Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Dün atçek ile suadiyeden bir abi 700 gram istavrit almış. 17 tane zargana alan bir arkadaş var. Ben bugün gece 4-sabah 8 arası beklemeli/at-çek istavrit denedim. Beklemelide boyları fena olmayan 18 tane falan geldi ama at-çekte sonuç 0.Ve bugünki durumlar nasıl sahil hattında? Yatın arkadaşla ineceğiz ama denizde mi yoksa emirlide mi daha çok heyecan yaşarız onu düşünüyoruz
santos balıkları yiyor benim evdekinin balıkla hiç ilgisi yok ne yiyor ne de akvaryumdakilerine bakıyor. Kediler de değişti
Ekli dosyayı görüntüle 126737
Telefonda baktım baktım ancak bulamadım. Benim evdeki kedi de eşkina getirdiğimde, poşetin içerisinde ara ara hareket eder vaziyette olduğundan öyle komik korkma ve kaçma videoları veriyor ki, gülmekten ağlarsın hocam.![]()
![]()
Gerçi benimkisi doğal bir tür olmadığından anlamıyor balık imiş, şu imiş bu imiş.
Seninkisi çok tatlı bu arada. Tüyleri de çok hoş gözüküyor. Söyle de biraz bana da kıl tüy versin, bu kellikle nereye kadar?!? =)))
O tüylerden bıktım vallahi her yerimiz tüy evde halı yok onun yüzünden çok da sert bir kedi eve misafir gelince batikonu pamuğu hazırlıyorum.4 sene önce bir apartmanın bahçesinden el kadarken almıştım sonra büyüdü canavar oldu.Benim çocukluğumda kedileri evde hapsetmezdik dışarı gider gelirlerdi ve dışarda streslerini attıkları için eve de zarar vermezlerdi evde mobilya kalmadı. Sevmesem bir gün tutmam evde ama dışarı bıraksam sokak kedileri hırpalar yapamaz diye kıyamıyorum. esasında dışardeki kediler daha mutludur evin içindeki kedi muebbet mahkumu gibi yaşıyor. Kedinin kedi gibi yaşaması için ağaçlara çıkması kuş fare böcek avlaması gerek. Irk kediler belki ev için uygun ama bunun gibi sokaktan gelen kedilerin iç güdüleri devamlı git avlan ağaca çık tırmala vs diyor ev içinde hapis zavallı hayvan.
eve girip çıkacak bahçeli evi olan ve iyi bakabilen birisi isterse verebilirim. Üzerine bir daire, bir sıfır araba da verilir.
![]()
![]()
![]()
Ben de yeni başladım daha. Sürekli videolar forumlar falan kafam allak bullak oldu. Balık işi beklediğimden çok daha karışık çıktı vallaPeki abi bu saatten sonra hangi yöntem ile nasıl avlanacağız? Acemi olduğum için bilgim dahilinde değil biraz aydınlatabilir misin
İzlediğiniz videolarda herhalde boğaz hattı kastediliyordu, kadıköy-tuzla hattı değil. Şu aralar yoğun kefal var, en basit yöntem olarak kıbrıs ekmek sarması yöntemiyle kefal avlayabilirsiniz. O sıkarsa ufak şamandıra + 3 köstekli takım + kurşun ile daha aktif kefal avı yapabilirsiniz. Kefal için bence en iyi zaman gün doğumundan 20-30 dk önce av yerinde olmak.Ben de yeni başladım daha. Sürekli videolar forumlar falan kafam allak bullak oldu. Balık işi beklediğimden çok daha karışık çıktı vallaizlediğim birkac videoda istavrit 12 ay olur neredeyse diyorlardı şimdi çapari vaktinin geçeceğini öğrendik
çapariden farklı yöntemle mi istavrit avlamaya başlayacak insanlar, yoksa istavrit zamanı mı geçiyor, hangi yöntemle ne avlamaya çalışmalıyız, bizim bu bölgede istavritten başka çok bir seçeneğimiz var mı… kafamda deli sorular
![]()
Geçmiş olsun hocam. Bence kendinizi bir doktora da vurun çünkü scooter kullanırken, kayalarda avlanırken hiç şakası olmaz.Bugün, bu akşam her şeyi hazırlamış, hatta sabaha olan işleri 11-12'ye çekmiş ve ava odaklanmıştım. Owner ile eşkina ve istavrit takımları hazır idi. Pillerin şarjları dolu idi. Kafa lambası şarjı tam idi. Scooter şarjı bile dolu idi. Lakin gidemedim, çıkamadım ava. Sürekli bir baş dönmesi, göz kararması ve sıkıntı halleri.
Üstelik deniz suyu da son günlerin en sıcak seviyesinde idi.
E tabi yine doktor yerine vurduk kendimizi alkole.
Ama umarım ava çıkanların kovaları dolar bu akşam. İçimde olumlu manada ciddi bir inanç var bu akşam istavritten yana.
