Tuzla'dan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kuzen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kardeşim selam, sen elindeki malzemelerin fotoğraflarını paylaş, burada ustalarımız sana hangisinin ne işe yarayacağını söylerler. Sonra eksiklerini tamamlar ve bir ucundan sen de başlarsın. Ne olacak, deniz hepimize yeter.

Abilerim, tüm malzemelerim bunlar. Bunlarla neler yapabilirim? Yoksa bir tane daha kamış mı almalıyım? Spin, şef gibi şeyler var; bunların farkları ve olayı nedir? YouTube’da veya başka bir yerde detaylı ve güzel açıklamalara denk gelemedim. Bu ekipmanlar işimi görür mü? Eğer görürse bu ekipmanlarla neler yapabileceğim konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dosyalar

• IMG_0863.jpeg
    IMG_0863.jpeg
    52 KB · Okunma: 15
  • IMG_0862.jpeg
    IMG_0862.jpeg
    53 KB · Okunma: 15
  • IMG_0861.jpeg
    IMG_0861.jpeg
    52.1 KB · Okunma: 14
  • IMG_0860.jpeg
    IMG_0860.jpeg
    56.5 KB · Okunma: 14
  • IMG_0857.jpeg
    IMG_0857.jpeg
    100.8 KB · Okunma: 14
  • IMG_0856.jpeg
    IMG_0856.jpeg
    106 KB · Okunma: 15
  • IMG_0854.jpeg
    IMG_0854.jpeg
    47.8 KB · Okunma: 15
  • IMG_0864.jpeg
    IMG_0864.jpeg
    91.4 KB · Okunma: 14
  • 4e2fdb60-1f7f-4d60-a1fb-b913c3d849fe.jpeg
    4e2fdb60-1f7f-4d60-a1fb-b913c3d849fe.jpeg
    65.1 KB · Okunma: 13
  • 95c95b6a-86c2-4df0-a468-2ce19fe2d804.jpeg
    95c95b6a-86c2-4df0-a468-2ce19fe2d804.jpeg
    94.5 KB · Okunma: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    48.2 KB · Okunma: 11
Dostlar da yorumlarlar ama ben şöyle bir göz attım, gayet güzel malzemelerin var aslında elinde. Kamışlarının boyu ve atar aralığı spin için uygun. Monofilament misinalar kalınlık olarak iedal, kaşığa benzeyen sahteler tatlı su için bildiğim kadarıyla ama diğer kırmızı kafalı olan levrek avında kullanılır at çek olarak. jigle de istavrit avı falan yapabilirsin. Makinelerini ileride değiştirirsen daha iyi olur. Güzel bir spin makinesi alırsan güzel olur. Kurşunlar, silikon stoperler, boncuklar hepsi yemli avcılıkta kullanılır. Bunun dışında çaparilerinle tekne avına çıkarsan uskumru kolyoz gibi avlar yapabilirsin. Fırdöndüydü klipsti hepsi işe yarayacak şeyler ama senin surf takımın yok. Yani elindekilerle surf casting avı yapamazsın. Uzak atışlar için uzun kamış (3.90 4.50 cm arası) ve surf casting makine gerekir. Haa elindeki takımlarla gayet güzel yemli avlarda yaparsın kıyıdan, şimdilik bir masraf yapmana gerek yok bence. Sana asıl lazım olan elindeki ekipmanları bir araya getirip setleyecek ve sana bu işleri öğretecek samimi bir balıkçı arkadaşı. 🙂 O da senin bulunduğun yerde yaşıyor olmalı ki birlikte hem balığa çıkabilesiniz hem de bu işleri paylaşabilesiniz. Onu da bir an evvel bulman dileğiyle.

Selamlar ;
Öncelikle elindeki malzemeleri tanı ne olduklarını google lens kullanarak öğren işine ilk etapta yarayacak malzemeler de var hiç alakasız malzemeler de var orda sonrasında bölgende de bol bol yapılan ama şu sıralar pek verimli olmadığını düşündüğüm şamandıralı istavrit avını youtube dan araştır birçok video bulacaksın bu av için eksik olan malzemelerini tamamla ve bu avdan başla eksik derken sadece şamandıra ve gece av yapacağın için fosfor eksik duruyor, resimde gözüken şamandıralar tatlı su tipi gibi o yüzden onları hesaba katmadım tavsiyem deniz üstüne tatlı sudan anlamam 🙂
Bu malzemeleri kim kullanıyorsa büyük ihtimal tatlı su avlarının yoğunlukla yapmış ama denizden de geri kalmamış.
Bu av şeklini öğrendikten sonra sadece takım değişerek yemli şamandıralı avı da yapabilirsin orda gördüğün 2 ve 3 iğneli takımlar da bunun için büyük ihtimal..
onun dışında ben at-çek ava yöneleceğim dersen de eldeki makine ve kamış dışında makine - kamış - ip ve sahteler alman gerekecek bu bence sonraki işler şimdiden rastgele..

