Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ustalar Güçlü Spin Makina Önerileri

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
10 kilo akyayı 4000 lik üstelik bu forumdan aldığım ikinci el okuma inspira ile yağ gibi çektim. Aynı hafta 4 kilo da kofanası var. Kamış da yine bu forumdan aldığım 2.40 Spro marka 10/30 kamış. Denge noktasını bulduğumdan itibaren benim için keyifli kombin oldu kendileri. He ama zamanında acemiyken almıştım 4000 liği. Şimdi olsa 3000 liği ile daha da keyifli olurdu. Zira 4000 liği shore jig de de kullanıyorum arada. İstanbula geldiğimde Cengizde bakımını yaptırıyorum, gelemezsem kendim bakım yapıp köle gibi de kullanıyorum.
2.40 Spro 10/30 kamış ???

Reglajci

Yeni Üye
Adı
Mustafa emre
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hocam söylediklerim her makine için geçerli, makine alırken önce yedek parça fiyatlarına da bakın derim. Bugün elimden düşürme sonucu shimano fx 4000 kafayı yaraladım ve yedek kafa fiyatlarına baktım. Fiyatı 1100-1300 aralığında olan sıfır makinenin sadece yedek kafasına 600 tl fiyat verildi. Yani makinenin yarı fiyatına sadece yedek kafa satılıyor.
4-5 bin aralığındaki orta-üst seviye makinelerin yedek kafaları dahi 800-1000tl aralığındayken giriş seviyesi makinenin yedeğine yarı fiyatı istenmesi hoş değil

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Günümüzde üst seviye makine ve kamışların 30 bin tl den başladığını düşünürsek o rakamlar artık gayet normal, hatta ucuz karşılanıyor. Maalesef paranın hiç bir değeri yok.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tamam 7/30 Spro Protocol senden aldığım kamış, ne kızıyon?🙂
Kırmızı kuşaklı S-802 M . Hey gidi kara kırbaç hey.
Kafayı toplaması, Mücadele gücü, Sıra dışı WTD performansı hala aklımda
Zaten benden başka hiç bir deli böyle F/P ürünleri bulup çıkarmaz.
Ne mutlu bana ki senin gibi değerini bilen hakkını veren bir ustanın elinde hala.
10 kiloluk Akya çekmiş ya , parasının her kuruşu helal olsun öyle kamışlara.
Ama 20 kiloluklara rast gelirsen. Söyle Megabass ı göndereyim . O da kırmızı kuşak !
Makinaya gelince , Sen spro istedin de , biz mi vermedik ?

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ne mutlu bana ki senin gibi değerini bilen hakkını veren bir ustanın elinde hala.
Ama 20 kiloluklara rast gelirsen. Söyle Megabass ı göndereyim . O da kırmızı kuşak !
Mera sağlı sollu kısıtlı bir mera. Sağda komşu beklemeli oltalar, solda yüzme bariyeri. Balığı bu 20-25 metre aradan çıkarmak zorundayım. Ki akya malum müthiş basan ve yol alan bir balık ve 10 kiloluk boyları acayip agresif ve çılgın. Bu anlamda kamış verdiğim tüm komutları harfiyen yerine getirdi ve o çılgın o aradan çıktı. Tüm tebrikler kamışa ama inspira'nın hakkını yedirmem. Bu başlığı boğmayayım. 😃

Reglajci

Yeni Üye
Adı
Mustafa emre
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sırf yedek makarası var diye Savage Gear sg6 4000 veya sg8 4000 almak aklıma girdi. Yedek makaraları asıl makaranın aynısı mı? Tavsiye eder misiniz?

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi yok mu şuan piyasada yine böyle önerebileceğin f/p kamış :). max 25-30, 240 civarı, halka boyutu 4000lik kafa makine ile uyum sağlayacak?

Reglajci

Yeni Üye
Adı
Mustafa emre
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Günümüzde üst seviye makine ve kamışların 30 bin tl den başladığını düşünürsek o rakamlar artık gayet normal, hatta ucuz karşılanıyor. Maalesef paranın hiç bir değeri yok.
Ben rakamdan çok oran olarak değerlendiriyorum hocam. 10binlik makinenin yedek parçasına 2bin ödemek koymaz ama 1200tllik makinenin parçasına yarı parasını ödemek saçma geliyor