Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

hakanasil

Yeni Üye
Adı
Hakan Asil
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar herkese şuan kartal güzelyalı taraflarında balık durumu nasıl?

E

Erden Eren

Misafir
Sahaya alalım sizi Hakan Bey.
Yoksa böyle sorulara haklı ve doğal olarak çok fazla yanıt alamayabilirsiniz. :)

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Ekli dosyayı görüntüle 126732

Dile kolay, 9-10 senedir avlandığım aynı kayalık üzerinde biraz istavrit biraz eşkina biraz kedileri beslemece derken yine sabah ettik, yine huzurun doruklarında gezindik.
Oltası suda olan, sabreden ve emek sarf eden herkese bereketli avlar, RASTGELSİN!
doktor bana bir ilaç verdi oturup kalktıkça başım dönüyor kayaların üzerinde de ya düşersem diye korkuyorum. Bu kayalık çok güzelmiş. Bunu bana satarmısınız. :p:D:D 10 senedir kullanınca tapuyu almanız gerek.:p aman dikkat edin kayyım atamasınlar bu kayaya.

Ben genellikle dragos tarafına gidiyordum bu illetten sonra maltepe dolgu alanını deneyeceğim kayalar burada daha rahat gibi görünüyor.
Burada da yakında tuvalet yok galiba prostat sorunu dolayısıyla fazla gerekiyor. :D

E

Erden Eren

Misafir
doktor bana bir ilaç verdi oturup kalktıkça başım dönüyor kayaların üzerinde de ya düşersem diye korkuyorum. Bu kayalık çok güzelmiş. Bunu bana satarmısınız. :p:D:D 10 senedir kullanınca tapuyu almanız gerek.:p aman dikkat edin kayyım atamasınlar bu kayaya.

Ben genellikle dragos tarafına gidiyordum bu illetten sonra maltepe dolgu alanını deneyeceğim kayalar burada daha rahat gibi görünüyor.
Burada da yakında tuvalet yok galiba prostat sorunu dolayısıyla fazla gerekiyor. :D
2. elden ucuza kapatma gayesinde gibisin. :) :) :)
Dolgu alanında kayalar-taşlar farklı noktalarda, bazen çok rahatsız edici, zorlayıcı şekilde dikine, bazen ise masayı kur hem çay çorba yemek alkol tüket hem de balık avı yap şeklinde değişkenlik gösterebiliyor. Benim bu kaya-taşta ilk fotoğraf karem 2016 senesine ait. Orayı benden çok eski vakitlerde mesken edinmiş ve balıkçılık konusunda eşimle bana muazzam katkıları olmuş yaşça büyük abilerin yanında olmak adına 10 sene civarı aynı taşı adres belledim kendime. O abilerin bazıları 80 yaşına merdiven dayadı ve balığa gelemiyorlar, bazıları başka şehirlere taşındı ve bazıları ise vefat etti. Bize de çıtırından sıra geliyor gibi.

Bu arada aslında tuvalet sorunu kısmen vardı. Yani bazı yazlar 22:00, bazı yazlar ise 23:00'te kapanan bir tuvaletimiz vardı. Gayet temizdi. Tam karavanların orada.
Ancak İBB'nin ileri zekalı (!) yetkili ve yöneticileri bu tuvaleti daha yeni ve büyüğünü yapacağız gerekçesi ile kaldırdılar ve tüm yaz insanları, ÖZELLİKLE KADINLARI büyük sıkıntıya soktular.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Ben de tuvaletlerin 23:00'te kapanmasından ve küçüklüğünden şikayet edeyim. Yaz aylarında sabaha kadar oturan bir sürü insan varken tuvaletlerin bu kadar erken kapatılmaması lazım. Bir de suadiye'de tek konteyner büyüklüğünde bir tuvalet var ve yaz akşamlarında dışarıda 15-20 kişinin sıra beklediğini görmek olağan dışı değil.

