Wtd Aksiyon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bordox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bordox

Üye
Tepki
42
Ödül
23
merhabalar, wtd aksiyonu için makinenin en uygun sarım hızı ne olmalıdır kafa boyu değil sarım hızı, tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

merhabalar, wtd aksiyonu için makinenin en uygun sarım hızı ne olmalıdır kafa boyu değil sarım hızı, tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
At-çek avcılığında makina devir hızı, su üstü rapalalara aksiyon verilmesinde ve çekerken oluşan misina boşluğunun alınmasında çok önemli bir rol oynar.5.1 devirle aynı aksiyonu vermek,misina da oluşacak boşluğu almak ve rapalaya hız kazandırmak oldukça zordur.Ama gagalı rapalalar kendinden aksiyonlu oldukları ve misina devamlı çekilerek boşluk oluşamayacağı için,bu tip rapalalarda devir hızına fazlaca gerek duyulmaz.Sadece rapalayı çekerken durdurup hızlandırmak suretiyle aksiyon verilebilir.
Benim naçizane fikrim su üstü avlarda yüksek devirli makina kullanılması yönündedir bunun nedeni misina boşluğunu almakdan ziyade hızın aksiyon için en büyük yardımcı olmasıdır su üstü kandırıcılarda suyu nekadar çırpındırırsak av verimi o kadar artar ayrıca balık oynaklarında yaptığım gözlemler neticesinde yem balıkları yüzeyde çok daha hızlı hareket ediyorlar.
Oysa suyun altında iş değişiyor yem balığı zaten doğal ortamında acelesi yok kendi bölgesinde süzülüyor, levrek veya diğer pelajik balıklar gafil avlamayı severler kendi halinde tek başına ilerleyen bir yeme pek hayır demezler.
Ayrıca yavaş çekimde gagalı sahtenin ilişkene takılma riski çok düşükdür ve kanımca kendi aksiyonu haricinde kamışdan aksiyon vermeye gerek yoktur.
Düşük devir makinanın her halikarda daha iyi avcı olduğuna inanıyorum
Küçük makinalar avda yorgunluk vermez diye bir kanı vardır Bu avcının kondisyonu ile birebir alakalıdır benim gibi masa başı işlerde çalışıp ayda 1 defa veya senede 5-6 defa meralarda boy gösteren avcılar zaten avın ilk birkaç saatinden sonra hele balıkda yoksa yorulma emareleri gösterebilir. Bunun için kondisyonu yüksek tutmak gerekir diye düşünüyorum.
(link) linkinden alıntıdır

Back