Samet hocam başta olmak üzere, güzel raporlar ile bizleri sevindirin diye bekliyorum. =))
Dikkatli olun . Aynı durum 2,5 ay önce bende de oldu ve yaklaşık 10 gün içinde beynime pıhtı attı. arasıra devam ediyorsa hiç beklemeden doktora gidip BT ve MR çektirinİzlediğiniz videolarda herhalde boğaz hattı kastediliyordu, kadıköy-tuzla hattı değil. Şu aralar yoğun kefal var, en basit yöntem olarak kıbrıs ekmek sarması yöntemiyle kefal avlayabilirsiniz. O sıkarsa ufak şamandıra + 3 köstekli takım + kurşun ile daha aktif kefal avı yapabilirsiniz. Kefal için bence en iyi zaman gün doğumundan 20-30 dk önce av yerinde olmak.
Çoğu kişi umursamaz ama gümüş yoğunluğu da görüyorum. Işık tutup güzel boy gümüşler görebiliyorsanız gümüş çaparisini şamandıraya bağlayıp gece gümüş alınabilir. Onlar dışında üçlü dip takımı yapıp midye falan takarak sürpriz balıklar avlamaya çalışabilirsiniz. Buralardan eşkina, levrek gibi balıklar da alınıyor ama bunların avı bana göre şu an zor.
Geçmiş olsun hocam. Bence kendinizi bir doktora da vurun çünkü scooter kullanırken, kayalarda avlanırken hiç şakası olmaz.
Dün sabaha karşı uzun zamandan sonra eşkina deneyesim geldi. 1 tane kiloluk eşkina, 1 tane de 30 cm civarlarında bir eşkina ile ağzıma bir parmak bal çalan meraya gittiysem de ispariler mesaideydi. Tekelerimi hiç rahat bırakmadılar. Birkaç saate de ufak iğneli üçlü dip takımlarıyla 2 olta falan atıp isparilerden tekelerin hesabını sormayı düşünüyorum. Kıyıda çok fazla yavru ispari var gibiydi, umarım bunlar da yavru değildir. Belki istavrit de gelir
Pazar şafağında yaptığım gibi dün de şafakta at-çekle istavrit yokladım. Sonuç halen 0. Teselli niyetine gelen 1-2 istavrit bile yok, dediğiniz gibi at-çek çapari bitik gibi.
Geceleyin bol av yaptığınız için en iyi siz bilirsiniz diye düşünüyorum ama herkese şöyle bir soru sorayım: Geceleri ışığa su tuttuğumuzda istavritin zıplama huyu var mı? Dün gece ışığa su tuttuğumda 2-3 metre mesafede sürü halinde zıplayıp kaçışan, parlak balıklar vardı da bunların istavrit olup olmadığını ayırt edemiyorum. Gümüşler ışık görünce pek suda zıplamıyor gibi, kefale de benzemiyorlardı.
Sen Şaşkın taraflarında avlanıyorsun. Orada, keza Caddebostan ve hatta Kalamış'ta çok sık görülen bir durum bu. Kefal olma olasılığı pek muhtemel. Zargana o kadar dibimize ve sığ tarafa gelmez, gümüş desen o kadar büyük değiller zaten. Bu bağlamda kefal olarak yorumlarım ben hep. Ama istavrit olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.Geceleyin bol av yaptığınız için en iyi siz bilirsiniz diye düşünüyorum ama herkese şöyle bir soru sorayım: Geceleri ışığa su tuttuğumuzda istavritin zıplama huyu var mı? Dün gece ışığa su tuttuğumda 2-3 metre mesafede sürü halinde zıplayıp kaçışan, parlak balıklar vardı da bunların istavrit olup olmadığını ayırt edemiyorum. Gümüşler ışık görünce pek suda zıplamıyor gibi, kefale de benzemiyorlardı.
Galiba gümüşmüş hocam. Her zaman zıplamıyorlar ama bazen zincir reaksiyon gibi birbirlerini korkutup topluca kaçışabiliyorlar anladığım kadarıyla. Bugün kefal bile çok çok azdı ama o zıplayan balıklar halen vardı.Sen Şaşkın taraflarında avlanıyorsun. Orada, keza Caddebostan ve hatta Kalamış'ta çok sık görülen bir durum bu. Kefal olma olasılığı pek muhtemel. Zargana o kadar dibimize ve sığ tarafa gelmez, gümüş desen o kadar büyük değiller zaten. Bu bağlamda kefal olarak yorumlarım ben hep. Ama istavrit olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Maltepe Dolgu Alanı'nda bazen canım sıkılıyor ve kafa lambamı en yüksek seviyeye çıkarıp aşağı iniyorum. Gümüşleri rahatlıkla görebiliyorum. Işıkta zıplamıyorlar açıkçası. Keza garip garip balıklar da görüyorum ama Caddebostan gibi denize hemen hemen sıfır olan meralardaki o atlayıp hoplayan balıklara Maltepe'de denk gelmedim. Ve yineliyorum, kefal olduğunu düşünüyorum. Başka bir ihtimal pek zayıf sanki?