Dün suadiyede ufak bir eşkina denemesi yaptım. Büyük iğneye taktığım kokoreç çin kurduna güzel vuruşlar geldi bu sefer ancak balık alamadım. Onun dışında ilginçtir ki her yer ufak gümüşlerle doluydu ve kıyıya 2-3 metre mesafede istavrit olduğunu sandığım üçlü dörtlü balık grupları vardı. Boyları da iri gibiydi. İstavrit olduğunu nereden anladın diye sorarsanız yan profilleri gümüş gibi kalem şeklinde değil de bildiğimiz istavrit gibiydi ve gümüşlerden farklı olarak sırtları yeşilimsiydi. 2-3 metrede görebildiğimiz istavrit varsa belki de gece yemli istavrit denemelerine başlamak lazımdır gibi bir sonuç çıkardım.
02.04.2026: İki kişi şaşkında at-çek çapari denedik, vuruş dahi olmadı. Gün iyice karardığında yemli istavrit takımında da tık yoktu.
04.04.2026: Midyeli 2 takım kullanarak dipleri yokladık. Belki 10-15 vuruş vardı, bir tane güzel boy gelincik alabildik. Arkadaş gelinciğin tadına bakmak istedi, temizlediğinde midesinden 1 istavrit, 2 gümüş çıkmış. Başarılı bir av sayılmasa da oldukça zevkliydi. İğneler 4 ve 1 numaraydı, yemleri de fazlasıyla büyük takmıştım. Aldığımız balığın da büyükçe yemi ve 4 numara iğneyi zor yuttuğunu gördüğümden ve de onca vuruşta yalnızca bir balık alabilmemizden ötürü gelincik hedefli avlar için iğne ve yem boyutunu küçültmek mantıklı geliyor. Herhalde 30 cm civarı gelincikler için 5-6 numara, 40 cm ve üzeri için 3-4 numara circle iğne ideal olur zira iğneyi yutmayı seven bir balık.
08.04.2026: Çeşitli iğnelerle ve midyeyle dip çalıştım. Tık bile yoktu.
09.04.2026: İki kişi akşam suyunda at-çek istavrit denemesi, tık bile yoktu. İstavritin hala başlamaması birazcık can sıkıyor.
13:04.2026: Balıkçı barınaklarında sağlıklı bir teke popülasyonu var. Bu sezon tekeyle yaptığım ilk av oldu. Daha önce kiloluk eşkina aldığım yerleri şamandıralı sistemle yokladım. 1 iskorpit alabildim. Suya ışık tutunca karagöz veya iri ispari sandığım bir balık zıpladı. Zıplayan başka büyük balıklar da vardı ancak ne olduklarını seçemedim. Bizim kıyılarda hareketlenmeler başlıyor gibi.