Abilerim, tüm malzemelerim bunlar. Bunlarla neler yapabilirim? Yoksa bir tane daha kamış mı almalıyım? Spin, şef gibi şeyler var; bunların farkları ve olayı nedir? YouTube’da veya başka bir yerde detaylı ve güzel açıklamalara denk gelemedim. Bu ekipmanlar işimi görür mü? Eğer görürse bu ekipmanlarla neler yapabileceğim konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.
Gri renkli makineyi mavi 2.70 olan kamışa tak. Kırmızı makineyi 2.40 olan kamışa tak. 2.70 olanla kurşunlu yemli kıyı avcılığı yaparsın, diğeriyle de decathlonun jigi ve kendonun kırmızı kafalı sahtesiyle at çek avları yaparsın. İstavrit, levrek, lüfer gibi avlar yapabilirsin. Jig head bile gördüm kutuda, şeffaf silikon sahteler levrek avında güzel iş yapıyor. Şimdilik elindeki ekipmanlarla işi pişir, sonra iyi malzemeler alırsın.

Abilerim hepinize çok teşekkür ederim tatlı suda levrek vs gibi basit yemli takımlar ve şamandırayla balık tuttum bol bol tatlı su için malzemeler o yüzden bol deniz içinde yemi yeni toplamaya çalıştım biraz abartmadan saçma şeylere kaçmadan almaya çalıştım açıkçası illaki yanlışlarım olmuş okuyunca onu gördüm tuzla sahil için çapariyle at çek yapmayı düşündüm hangi kamışla yapmam gerekir ve kurlun seçimini nasıl yapmam gerekli bir kaç çapari abından sonra yemli veya diğer türlü sahtelerlede denemeler yapacağım herkese çok teşekkür ederim tuzlada sahilde balık tutup muhabbet etmek isteyen herkese eşlik edebilirim dediğim gibi

Abilerim hepinize çok teşekkür ederim tatlı suda levrek vs gibi basit yemli takımlar ve şamandırayla balık tuttum bol bol tatlı su için malzemeler o yüzden bol deniz içinde yemi yeni toplamaya çalıştım biraz abartmadan saçma şeylere kaçmadan almaya çalıştım açıkçası illaki yanlışlarım olmuş okuyunca onu gördüm tuzla sahil için çapariyle at çek yapmayı düşündüm hangi kamışla yapmam gerekir ve kurlun seçimini nasıl yapmam gerekli bir kaç çapari abından sonra yemli veya diğer türlü sahtelerlede denemeler yapacağım herkese çok teşekkür ederim tuzlada sahilde balık tutup muhabbet etmek isteyen herkese eşlik edebilirim dediğim gibi

Selamlar hoşgeldin,

Elinde ki çapariler ile at-çek av yapman için kamışlarının kısa olduğunu düşünüyorum. 4m ve üstü kamışlar ile denizin durumuna göre 100-75 gr kurşun ile atış yapabilirsin, bu çapari ile daha ağır kurşunlarla olta atarsan çapriler kopabilir. Balığa gittinde bölge de balık tutanlara kaç gr kurşun attıklarını sorarsan daha iyi olur. Yerine ve hava şartlarına göre kurşun seçimi çok değişebilir.

elinde ki kamışlada çapari atabilirsin ama hemen kıyıya salıp ince takım ile denemek mümkün. Uzağa atamazsın diye düşünüyorum.

Bu mevsimde elinde ki malzemele ile sahte ve 240 kamışı kullanarak spin yapman mümkün.

Selamlar hoşgeldin,

Elinde ki çapariler ile at-çek av yapman için kamışlarının kısa olduğunu düşünüyorum. 4m ve üstü kamışlar ile denizin durumuna göre 100-75 gr kurşun ile atış yapabilirsin, bu çapari ile daha ağır kurşunlarla olta atarsan çapriler kopabilir. Balığa gittinde bölge de balık tutanlara kaç gr kurşun attıklarını sorarsan daha iyi olur. Yerine ve hava şartlarına göre kurşun seçimi çok değişebilir.

elinde ki kamışlada çapari atabilirsin ama hemen kıyıya salıp ince takım ile denemek mümkün. Uzağa atamazsın diye düşünüyorum.

Bu mevsimde elinde ki malzemele ile sahte ve 240 kamışı kullanarak spin yapman mümkün.
O zaman çapariden vazgeçip yemli takımlara dönmemde fayda var spin için 2.40 kamışı kullanabilirim diye düşünüyorum kurşun içinde bölgedekilere danışacağım

Back