Ustalar Güçlü Spin Makina Önerileri

Tepki
26
Ödül
23
Rasgele dostlar.Kullandığım makina 22 mq caldia 3000d c 77 sarım güç olarak sevemedim 35 40 cm gibi liderlerd makina zorluyor beni.Düşük devir biraz yüksek sarım 85 90 gibi 10 bine kadar makina arıyorum sezon bitti nasılsa tecrübeleriniz benim için önemli.Marka farketmez en az 4 binlik 85 95 arası sarım ama lüfer çekerken kofana çeker gibi zorlanmasın kitlenme gibi sıkıntılar yaşamak istemiyorum şimdiden sağolun dostlar

Kofana lüfer avlarında penn slamer lll kullanıyorum 4500 kafa
Makineyi hem Shore Jig hem de spin avında uygun kamışlar ile uzun zamandır kullanıyorum
8-10 kg’lık güçlü balıklar aldım. Hiç mahçup etmedi
2017’de aldım
Öneririm şu anki fiyatını bilmiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kofana lüfer avlarında penn slamer lll kullanıyorum 4500 kafa
Makineyi hem Shore Jig hem de spin avında uygun kamışlar ile uzun zamandır kullanıyorum
8-10 kg’lık güçlü balıklar aldım. Hiç mahçup etmedi
2017’de aldım
Öneririm şu anki fiyatını bilmiyorum

Makinaya baktım 415 gr nerdeyse 6 binlik big surf makina ile aynı ağırlıkta spin için çok yorucu olur fiyat7da 14 bin bandında albastarın makinasına 14 bin tl vermek açıkçası içime sinmez

Makinaya baktım 415 gr nerdeyse 6 binlik big surf makina ile aynı ağırlıkta spin için çok yorucu olur fiyat7da 14 bin bandında albastarın makinasına 14 bin tl vermek açıkçası içime sinmez
Makina Penn marka amerikan malı sağlamlığı ile bilinen bir markadır. Albastarın makinası değil yani.

Makinenin ağırlığını dert etmeyin
Asıl olan kullandığınız kamışla dengeli olmasıdır. Dengesi olmayan kombinler yorar aslında
Takımın denge noktasını bulduğunuz yer sizin kamışı tutacağınız yerdir
Makine yuvasının önünde yer alan yumuşak malzeme ile kaplı alan esas olarak kamışın dengeye geldiği alandır. Dengeli takımı buradan tuttuğunuzda kamış, antremanlı olmayan bir kişiyi bile oldukça az yorar

Makinenin ağırlığını dert etmeyin
Asıl olan kullandığınız kamışla dengeli olmasıdır. Dengesi olmayan kombinler yorar aslında
Takımın denge noktasını bulduğunuz yer sizin kamışı tutacağınız yerdir
Makine yuvasının önünde yer alan yumuşak malzeme ile kaplı alan esas olarak kamışın dengeye geldiği alandır. Dengeli takımı buradan tuttuğunuzda kamış, antremanlı olmayan bir kişiyi bile oldukça az yorar

Teşekkür ederim crosscast var bende 155 gr .😊

O makinaya baktım spin için 285 gram biraz ağır ama kullandınız mı makinalar hafifledikçe zorlanıyor benim tecrübelerim bu yönde
Kombin yapmayı düşündüğün kamışla birlikte değerlendirmen gerekir. Eğer ağırlık merkezi çok öndeyse hafif makina daha yorucu olur !
Benim kendi kombinimde Stella FK 4000 den daha dengeli sonuç verdi.

10 kilo akyayı 4000 lik üstelik bu forumdan aldığım ikinci el okuma inspira ile yağ gibi çektim. Aynı hafta 4 kilo da kofanası var. Kamış da yine bu forumdan aldığım 2.40 Spro marka 10/30 kamış. Denge noktasını bulduğumdan itibaren benim için keyifli kombin oldu kendileri. He ama zamanında acemiyken almıştım 4000 liği. Şimdi olsa 3000 liği ile daha da keyifli olurdu. Zira 4000 liği shore jig de de kullanıyorum arada. İstanbula geldiğimde Cengizde bakımını yaptırıyorum, gelemezsem kendim bakım yapıp köle gibi de kullanıyorum.

Back