BALIKDENiZDE
Daimi Üye
Kardeşim selam, sen elindeki malzemelerin fotoğraflarını paylaş, burada ustalarımız sana hangisinin ne işe yarayacağını söylerler. Sonra eksiklerini tamamlar ve bir ucundan sen de başlarsın. Ne olacak, deniz hepimize yeter.
Gri renkli makineyi mavi 2.70 olan kamışa tak. Kırmızı makineyi 2.40 olan kamışa tak. 2.70 olanla kurşunlu yemli kıyı avcılığı yaparsın, diğeriyle de decathlonun jigi ve kendonun kırmızı kafalı sahtesiyle at çek avları yaparsın. İstavrit, levrek, lüfer gibi avlar yapabilirsin. Jig head bile gördüm kutuda, şeffaf silikon sahteler levrek avında güzel iş yapıyor. Şimdilik elindeki ekipmanlarla işi pişir, sonra iyi malzemeler alırsın.Abilerim, tüm malzemelerim bunlar. Bunlarla neler yapabilirim? Yoksa bir tane daha kamış mı almalıyım? Spin, şef gibi şeyler var; bunların farkları ve olayı nedir? YouTube’da veya başka bir yerde detaylı ve güzel açıklamalara denk gelemedim. Bu ekipmanlar işimi görür mü? Eğer görürse bu ekipmanlarla neler yapabileceğim konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.
Abilerim hepinize çok teşekkür ederim tatlı suda levrek vs gibi basit yemli takımlar ve şamandırayla balık tuttum bol bol tatlı su için malzemeler o yüzden bol deniz içinde yemi yeni toplamaya çalıştım biraz abartmadan saçma şeylere kaçmadan almaya çalıştım açıkçası illaki yanlışlarım olmuş okuyunca onu gördüm tuzla sahil için çapariyle at çek yapmayı düşündüm hangi kamışla yapmam gerekir ve kurlun seçimini nasıl yapmam gerekli bir kaç çapari abından sonra yemli veya diğer türlü sahtelerlede denemeler yapacağım herkese çok teşekkür ederim tuzlada sahilde balık tutup muhabbet etmek isteyen herkese eşlik edebilirim dediğim gibi
HoşbuldumHoş geldin Hikmet
O zaman çapariden vazgeçip yemli takımlara dönmemde fayda var spin için 2.40 kamışı kullanabilirim diye düşünüyorum kurşun içinde bölgedekilere danışacağımSelamlar hoşgeldin,
Elinde ki çapariler ile at-çek av yapman için kamışlarının kısa olduğunu düşünüyorum. 4m ve üstü kamışlar ile denizin durumuna göre 100-75 gr kurşun ile atış yapabilirsin, bu çapari ile daha ağır kurşunlarla olta atarsan çapriler kopabilir. Balığa gittinde bölge de balık tutanlara kaç gr kurşun attıklarını sorarsan daha iyi olur. Yerine ve hava şartlarına göre kurşun seçimi çok değişebilir.
elinde ki kamışlada çapari atabilirsin ama hemen kıyıya salıp ince takım ile denemek mümkün. Uzağa atamazsın diye düşünüyorum.
Bu mevsimde elinde ki malzemele ile sahte ve 240 kamışı kullanarak spin yapman mümkün.