yemsiz şamandıralı istavrit atanlar da arada bir 3'lü 4'lü çekiyordu. LRF'ci olsa herhalde balığı kırardı. Gün batmadan önce de bir arkadaş nedense şamandıralı istavrit atarken ilk atışta bir izmarit aldı, sonra daha gelmedi. İzmarit de denenebilir gibime geliyor.

Albastar flores kamışımı da sonunda at-çek istavrit yapan bir güne denk getirebildim. 30-40 gram ağırlığı benim için tatmin edici şekilde uzağa atıyor, 60-70 gram ağırlıklarda mesafesi yine tatmin edici. İstavriti iyi hissettiriyor, biraz ustalıkla kaç istavrit olduğu sayılabilir diye tahmin ediyorum. Hafifliği ve dengesi çok iyi. Oldukça yumuşak bir kamış olduğunu belirtmekte fayda var. Yemli denemelerinde en ufak rüzgarda ve dalgada ucu oynayıp insanı yanıltıyor. Bütçesi çok kısıtlı olup surf kamışla 30-40 gramla çapari veya at-çek zargana çalışmak isteyenler için bence çok iyi bir seçenek, tavsiye ediyorum.

21.04.2026: Bu sefer suadiyedeki kayalıklardan at-çek denedim. Balık 19:40-20:00 arası yaptı. 18 parça falan istavrit çıktı ama hem bu sefer boylar iyi değildi, hem de balık uzaktaydı.

Son düzenleme:

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Bugün küçükyalı gün batımı at-çek istavritte kişi başı 10'ar-15'er parça istavrit çıktı ve balık 10-15 metre kadar yakındı. Balıkların boyları da gayet güzeldi, en küçüğü 12 cm civarı. Gece yemsiz şamandıralı istavrit atanlar da arada bir 3'lü 4'lü çekiyordu. LRF'ci olsa herhalde balığı kırardı. Gün batmadan önce de bir arkadaş nedense şamandıralı istavrit atarken ilk atışta bir izmarit aldı, sonra daha gelmedi. İzmarit de denenebilir gibime geliyor.

Albastar flores kamışımı da sonunda at-çek istavrit yapan bir güne denk getirebildim. 30-40 gram ağırlığı benim için tatmin edici şekilde uzağa atıyor, 60-70 gram ağırlıklarda mesafesi yine tatmin edici. İstavriti iyi hissettiriyor, biraz ustalıkla kaç istavrit olduğu sayılabilir diye tahmin ediyorum. Hafifliği ve dengesi çok iyi. Oldukça yumuşak bir kamış olduğunu belirtmekte fayda var. Yemli denemelerinde en ufak rüzgarda ve dalgada ucu oynayıp insanı yanıltıyor. Bütçesi çok kısıtlı olup surf kamışla 30-40 gramla çapari veya at-çek zargana çalışmak isteyenler için bence çok iyi bir seçenek, tavsiye ediyorum.

21.04.2026: Bu sefer suadiyedeki kayalıklardan at-çek denedim. Balık 19:40-20:00 arası yaptı. 18 parça falan istavrit çıktı ama hem bu sefer boylar iyi değildi, hem de balık uzaktaydı.
Kefal varmı?