Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uzun Spin Kamışları

Okurtman

Aktif Üye
Adı
Özdemir K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar halihazırda 240 ve 270 cm.’lik spin kamışlarım mevcut. Kamışlardan da gayet memnunum. Ama Son zamanlarda meranın yapısı veya balıgın kıyılaması durumuna göre daha fazla bir menzile ihtiyaç duyduğum anlar oldu. Ben de acaba daha uzun ve daha ağır atarlı bir spin kamış daha başarılı bir erim ve av verir mi diye düşünmeye başladım.

İnternette online mağazalarda gördüğüm kadarı ile 290,300 ve hatta 330 cm lik iki parçalı spin kamışlar dikkatimi cekti. Mesela daiwa legalis seabass 305 14-56 gibi bir kamış var.

İşin aslı başkalarının elinde nadiren bu tür kamışlar gördüm ve gidip konu hakkında kendileri ile konuşamadım ama atışlarının mesafeleri acık ara iyiydi.

Konu hakkinda dazla bilgim olmamasına rağmen sanki bu atar ve uzunluklardan itibaren shorejig klasmanına doğru geçiş mi oluyor?

Bu ya da bu değerlerde ve uzunluklardaki kamışları kullanan ve verim alan veya alamayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
uzun ve yüksek atarlı kamışlılar yani bahsettiğiniz kamışlar Shore jig kategorisine giriyor. Shore jig son zamanalrda çok tutan bir avlanma stili.yem olarak maket balık değil de daha çok jig kullanıyorlar.

Okurtman

Aktif Üye
Adı
Özdemir K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
uzun ve yüksek atarlı kamışlılar yani bahsettiğiniz kamışlar Shore jig kategorisine giriyor. Shore jig son zamanalrda çok tutan bir avlanma stili.yem olarak maket balık değil de daha çok jig kullanıyorlar.
Aslında Ağır popper ve kaşıklarla kullanılabilir gibi geliyor.

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben kullanıyorum. benim kullandığım kamış 325 cm boyunda 3 parçalı kapalı boyu 115,3 cm shimano nessa ci4+ s1008mmh. kamış 176 gr ağırlığa sahip. 8-38 gr rapala max 45 gr jig atara sahip. hem deniz içerinde tulum hem kıyıdan av yaptım. eriminden çok memnunum. eğer meranızda arkanız çok müsait değil, kayalık ağaçlık ise boy önemli. ama arka taraf engel değilse uzun boyu avantaj. spin kamışı 2,60 -2,90 boyunda olur görüşüne katılmıyorum. kullandığım kamış 20191216_105350.jpg 20191216_214234.jpg

Okurtman

Aktif Üye
Adı
Özdemir K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben kullanıyorum. benim kullandığım kamış 325 cm boyunda 3 parçalı kapalı boyu 115,3 cm shimano nessa ci4+ s1008mmh. kamış 176 gr ağırlığa sahip. 8-38 gr rapala max 45 gr jig atara sahip. hem deniz içerinde tulum hem kıyıdan av yaptım. eriminden çok memnunum. eğer meranızda arkanız çok müsait değil, kayalık ağaçlık ise boy önemli. ama arka taraf engel değilse uzun boyu avantaj. spin kamışı 2,60 -2,90 boyunda olur görüşüne katılmıyorum. kullandığım kamış
Gercekten güzel bir kamış. Jig atım değerinin ayrıca farklı olması enteresan.

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gercekten güzel bir kamış. Jig atım değerinin ayrıca farklı olması enteresan.
bunun nedeninin jigin hacimsel olarak daha küçük ve ince olması nedeni ile atış sırasında rüzgar direncinin daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Okurtman

Aktif Üye
Adı
Özdemir K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bunun nedeninin jigin hacimsel olarak daha küçük ve ince olması nedeni ile atış sırasında rüzgar direncinin daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Diğer kamışlar ictin de geçerli olabilir mi acaba böyle bir şey????

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Şimdi ilk şunu söylemem lazım sihir 14-56 atar aralığında gizli. Muhtemelen 30-40g arası bir malzeme atıldı o kamışla. Bu ağırlık bizim klasik 15-25g aralığındaki sahtelerin neredeyse iki katı ve uzağa gitmesi çok normal. O kamış 210 da olsa muhtemelen yine gördüğünüz mesafeye çok yaklaşacaklardı. Daiwa Legalis 10-35 kamışım var, Daha ağır malzemeler için yeni bir kamış aldım ve 40g'lık popper ile normal bir atışta 70m ipi bitirdi, neredeyse ip kopacaktı. İipin bitimindeki hissettiğim sertlikten 100m'yi rahat görebilirim diye düşünüyorum. Bu arada ipte dandik ve kalın bir ip. Maddi anlamda sıkıntı yoksa 3 farklı kamış en iyisi gibi duruyor. 7-25, 10-40 ve 20-60 gibi alternatiflerimiz olmalı. Ama maliyet de işin içinde bu sefer. :)