Suadiyeden başarısız av raporu: Bu akşam 22:00-00:00 arası kaya midyeli çapari ile istavrit denedim, sadece 1 tane istavrit geldi. 2 LRF'ci yanımda serice 6-7 balık aldıktan sonra uzun süre alamayıp gittiler. Etrafta bir tane bile ışıklı istavritçi yoktu. Solunara göre 22:00-00:00 arası için %0 ila %10 arası tahmin vardı.

Şu solunar takvim konusunda ne düşünüyorsunuz? Bana başta safsata veya fal gibi gelmişti ama zaten dikkat ettiğim gelgit bakımından ideal ve kötü zamanları ve gün batımı/doğumu gibi zamanları hesaba katıyormuş. Ek olarak dolunay, yeni ay gibi balık aktivitesinin artabildiği zamanları da hesaba katıyor imiş. Yani balığı etkilediği iyi bilinen durumlara göre bir çıkarım sağlıyor. Bana mantıklı geldi. Solunar program müthişken hiç balık çıkmayabilir ya da berbatken çok balık çıkabilir ama en azından en iyi şansın günün hangi saatlerinde olabileceği bakımından faydalı gibi. Muhtemelen rüzgar yönüyle şiddeti ve hava basıncı daha önemli göstergelerdir ama akılda bulundurmakta fayda var.

Son düzenleme:

hakanasil

Yeni Üye
Adı
Hakan Asil
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dün akşam Balyanoz darıca beton fabrikası ve kartaldaydım gün boyu 1 iskorpit dışında hiçbir şey denk gelmedi. Üstelik darıcada 100 120 kişi varken hepsinin kovası boştu

E

Erden Eren

Misafir
Suadiyeden başarısız av raporu: Bu akşam 22:00-00:00 arası kaya midyeli çapari ile istavrit denedim, sadece 1 tane istavrit geldi. 2 LRF'ci yanımda serice 6-7 balık aldıktan sonra uzun süre alamayıp gittiler. Etrafta bir tane bile ışıklı istavritçi yoktu.
Bu arada ben Santos'u besliyorum diye balık tutmuşum gibi algılanmasın. Yaklaşık 2 saat kadar yemli ve farklı derinlikler vererek yaptığım atışlarda yalnızca 7 adet istavrit geldi. Daha sonra takımı dibe oturttum ve başladım müzik eşliğinde alkol meze tüketimine. 20-30 dakikada bir kontrol etmek için çektiğimde yine balık yok idi yine yok idi. Kurdum olmadığından ve keza teke çıkarmamış olduğumdan eşkinaya da atamadım. Alkol ve keyif ağırlıklı bir av oldu yani.

Bir şey daha; Bezm-i Alem ve Caddebostan tarafından gelen mesajlarda da balığın sıfır olduğunu aktardı arkadaşlar. Ki zaten çaparinin sonuna geldik sayılır artık. Yemli dahi olsa en fazla 5-10 günü kaldı, o da en fazla.

hakanasil

Yeni Üye
Adı
Hakan Asil
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu arada ben Santos'u besliyorum diye balık tutmuşum gibi algılanmasın. Yaklaşık 2 saat kadar yemli ve farklı derinlikler vererek yaptığım atışlarda yalnızca 7 adet istavrit geldi. Daha sonra takımı dibe oturttum ve başladım müzik eşliğinde alkol meze tüketimine. 20-30 dakikada bir kontrol etmek için çektiğimde yine balık yok idi yine yok idi. Kurdum olmadığından ve keza teke çıkarmamış olduğumdan eşkinaya da atamadım. Alkol ve keyif ağırlıklı bir av oldu yani.

Bir şey daha; Bezm-i Alem ve Caddebostan tarafından gelen mesajlarda da balığın sıfır olduğunu aktardı arkadaşlar. Ki zaten çaparinin sonuna geldik sayılır artık. Yemli dahi olsa en fazla 5-10 günü kaldı, o da en fazla.
Peki abi bu saatten sonra hangi yöntem ile nasıl avlanacağız? Acemi olduğum için bilgim dahilinde değil biraz aydınlatabilir misin